Probleme telefon Nokia N8

Foxter

Membru Senior
A achizitionat tatal meu un Nokia N8 de la un cetatean mai "aramiu" cu 180RON. Telefonul nu a venit cu alimentator sau cablu de date. Dupa ce i-am facut morala de rigoare in privinta aruncarii banilor pe fereastra in loc sa ii arunce in buzunarul meu si in privinta achizitionarii din surse nesigure am purces la analiza acestei chestii care pare sa fie un soi de smartphone. Din analizele preliminare banuiesc ca ori e un telefon facut pt piata chineza (o tona de operatori chinezi pt planul de transfer date sunt listati by default pe telefon) ori e ceva cazut dintr-un tir ca sa zic asa. A gasit tatal meu un alimentator pt el la un magazin online.

Si acum problemele:
1-M-am chinuit o gramada sa il conectez la internet wireless dar degeaba.
2-Am incercat sa il resetez la factory settings dar parola telefonului nu e cea default (12345) de unde si banuiala ca a cazut din tir sau din buzunarul cuiva.
3-Aparent necesita un cablu de date mai special, cablul detinut de mine (USB-Mini-USB) e marginal mai mare comparativ cu slotul in cauza.

Ma gandesc daca merita sa cumpar cablu de date pt asta tinand cont ca nu stiu sa scot parola telefonului si deci nu cred ca pot sa il updatez la software. De asemenea ma intreb daca chiar merita sa ma mai stresez cu internetul pe un dispozitiv cu un ecran asa mic.

E primul smartphone care imi pica pe mana, nu dati cu pietre.

Va rog sa ma ajutati cu problemele mentionate mai sus.

Multumesc anticipat.
 
Probabil e imitatie, am vazut la un prieten un E72 care arata identic cu unul real, mai mult avea si folia pe spate cu serie si toate cele. Doar bateria il trada, nu era originala.
 
Probabil e o clonă chinezească de Nokia N8. Are microSIM sau merge cu SIM normal?
 
Merge cu SIM normal. Daca e imitatie, au copiat si sistemul de operare aka merita sa incerc sa il updatez (presupunand ca reusesc cumva sa ii dezactivez codul de siguranta) ?
 
Cam scumpa clona asta, oh well ii dau vestea tatalui meu, sper sa ii fie invatatura de minte.
Multumesc pentru ajutor.
 
O sa verific cand ajung acasa, acum sunt la munca. Postez dupa ce verific, eventual pun si niste poze.
 
Pai nu-i scump, prietenul meu a dat 250 lei pe e72 care-i mai ieftin decat N8. :tongue:
 
Din cate inteleg problemele de natura penala se rezolva cu o mustrare, dupa care se cere ajutorul pe forum ca o floricica? Chiar atat de jos a ajuns forumul asta?
 
Sa lamurim situatia. Am presupus ca e vorba de un potential furt initial. Presupunand ca ar fi fost adevarat ce ai fi facut in locul meu, sa il denunt pe tatal meu la politie si sa le zic ca e un mare prost ca a cumparat un telefon posibil furat ? Nu eram de fata cand a fost luat telefonul. De gasit tiganul in cauza slabe sperante.

Totusi aici se pare ca nu e vorba de un furt ci de o vanzare de produse contrafacute.

Macar m-am lamurit de situatie, incerc sa vad ce poate face tatal meu cu clona asta. Mustrarea mea si a mamei mele precum si banii aruncati degeaba cred ca o sa ii fie pedeapsa destula tatalui meu si nu o sa mai repete treaba asta vreodata.
 
Aș sugera o acțiune de ștergere, dar din păcate obiectul este cam dur pentru așa ceva :biggrin:

Acum pe bune, dacă-i clonă posibil să funcționeze ca telefon, nu văd de ce n-ar funcționa, are o antenă și loc de SIM, posibil să-ți mai crească un cap după vreo 200 de ore de vorbit la el, dar cam atât...

Nici eu nu pricep totuși natura întrebării. Clonă de N8 am văzut și am folosit, nu sunt chiar atât de rele, deși rezoluția ecranului este undeva pe la valorile unui ecran de Nokia 5110 și aspect ratio este ceva gen "lățit". Camera iar e oribilă. Dar, după cum spuneam, nu văd de ce nu ar fi utilizabil.

