Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Textul ăla se face negru când ajungi cu mouse-ul pe el. Nasol, nu? Să nu zici că ăia cu xenforo sunt de vină. :hihi:
Aaa, și unde sunt "watched threads"? Bara aia drăguță...



bbb.gif
 
Last edited by a moderator:
Deah, mizeria aia de fundal întunecat mă înnebunește și trebuie să scot inspectorul de cod ca să identific cum au botezat-o.

Watched threads e în stânga sus, la meniul de la Forums.

[le] Am marțocărit o variantă de a face link-urile mai vizibile în meniul ăla pop-up, lăsând fundalul întunecat (că e folosit și-n alte părți). Dar tot nu mă coafează că link-urile din posturi sunt fix la fel ca restul textului, trebuie să le diferențiez cumva.
 
Last edited:
Nene, am incercat sa postez ceva apropo de ce beau si ce ascult, de pe mobil. N-am reusit decat sa ma enervez. Mesaj cu "Oops, we have a problem" si moarte. :frown: Mesajul era de la XF, nu de la browser.
 
Doar pe topicul ăla sau și altundeva? Nu am nimic în server logs, suspectez browserul de mobil. Încearcă un logout și login din browser ca să-și facă refresh la cookie, încearcă alt topic, încearcă alt browser.
 
Să îl pici cu ceară sa nu sugerezi și încearcă un telefon :smile:

Nu stiu ce am rautate am vrut sa transmit mai sus
 
Last edited:
Asta cu numărul (căutării) a fost by design de când am instalat xenforo acum câțiva ani.

Refresh la pagină sau folosirea butonului Back sunt bad practices la aplicațiile web (adică nu site-uri din pagini statice html) de după sfârșitul anilor '90. Ar trebui să folosești întotdeauna opțiunile de navigare mai departe care sunt deja afișate pe ecran, și asta ca regulă în orice site, nu doar aici. Un refresh sau back poate forța retrimiterea unor parametri prin POST care să facă niște chestii din nou, un Back poate afișa niște conținut din cache-ul browserului care nu mai coincide cu starea aplicației pe server.

Unii developeri fac treabă bună și evită chestiile astea prin link-uri curate și separarea trimiterii datelor formularelor prin AJAX, sau prin instrucțiuni de expirare a paginilor ca să nu fie ținute în cache de browser pentru acțiunea Back, dar good practice e să eviți situațiile în care dai de vreun site făcut ca pixu' și să renunți la back și refresh. Întotdeauna navighezi înainte prin ceea ce îți afișează un site pe ecran, chiar dacă logic ai spune că te întorci la un nivel ierarhic superior în site.

Chiar zilele trecute am dat de o minunăție de-asta, o comandă online care a vrut să deschidă procesatorul de plată prin pop-up (designer idiot), browserul a blocat pop-up-ul considerându-l reclamă, iar când am activat manual permisiunea de a deschide pop-up-ul a făcut un full page refresh cu form submission și a trebuit să verific ulterior dacă nu cumva din cauza asta mi-a dublat comanda sau am plătit dublu.

În zi de azi nu găsesc vreo altă utilitate reală pentru refresh în afară de shift-refresh poate o dată la câteva luni ca să forțez un anumit site să facă by-pass la cache.
 
Last edited:
Poate nu l-ai observat, dar el exista. Chiar îmi puneam problema ce fel de date sunt asociate unui asemenea număr și cât sunt ele păstrate și dacă un alt user poate încerca diverse numere pentru a obține rezultatele căutărilor altor useri.

Și revenind, este comportament by design, nu îl pot modifica. Pot doar să coroborez ceea ce-mi spui despre modul în care folosești site-ul (refresh pe pagini de căutare) cu efectele pe care acest mod le are asupra altor site-uri și să-ți recomand să nu mai faci chestia asta fiindcă poate produce rezultate neașteptate sau nedorite, ceea ce ai observat aici.

Idem atenție la ce pagini faci bookmark - ideal ar fi să găsești URL-ul curat, nu cel din bara de adrese care poate conține și session id și alți parametri temporari, care în cel mai bun caz sunt inutili într-un bookmark și în cel mai rău caz pot face un URL invalid după un timp. Unele site-uri oferă link-uri "bookmark me" specific făcute pentru asta. Și sfatul ăsta ține tot de good practice pentru orice site accesat în zi de azi.
 
Nu mai vad icoana aia mica care te ducea la ultimul post necitit dintr-un topic in lista de la what's new. Poate a intrebat lumea deja dar n-am gasit unde. :smile:
 
Că tot ați pus emoticoane noi... era pe vechile versiuni un emoticon, răspundea la comanda :huh:
Haios, față de vițel, un ochi mai mic unul mai mare și cu expresie mirată. Dacă vi-l amintiți, se poate adăuga?
 
Nu, nu, nu... Era galben și când scriai :huh: apărea.
Ceva în genul ăsta, mai haios și animat:
blink.png
 
Back
Top