Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Să-mi amintesc să le scriu la dexonline să-ți treacă numele în dicționar la „refractar la schimbare”. Alt răspuns n-am ce să dau la asemenea remarcă, cel puțin nu unul politicos.
 
Nope. Arata la fel. Dar eu apreciez efortul lui Puterfixer, chiar daca.
LE: e ciudat si cand vrei sa atasezi fisiere...
 

Attachments

  • wp_ss_20181219_0002.png
    wp_ss_20181219_0002.png
    61.3 KB · Views: 9
Da, idioții ăștia au pus fonturile în pixeli, sunt la fel în toate temele deci o să se schimbe doar culorile. Trebuiau să pună dimensiunea fontului mediu în puncte, iar toate celelalte dimensiuni (smaller, very small, larger etc.) să fie exprimate în em points. Măcar am identificat că nu se pricep la typography care se poate rezolva ușor, e de preferat decât să nu se priceapă la coding unde chiar nu îmi puteam băga nasul.
O să modific numa' să apuc...
 
E interesant că la 100% arată a forum de babalâci (i.e. au nevoie de ochelari), fonturile par un 14 lejer. Edit: yep, MS Word Calibri 14 este aproape identic la dimensiuni.

Avataruri gif animate când? :biggrin:

Edit: avatarul meu apare animat în control panel, pe forum nu. Care-i faza? :hmm:

Edit 2: grammarly strică cutia cu text când dai reply, se animează chestia și pune și scoate scrollbars la fiecare apăsare de taste. Nu că ar fi o problemă, dar xenforo 2 cu grammarly și epilepsie = spitalizare :biggrin:

Edit 3: se poate schimba "what's new" ăla să direcționeze direct la new posts? Este un click în plus care-i cam enervant :biggrin:
 
1: Nu am vreo setare pentru avataruri animate pe care să o activez sau dezactivez. Nici în profilul tău nu-l văd animat.
2: Grammarly ăsta e parte a softului de forum, sau un browser add-on? Dacă e varianta 2, pune bug report la Grammarly.
3: What's New a fost schimbat încă de dimineață să ducă spre New Posts, având link-ul: https://xf.ro/whats-new/posts/
 
  • Like
Reactions: Neo
Si la mine clipeste mosulica cind vreau sa-l schimb in CP da' in rest e imobil. :smile:

Cred ca e ceva cu gif si jpg. Urc avatarul gif si cind sa-l salvez e jpg. Zic si io.
 
  • Like
Reactions: Neo
[le] Avatarul animat depinde de existența unui modul de procesare de imagini pe server, prin care GIF-urile să poată fi redimensionate automat la mai multe rezoluții diferite. N-avem modulul ăla, o să întreb la hosting dacă vor să-l instaleze.
[le2] Na care vrei GIF la avatar și îi faci primul proba? :smile:
 
Last edited:
Acum trebuie doar să-mi fac avatarul obișnuit mai mic ca dimensiuni, că văd că nu-l procesează :biggrin:

Got a temp replacement :biggrin:

Edit: există ceva guidelines pentru gif avatars? Adică dimensiuni în pixeli/KB? Mulțumesc.
 
Last edited:
La cel vechi butoanele reactionau cumva cand puneai degetul pe ele, acum nu stii daca ti-a preluat inputul sau nu. Link-uri neevidentiate in niciun fel (vezi data care te trimite la ultimul post)? C'mon, nu suntem clarvazatori, cel putin nu eu. Voi studiati codul sursa ca sa descoperiti unde sa puneti degetul? :biggrin:
 
Unii văd direct codul :biggrin:

Edit: la modul serios, este o problemă des întâlnită. Unii au pus-o pe seama schimbării de generații în design. Mie mi se pare plauzibil, deși tâmpiți au existat întotdeauna, în ultima vreme parcă sunt peste tot. Deh, internetul, fiecare are o voce și-o prezență acum, nu contează că zgârie cu unghiile pe tablă sau pute.
 
Clipeste mosu' si la mine. YAY! Thx pufi.

Aia cu link-urile neevidentiate am nimerit si io pe o tema. Acu' pe shades of grey (blue text) am...erm....aaaa... blue text pe link-uri. :biggrin:
Cu degetul nu stiu ce zici ca inca n-am postat de pe mobil.
 
Pe Shades of Blue își schimbă și butoanele culoarea când le ating. O să schimb culorile la link-uri în text să fie mai vizibile.

Altfel, data ultimului post care e și link spre ultimul post mi se pare super intuitiv, te informează și permite o acțiune fără să trebuiască un text inutil gen "mergi la ultimul post din thread". Iar pe desktop poți explora o pagină cu cursorul la mouse ca să înveți ce poți face. De exemplu, este pop-up preview dacă ții mouse-ul peste unele link-uri, este quick profile view dacă ții mouse-ul peste un username...
 
Nu ma intelege gresit, nu pe tine te critic. :smile: Dar stau si ma gandesc unde ar fi ajuns in acest moment societatea daca se apucau niste zevzeci sa modifice in fiecare an pasul suruburilor (sa nu mai fie M3, ca parca M3.218 se insurubeaza mai bine...). :tongue: Sau macar capul surubului, sa schimbi setul de surubelnite in fiecare an, ca sa ne laudam ca progres. :tongue:
 
Huă, nu vă legați de lucruri sfinte :biggrin:
Apropo, în caz că n-ați observat, vă puteți defini un avatar asociat adresei de e-mail și pe gravatar.com și atunci va apărea implicit pe orice forum sau site unde vă autentificați cu mailul ăla (și dacă site-ul are integrare cu gravatar, cum au majoritatea).
 
Last edited:
Bara orizontală de sus, cu link-ul de moderare și admin? Probabil, trebuie să sap. Dar bara aia dispare când faci scroll, și rămâne fixă bara de navigare.
[le] Pe Shades of Blue am modificat dimensiunile fonturilor, folosind scala asta de dimensiuni. Pare ceva mai ok, ce ziceți?
[le2] Am modificat dimensiunile fonturilor pe toate skin-urile. Urmează testul să văd cum arată în e-mail.
 
Last edited:
Pai e vorba de pufi. Cind are 2 minute libere ori scrie un roman ori repara din temelii un forum. :biggrin:

Me gusta fonturile acum.
 
Facem ce se poate, când se poate, să fie bine înainte să fie prea târziu. Mai ascult cu o ureche prin ședințe și între timp clickăi, mai întrerup când nevasta îmi revendică ajutorul, știți cum e. O să fie și pauză de la forum câteva zile săptămâna viitoare fiindcă vizită la socri, deci mno.

Deocamdată am încercat niște culori diferite pentru link-uri și s-au schimbat TOATE link-urile de peste tot, nu doar din postări, arăta forumul ca pixu', am revenit la default până apuc să sap mai în detaliu.

Neo guidelines pentru avatare - mi se pare că maximul e 400x400px care va fi redimensionat automat la mai multe valori (că de-aia a trebuit motorul grafic imagick instalat pe server ca să facă resize la GIF-uri), și mărimea maximă la fișierele încărcate e 2MB (setare a PHP-ului).
 
Back
Top