LE: dacă are Android poate reușești să dai pe XDADevelopers peste vreo distribuție care să se-mpace cu el :smile:
 
Sincer sa fiu nu stiu daca are Android sau nu, nu am vazut simbolul sau cuvantul Android pe el, pun niste poze poate va lamuriti voi. Cat despre folosirea lui, ei bine batranul meu Nokia 3310 inca isi face treaba bine si nu imi pasa asa mult daca pica pe jos sau se alege cu ecranul zgariat. Eu folosesc telefonul pt discutii telefonice si pe post de ceas desteptator asa ca smartphone-ul chiar nu ma tenteaza (mai ales ca mananca bateria in draci). Din pacate cred ca achizitia acestui telefon se incadreaza la categoria "cheltuieli inutile facute de tatal meu".
 
Nu ma supara ca acum arunc dupa tine cu un Nokia 5110 ! Si ai noroc ca am trimis la reciclare Philips-ul Diga, primul meu telefon mobil. :biggrin:

Vorbind serios acum daca nu am nevoie de ceva mai modern pt ce fac eu, de ce sa cumpar ?
 
Sa lamurim situatia. Am presupus ca e vorba de un potential furt initial. Presupunand ca ar fi fost adevarat ce ai fi facut in locul meu, sa il denunt pe tatal meu la politie si sa le zic ca e un mare prost ca a cumparat un telefon posibil furat ? Nu eram de fata cand a fost luat telefonul. De gasit tiganul in cauza slabe sperante.

Totusi aici se pare ca nu e vorba de un furt ci de o vanzare de produse contrafacute.
Deci, e vorba de furt sau clona. "Se pare" nu e suficient ca axioma ca sa trecem mai departe si "sa vedem ce facem cu aceasta clona". De obicei o clona e o copie ieftina si nu prea reusita (sau, extrem de rar, mai buna decat originalul) a unui produs si de obicei vine cu o cutie, un mic manual si un incarcator; telefoanele furate vin de obicei fara aceste accesorii, ceea ce ma face sa cred ca e vorba de un telefon furat (data fiind si descrierea vanzatorului). Mai departe nu inteleg o discutie pentru suportul unui telefon probabil furat. (vezi si propria afirmatie: "banuiala ca a cazut din tir sau din buzunarul cuiva." - in ambele cazuri e furt). Furtul exista in principal pentru ca exista cumparatori, iar cumparatorii isi asuma un risc dar stiu ca "gasesc solutie pe Internet sa ii sparg protectia", deci indirect orice sfat sau solutie sprijina indirect furtul. E clar?
 
Vorbind serios acum daca nu am nevoie de ceva mai modern pt ce fac eu, de ce sa cumpar ?
Eu n-am spus nimic, totusi telefonul care a avut cea mai mare autonomie la mine a fost E72 (++daca-l inchideam noaptea) iar dupa el Nokia 1100. Restul au fost doar "normale".
 
@Adrian

Nu am vreo dovada clara ca e un telefon furat sau nu. Cand cumperi ceva fara sa stii ca e furat nu e vina ta. Poti sa banuiesti ca nu e legal dar nu poti fi sigur. Cand cumperi ceva cu buna intentie nu esti vinovat. La cat de bine se pricepe la telefoane tatal meu as zice ca e usor de pacalit. E o diferenta intre a veni cineva la tine si a iti spune iti vand un telefon care l-am luat de pe o masa dintr-un bar si a veni cineva la tine si a iti zice ca are un chilipir pt tine si iti vinde telefonul.

Oricum e foarte probabil sa fie doar o clona.

Poze cu telefonul. Link.
 
Am impresia că ești foarte naiv de felul tău sau îți găsești scuze prea ușor. Nici una nu e bună.
 
Naiv nu prea sunt, nu eu cumpar telefoane de care sa nu am habar. Ca sunt mai iertator cu unii membrii ai familiei mai nepriceputi la tehnica e probabil adevarat.

Anyway, e in poze clona N8 cu care ai avut de a face si tu ?
 
Back
Top