Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Probabil că recunoaște dacă începi mai multe paragrafe cu același caracter și le convertește în liste. Am văzut oameni care folosesc litera o pentru a face liste neordonate, și Word le recunoaște. Cratimele sunt ceva banal. Asteriscuri, semnul mai mare, semnul punct, io știu câte simboluri or fi definit ca posibile începuturi de liste neordonate?
 
Si daca dupa o lista vrei sa mai scrii niste text, cum faci? Enter iti adauga inca o bulina. Backspace nu o sterge.
 
Când face join la post-uri, se poate pune încă un enter înainte de al doilea text? Dacă-l pun direct în al doilea, face trim și tot nu apare.

Și ar putea să nu afișeze notificări la join? Nu am găsit cum se pot scoate din preferences.
 
Am scos notificarea proprie pentru lipirea de mesaje, dar vor fi în continuare notificați userii care au activată urmărirea thread-ului sau a forumului și vor să primească pe mail când apare ceva nou, știm noi cine e ăla :biggrin:
[automerge]1549664478[/automerge]
Am activat și funcția de inserare automată a unui text între mesajul original și cel lipit, acuma să văd cum pot face textul ăla să fie un rând liber.
[automerge]1549664526[/automerge]
Că implicit bagă o bară orizontală cu notificarea „post automatically merged” și când. De mare angajament.

Mda. Mai băgăm o fisă și mai încolo.
 
Last edited:
Off-topic - voiam să vă zic că la un moment dat, acum ceva ani, puterfixer a renunțat la o parte din mesajele vechi, trecute pe un forum vechi, și eu la momentul respectiv n-am fost de acord, "Cum?, mesajele mele prețioase (chiar dacă puține)? etc.". Și a trecut timpul, și m-am uitat pe cum scriam eu pe blogul propriu pe la început și acum consider că e foarte bine ca acea arhivă fie nu mai există, fie nu poate fi găsită în Google, cert e ca nu apare. :smile: Metoda de a te uita în urmă și a te considera cam prostuț este, de altfel, și o metodă de a demonstra că nici acum nu ești prea breaz. Dacă acum 15 ani considerai că acum 20 de ani erai prostuț, acum 10 considerai că acum 15 erai prostuț, și tot așa, e clar că 5 ani de acum încolo te vei uita în urmă cu nemulțumire. :smile:

În concluzie, mulțumesc puterfixer. :smile:
 
:biggrin: :biggrin: Bine, adevărul e că toți am avut doza proprie de imbecilități debitate pe net, indiferent dacă acceptăm sau nu asta :wink: Zic că nu strică să putem șterge din ele din istoria internetului cel cu scripta manent neiertător. În plus, anii au trecut și, în termeni IT, informațiile alea de mult expirate nu mai prezintă valoare ci doar balast. Singura valoare pe care ar mai avea-o thread-urile de acu' 10+ ani este cea a nostalgiei.

Chiar ieri căutam niște informații despre o eroare pe care o primesc la instalarea controllerului Ubiquiti UniFi pe un Raspberry Pi, eroare care apare de la lansarea ultimei versiuni (5.10.12) acum vreo săptămână. Și ce găsesc? Postări pe bloguri din 2013-2015, referitoare la versiunile 4.ceva și complet neaplicabile de vreo doi ani încoace, și dă-i și sapă după acel thread activ în ultimele zile care să rezolve problema. De ce pana mea mai țin bloggerii ăia online niște conținut care nu se mai aplică de câteva generații ale UniFi încoace, în loc să o șteargă și să informeze gugl să o scoată din cache?
 
De ce nu folosesti Google advanced search? :angel:
 

Attachments

  • wp_ss_20190210_0001.png
    wp_ss_20190210_0001.png
    35.3 KB · Views: 14
Fiindcă 1) e un workaround, nu o soluție pentru problema gunoiului digital lăsat pe net, și 2) nu folosesc Google ci DuckDuckGo (care returnează rezultate tot de la Google, dar anonimizate și nu mi-am bătut capul cu parametri avansați).
 
  • Love
Reactions: Neo
În fine, eu îmi dau seama că în general nu prea am ce sfaturi tehnice să îi dau eu lui puterfixer, dar dacă ștergi de pe un forum 50% din informații, ce sens are să îi spui lui Google să șteargă din cache asta? Informațiile alea sunt de ani de zile pe net, dacă îi spui să intre va dura 2 zile, dacă intră singur durează o lună până dispar. Cum au stat atâția ani, mai stau o lună.
 
Google nu șterge niciodată nimic. Sau ai impresia că au datacenters de dimensiunile unui oraș ca să țină recomandările pentru pr0n?
 
Aici era vorba de datele care apar în căutări și ce se întâmplă dacă ștergi 50% dintr-un forum. Faptul că după ce șterg ceva din caching, ei îl păstrează totuși în arhiva lor, fără să mai fie accesibile acele date prin căutări, asta e strict treaba lor, nu despre asta era vorba. :smile:
 
Ok deci gugl s-a mai deșteptat și, după ce ia o gârlă de 404-uri, scoate pagina din index fără să trebuiască să i se spună explicit. Whatever. Punctul rămâne valabil, orice informație ar fi bine să fie însoțită și de o dată de expirare sau cel puțin una de revalidare a acurateții.

E un expat pe-aici prin oraș care s-a gândit să facă un site cu informații pentru expați - un fel de portal în care să adune tot felul de chestii interesante. De exemplu, săptămânal publică o listă cu toate filmele cu coloana sonoră originală (nu dublată în germană) care rulează în cinematografe, și detalii despre cinematografe. Toate bune și frumoase, da' pe site mai are și o categorie cu evenimente cultural-artistice, unde are și o listă de baruri și săli de concerte de jazz. Lista e veche de câțiva ani deja, între timp unele dintre alea s-au închis, altele nici măcar site nu mai au, dar articolul e în continuare pe site și cu link-urile puse. Tipul nici nu și-a pus un plugin de link checker care să verifice periodic toate link-urile outbound și să-l alerteze când nu mai merg, nici nu a pus o expirare la articol sau un reminder să-l verifice măcar anual, și nici nu reacționează la mailul pe care i l-am scris acu' jumătate de an despre chestia asta.

Nuș', vouă nu vi se pare normal când mergeți prin magazine să presupuneți că toate produsele sunt în perioada de valabilitate, sau credeți că e ok să fie responsabilitatea voastră să stați de 3 ori mai mult ca să întoarceți toate etichetele pe dos și să identificați cele 20% din produse încă bune vs. restul care-s expirate (dar nici nu le puteți arunca, ci le puneți înapoi pe raft ca și următorul să verifice sau să ia conserva stricată acasă)?

PS: Oricum nu gugl e de utilizat pentru arheologii internetului, ci The Wayback Machine (Internet Archive).
 
Last edited:
Am citit prima oară listă de băi și concerte de jacuzzi. Cred că trebuie să mă duc la un masaj curând :biggrin:
 
Cum functioneaza "Latest profile posts"? Apare la "What's new" si par a fi franturi din niste discutii fara cap si fara coada.
 
Back
Top