Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Aveți voi niște rute proaste :tongue:

[le] Not kidding. Săptămâna trecută, soră-mea s-a trezit că are net... parțial. De fapt s-a plâns că nu merge, da' eu eram conectat la rețeaua ei prin VPN prin internet, deci „unable to replicate the issue claimed, issue does not exist”. După ce am făcut debugging în LAN de mi-a ieșit pe nas, la WiFi și Pi-Hole și router și toate alea, am descoperit că anumite destinații merg și altele nu. Și traceroute-ul se oprește în diverse locuri din internet, fără legătură cu rețeaua ei sau ISP-ul. Și în cele din urmă am descoperit că ISP-ul 1&1 de fapt a subcontractat conexiunea locală de la Vodafone (care are și DSL), și un bloc masiv de IP-uri de-ale lui Vodafone au ajuns în vreo 5 RBL-uri pe motiv de spam, și atunci diverse routere prin lume puteau alege să facă drop la conexiuni dacă erau configurate să verifice vreun RBL. Puteam pune tichet la 1&1 cu care are contract și customer service, da' problema era la Vodafone care putea alege bine mersi să i se rupă, ei oferă doar last mile și e treaba 1&1 să identifice spammerii dacă e, deși IP-urile Vodafone ar trebui scoase din RBL. Și iaca așa am stat și ne-am uitat pe geam câteva zile.
 
Last edited:
Un reverse proxy de pe "rută" mi-a zis de câteva ori că nu răspunde backend-ul (504). Io n-am un astfel de reverse proxy :smile:.
 
Probabil au luat hamsterii vreo pauza de toarce asa de greu.

load.png
 
Deci, eu mi-s singurul fara belele? La vazut forumul, adica. Bine, intru si doar de 2-3 ori pe zi sa vad ce mai e pe aici....
 
Back
Top