Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Fookin hell, I fixed it.

Ca logică: am setat "normal font size" la 14px, după care cele 3 dimensiuni mai mici și 3 mai mari le-am exprimat relativ în em-uri față de fontul normal, urmând o scară predefinită (Major Second în cazul ăsta, raport relativ 1,125).


1588240501148.png


Dar cârnatul de stil default, deși setează mărimea fontului de 14px corect la nivel de HTML Body, undeva în lanțul ierarhic de obiecte setează font-size la 0. Și atunci textul din submeniul de navigare e acolo da' nu îl vezi să-l clickăi.

Stilurile alealalte două au font size setat manual în pixeli la fiecare din cele 7 mărimi de font (și btw au normal size 15px de-aia pare un pic mai mare), și de-aia se vede submeniul de navigare.

Deci acuma pun manual dimensiunile în pixeli la cele 7 mărimi de text și aia e.
 
  • Like
Reactions: Neo
Da deci cică modul în care am pus stilurile pe forum nu e chiar best practice și de-aia avem probleme la fiecare update.

Cum am folosit stilurile: am adăugat ce stiluri au părut faine și bine făcute în listă, le-am activat pentru a fi user-selectable, și apoi le-am customizat diverse valori.

Problemă: la fiecare actualizare, valorile customizate sunt resetate (lățimea paginii, fonturi, culori, logo forum, whatever).

Cum ar trebui să folosesc stilurile: să le instalez așa cum am făcut, dar să nu le fac user-selectable. În schimb, la fiecare stil să fac un stil ierarhic subordonat, care să poată fi user-selectable și în care să pun toate customizările. Prin metoda asta, update-ul stilului din rădăcină nu modifică customizările stilului subordonat, iar stilul subordonat moștenește toate modificările de la stilul părinte cu excepția valorilor customizate explicit.

Long story short, o să fac modificarea asta la stiluri și mă tem că o să vă cam reseteze la toți stilul forumului (fiindcă ce aveți acuma ales nu va mai fi disponibil direct, ci cu un alt ID). Poaaaaate dacă am 5 minute o să fac actualizarea direct în baza de date și nu vedeți nici o schimbare, da' nu garantez.
 
Pluginul de tapatalk e oarecum la zi? Nu vrea sa imi accepte codurile de 2fa nicicum tapatalk.
 
Aparent la Tapatalk nu ii place să trimita 2fa requests cu DNS over TLS activ.
Dezactivat, logat, activat din nou.
 
Ieri am făcut upgrade la forum și cu atât am rămas, n-am apucat să văd nimic din îmbunătățiri, cu excepția editorului de text care e ceva mai rafinat vizual.

Probabil cea mai interesantă funcție nouă e posibilitatea fiecărui user de a instala forumul ca aplicație offline în browserele compatibile. Crecă trebuie să mai activez niște chestii pentru asta, dar apoi depinde exclusiv de browserul folosit. E ceva de genul persistent caching cu AJAX și push notifications, nu aplicație binară propriu-zisă, o să descoperim împreună.

Notă - se pare că asta merge boboc pe Android și Chrome (inclusiv desktop) dar nu și pe iPhone, fiindcă aparent Apple refuză cu îndârjire să se alinieze la standardele web. (Ne0 exploding in 5... 4... 3... :biggrin: )

Se mai poate activa și integrarea cu Share to... din Android, ca să putem da Share to XF de oriunde altundeva, și apoi... nuj', probabil întreabă dacă thread nou sau ce.

Pozele din posturi se deschid în ceva lightbox mai șmecher, și se pot băga reaction gifs de pe giphy. Is that awesome?

 
Mai apare, că încă e activ pluginu'... Chiar așa, cine era ăla care voia neapărat tapatalk fiindcă cum adică să navighezi pe un site folosind un browser?
 
De ceva vreme, probabil de la ultimul update, am o problema cu atasamentele postate ca thumbnail. Observati dimensiunea elementului ala!
Dupa mult chin am izolat problema la un "padding-bottom: 100%;"

atasamente.png
 
Da, update-ul la forum se face dintr-un click, da' tre' să pun manual actualizări și la teme, iar pentru asta încă n-am avut timp. Dar cât de repede.
 
Și io :smile:

Browser sux, Tapatalk îmi oferă toate info centralizate, că nu mă dau doar pe icsef, stau să deschid un browser pentru fiecare forum și jde pagini până la PMuri sau le am pe toate centralizate?

Nu pricep asta cu "ai browser frate". Da, poți să mănânci cu mâna la restaurant, că doar ai mâini, nu? :biggrin:
 
Atunci ia-i tu la puleală pe ăia de la tapatalk să-și scoată produsul din căcat (sau invers) până nu-l scot adminii forumurilor de pe servere.
 
Mhm, și dacă tot suntem la capitolul ăsta o să-i dau un email și lu' zucc poate-și unfuckuie platforma. Sau, știi tu, folosești ce poți, cum poți, până se duce naibii apoi te descurci cum poți :smile:
 
o să-i dau un email și lu' zucc poate-și unfuckuie platforma
Dacă vrei tu, nu mă bag, că cu fb n-avem tangență, numa' cu tapatalk ne supărăm :biggrin:

Hai că încerc azi să pun temele. Dacă nu merge forumul oleacă, de-aia-i.
 
A expirat, trebe altul.

Screenshot 2020-12-08 at 16.10.14.png

Interesant totusi ca pe unele pagini nu se plange, o fi de la imagini sau alt continut unsecured?
Screenshot 2020-12-08 at 16.13.40.png Screenshot 2020-12-08 at 16.13.50.png
 
Back
Top