Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Doream un link care să mă ducă direct la new posts. Să nu intru pe xf.ro, fac click pe link. Să mă duc cu Alt+D în address bar, să scriu xf, să intru atât de des pe linkul cu new posts, încât să fie primul și default. Dau enter, să deschidă new posts.

Korby, acela e linkul dorit, mulțumesc. Când apăs pe el, mă redirectează la un link de tipul celui dat de mine.
 
Pont pentru good web design practices: întotdeauna, dar întotdeauna copiază link-ul dintr-o pagină (right-click > copy link address, sau vreun link special de Share This), nu URL-ul din location bar (care poate să conțină session IDs și alte bălării valabile o singură dată). :smile: Se aplică de la forumuri la YouTube.
 
Se poate face cumva un script care să înlocuiască codurile vBulletin, din posturile vechi, cu coduri XenForo? De exemplu, {video=youtube;8xpHS7_OpSk}link{/video} să devină {media}8xpHS7_OpSk{/media}. (Înlocuiți {} cu []).
 
Se poate face cumva un script care să înlocuiască codurile vBulletin, din posturile vechi, cu coduri XenForo? De exemplu, {video=youtube;8xpHS7_OpSk}link{/video} să devină {media}8xpHS7_OpSk{/media}. (Înlocuiți {} cu []).

Done. :smile:
 
Nu există absolut nimic server-side care să folosească /forum. Fix your mozilla: clear cache, cookies, edit bookmarks...
 
Last edited by a moderator:
Nu mai există nici un redirect. Poate e momentul să vă cacheți și voi pe un browser care face chestii de capul lui și nu după cum zice un server.

Următoarele au fost comentate din .htaccess de la upgrade:
Code:
# Redirect 301 /index.html https://xf.ro/forum.php
# Redirect 301 /index.php https://xf.ro/forum.php
# RedirectMatch ^/forum/(.*)$ https://xf.ro/$1

Astea sunt pentru vechiul /forum.php. xenForo are direct /index.php . Nu mai este necesar nici un redirect, în afară de cel ce forțează folosirea www în față (tot pentru SEO).

Redirect-ul pentru /forum era valabil acum niște ani de zile, când am renunțat la phpNuke și atunci site-ul nu mai exista, vizitatorii fiind trimiși spre forum. Dar apoi, tot de niște ani de zile, am mutat forumul în rădăcină, și redirectul a fost pus invers, de la /forum la / , iar ulterior scos.

Tu de când nu te-ai mai spălat pe cap, errr ai golit gunoaiele antice din browser? :biggrin:

[later edit]

Cred că voi căuta un gigel priceput în teme xenForo să ne tragă o customizare de aspect. Hai să ne punem cap la cap ce am vrea de la suflețelu' lui. Mie-mi trec prin gând așa:
- priorități: lizibilitate, funcționalitate, fully responsive, CSS-based, schimbări de cod PHP zero/minimale pentru a nu rupe compatibilitatea cu viitoare upgrade-uri (vine curând versiunea 1.4, acum e 1.3.4);
- paletă de culori: nu alb strălucitoare, ci ceva mai subdued, text negru pe fond gri mediu, accente de albastru (că ne-am obișnuit de la vBulletin), eventual reverted text (deschis la culoare pe fond închis) pentru unele elemente - semnătură, username;
- logo;
- avatare fără conversie JPG, ci rămase GIF/PNG și resize proporțional din browser.

Alte idei? :confused:

E vreuna gata făcută care vă place de aici?
http://razorthemes.com/
https://www.audentio.com/shop/all-themes
http://www.xenfocus.com/
 
Last edited:
Yikes :eek: Dacă nu bag lunar un ccleaner am impresia că navighez cu o cărămidă!!
Ca să îi răspund și lui Neo: Păi dacă nu ai Windows 8.1 Update 1... :biggrin:

Btw, am vreo 6-9 luni pe Windows 8 și nu duc lipsa lui 7.
 
Eu glumeam, browserul se mișcă excelent orice ar fi, dar consumă RAM în draci :smile: Când mi-am permis mi-am luat mereu 2x limita superioară de "bun simț", momentan am 32GB și parcă tot mai trebe*.

*After Effects + Premiere + Chrome + FF cam îndoaie 32GB RAM :frown:
 
Și eu cred la fel :biggrin: însă developerii nu-s de acord. E o discuție mai veche la ei pe forum în care s-a cerut o opțiune pentru activarea/inhibarea confirmării de „mark all forums read”, și ăștia ziceau că nu, că e nevoie de o confirmare, ca să nu fie click din greșeală. Nu există nici plugin pentru asta - am căutat. Aș putea mânări scripturile, dar prefer să nu o fac; la orice upgrade vor reveni la default, sau va crăpa scriptul de upgrade (care face merge la schimbări în template-uri, nu overwrite).

Poate ne-am învățat noi cu nărav prost, să facem mark forums read de fiecare dată. Poate că nici nu e necesar acum - odată ce ai citit toate thread-urile, oricum nu mai ai ce citi altceva, și e complet redundant să dai mark forums read.

Pot, dacă ajută cu ceva, să pun niște plugin-uri de asistență:
  • mark thread as read fără să îl citești;
  • ignore thread - nu mai apare în search results (dar ai link „show all” care să ți le arate și pe cele ignorate).

Ar fi interesante?
 
Back
Top