Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Care cere? Vad ca face deja lucrul asta...
Nu peste tot. Există thread-uri cu bulină unde titlul thread-ului redirecționează spre originea sa, în timp ce bulina redirecționează spre thread/unread.
 
Pe mobil nu nimeream bulina aia mică, așa că am descoperit că titlul thread-ului (în Find New Posts) duce tot la primul post necitit. Link-ul e de forma xf.ro/threads/titlul-threadului-aici.idnumeric/unread. Apoi am fost atent un pic și pe desktop și comportamentul este identic: din Find New Posts, fie că faci click pe bulină, fie pe titlul thread-ului, te duce tot la primul post necitit.

Acest lucru l-am urmărit doar în pagina Find New Posts. Nu am idee cum apar thread-urile cu postări necitite dacă te apuci să navighezi prin structura forumului în loc să cauți centralizat thread-urile cu posturi necitite.

De asemenea, ca Guest nu ar trebui să existe conceptul de unread posts, deci trebuie să fii autentificat pentru ca serverul să știe care thread l-ai citit când. (Nu pare să țină cont doar de data ultimei vizite, ci lucrează la nivel de thread.)

Un plugin care să forțeze funcționalitatea nu există. Am găsit discuții despre această cerință în versiuni foarte vechi de xenForo (1.2) și la care recomandarea era să se modifice template-ul php al skin-ului folosit. Lucru care ar trebui făcut pentru fiecare skin în parte, și care va fi pierdut prin suprascriere la fiecare upgrade de skin.

[update] Tocmai am verificat: și la navigarea prin ierarhie, thread-urile cu posturi necitite au bulină cu link + titlul thred-ului este identic cu al bulinei: go to first unread post. Deci... buba, dacă există, e altundeva.
 
Atunci când se face upgrade, post-urile care nu mai apar sunt ținute undeva?

Răspuns: nu :smile:

(și nu îți zice de când începi să scrii, doar îți dă un mesaj când apeși pe buton, "the forum is being upgraded" și aia e, bye-bye text scris)
 
:frown: Sorry miahi am pus rapid un patch de securitate trâmbițat azi prin mai multe mailuri, nu credeam că prinde pe cineva cu pantalonii în vine...

Pisoi încearcă să replici problema și dă-mi niște detalii despre cum pot să ajung la ea. Nu am Win8. Ce browser folosești?
 
Nu-i bai, doar că mă așteptam ca atunci când zice "bă, nu merge forumu'" să păstreze totuși în browser textul - dar nu o face.
 
Pisoi încearcă să replici problema și dă-mi niște detalii despre cum pot să ajung la ea. Nu am Win8. Ce browser folosești?
Folosesc Firefox ultima versiune pe Windows 8.1 Pro.

Dacă mă duc în secțiunea Discuții cotidiene, de exemplu, am mai multe thread-uri marcate cu bulină. La majoritatea lor, cum ar fi "Articole interesante din presă sau de pe bloguri", atât bulina cât și titlul thread-ului au link către porțiunea necitită (link-ul se termină în /unread). La altele, cum ar fi "Reclame geniale la mașini", bulina redirectează spre /unread, dar titlul spre originea thread-ului.

O fi un bug pe undeva. No worries. Interesant e că pe studentdoctor nu m-am lovit de asta în 6 luni.
 
Last edited by a moderator:
Dacă e bug, poate e cazul să fac un bug report. O să pun și eu Firefox să încerc, poate depinde și de browser. Sau de temă.
 
Pana la urma care e dimensiunea maxima admisa a avatarului (ca sa se vada cat mai bine)? Parca ma vad in ceatza... :biggrin:
 
Depinde de tema aleasă de fiecare. Oricum îi face resize pe niște dimensiuni fixe :frown: Io le văd la 96x96 pe forum, dar în profil e 100x77.

Crecă mai bine activez Gravatarurile și ne punem acolo pozele.
 
Am putea activa CloudFlare (am mai încercat asta pe vBulletin și serverul din SUA) dar nu avem suficient conținut static (cum e un photoblog) cât să fie util, și nu știe să spargă conținutul paginilor în bucățele cvasi-statice (posts) și variabile (alte informații pe lângă posts, specifice fiecărui user și moment de accesare). Net, CDN nu ne reduce traficul pe server semnificativ, iar serverele CloudFlare s-ar putea să fie chiar mai "departe" decât serverul nostru.

SSL e interesant doar din perspectiva unei posibile penalizări de SEO de la Google dacă n-avem. Dar era doar un zvon prin vară, și e posibil să se aplice numai site-urilor de e-commerce (are sens).
 
Cel mai apropiat server CloudFlare e în Viena, parcă. Cât timp majoritatea utilizatorilor sunt din .ro, nu văd sensu` în a trimite traficul afară.
 
Back
Top