Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

puterfixer, cum mai e cu sponsorizarea forumului? Intreb ca cica mi-a expirat nu stiu ce account upgrade.
 
E o chetă voluntară pentru costul hostingului la forum, și tot ce primești în schimb e un custom title sub user care să indice că you're my sugar daddy too :biggrin: Se face prin acest „account upgrade”, l-am setat la 10€ pentru 2 ani după o aproximație mai veche a costurilor lunare și cam câți useri suntem activi.

1578562441003.png


1578562491978.png
 
Goagle iti stie parolele?! :rotf:
Văd că începând cu update-ul de azi, Chrome verifică dacă parolele nu au fost exposed, iar "facilitatea" asta nouă nu poate fi dezactivată din settings... :mad:

Asta pe Android.

LE: de fapt se poate dezactiva, iar chestia e activă numai dacă folosești Google sync. :smile:
 

Attachments

  • Screenshot_20200124-092839.png
    Screenshot_20200124-092839.png
    150.5 KB · Views: 8
Last edited:
Asta nu e exact o problemă a forumului :tongue:

Altfel, LastPass e minunat pentru generst și gestionat parole unice și complexe, cu o bază de date criptată sincronizată între mai multe device-uri. Cea mai bună autentificare e pe mobil, cu cititorul de amprentă. Ideal ar fi să iau două YubiKey 5C pentru autentificare hardware în mobil și calculator, una pentrunuz curent și una de backup. Dar la fel de important e să NU activezi autofill la câmpurile de user/pass, pentru a preveni scripturile malițioase care fură aceste date fix pe ideea că userul e leneș și are autofill activat, și să ai ceva plugin-uri/extensii în browser pentru a bloca malware în pagini (măcar alea ascunse ca "reclame").
 
Io am tot căutat yubkey prin zonă, da' am găsit numa pe olx deci nu. Nici amazon.de nu vrea să le trimită incoace.
 
Eu am o aversiune față de cloud-based password managers. Pe de o parte, nu știu exact cât de vulnerabile sunt (sau pot fi) extensiile din browser, pe de altă parte avem situații ca asta. De aia prefer ceva complet separat de browser (flat file, git managed, gpg-encrypted).
 
Cel mai important e ca în zi de azi să nu ne mai bazăm pe parole simple și ușor de memorat, și în nici un caz pe o singură parolă folosită peste tot. Sincer, inițiativa Google mi se pare de bun augur pentru miliardele de useri care nu au auzit în viața lor de leaked passwords, și sutele de milioane de useri care, dacă nu-s constrânși altfel, vor pune bine mersi parole gen 123456, fiindcă LENE.

Un password manager e esențial. Acuma, că e cu stocare în cloud sau în private cloud sau offline pe stick USB criptat cu cod și butoane hardware, aia e după preferința fiecăruia.

Styr vrei să-ți comand la mine și să trimit coletul mai departe? Vezi că a apărut și ceva similar la juma' de preț, open source, în urma unui kickstarter, și ăla e pe Amazon.
 
Îmi dai si un link? Nu ii nevoie să il comanzi acolo că il pot comanda in Elveția că momentan fac un fel de navetă de prosti. Merci de ofertă.
SoloKey?
 
Last edited:
Se poate plati cheta aia si fara cont de paypal? Ca ma duce pe pagina sa dau cardul dar nu-l ia fara sa-i dau user si parola in partea de jos, practic odata cu aia vrea sa-mi faca si cont. Aveam cont dar cum nu folosesc paypal...nu-l mai stiu.
 
/me ducks and ties Styr 's shoelaces together then gives him a slight push

Da, Solokeys le văzusem, cică open source pentru „hackers” și 25€ pe Amazon.de în varianta USB-C. Yubikey 5C tot cu USB-C sunt 50€ e la BerryBase, iar pe Amazon.de 61€.

Uh pentru donație ați putea face teoretic și transfer bancar direct în cont, da' băncile românești evită să folosească tranzacțiile SEPA, deși sunt membre în țările SEPA și oarecum obligate să folosească sistemul cu celelalte bănci din țările membre, da' e gratis și instantaneu și asta nu le convine. Preferă să nu dea clienților opțiunea asta, ci doar transferuri internaționale prin sistemul SWIFT, ăla cu telex și clearing interbancar și alte rahaturi care durează câteva zile, pentru care cer comisioane zdravene pentru schimb valutar și pentru transfer, ba chiar pretind comision și de la destinatar. Nu m-ar surprinde ca pentru 10€ transferați să ceară încă 30-40€ comision.
 
E ciubucul bancilor, cer comision pentru transfer spre alte banci. Nu e rmare dar este. Insa de la mine de pe ING nu-mi ia nimic cand transfer pe Revolut, BT sau banci locale gen ABN.

O facilitate interesanta mi s-a parut payment link, cu valoare fixa sau seteaza cel care plateste. Desfa tolba ca sarim cu ieuroii. :biggrin2:
 
Back
Top