Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Asadar, hmmm, deci? Plan?

Prepping this :biggrin: (© some guy on another forum)
[Pro Poster, New Setup 1]
Energized Negrep Membrane II
Energized Negrep Membrane II
800pt Reinforced Post Count I
Warded Infraction Back Up Cluster I

10mn Repeating F5 Key
Balmer Series Thread Derailer I
Medium Electrochemical Copy-paste Device, Navy Subreddit 400

Mega Post Laser II, Imperial Navy Ad Hominem L
Mega Post Laser II, Imperial Navy Ad Hominem L
Mega Post Laser II, Imperial Navy Ad Hominem L
Mega Post Laser II, Imperial Navy Ad Hominem L
Mega Post Laser II, Imperial Navy Ad Hominem L
Improve 'Guise' Flouncing Device II

Also do want rep system :biggrin:
 
Ceva de genul ăsta:
Păreri?
Din "Sectiuni libere" (ar fi noul "Life"?) as consolida Generalitati, Babylon cu Discutii curente, mutat General Help in #2, restul (Hobby si Arta) pastrate, mutat Fun tot aici. In final ar avea 'Discutii curente, Hobby, Arta... ,Fun, Bloguri publice.

De zona privata nu m-as atinge, deci nici punctul 4 nu ar exista, ramane privat. Pentru public exista sectiunea curenta "Forum".

Bazar = publicitate? E doar o redenumire, inteleg.

Pentru Help nu as face doar 2 mega-sectiuni, ci 4: Hardware, Software si OS, Retele si Internet (ca aici poate intra si TV-ul daca are retea), La cumparaturi.

La fel la Discutii generale IT&C: Hardware, Software si OS, Foto digital, Jocuri, Internet si comunicatii mobile

Apoi, automat o stea pentru oricine si acces peste tot mai putin in bazar (read-only) si zona privata (fara acces de nici un fel). La 2 stele acces si in Bazar, la 3 in zona privata, 4 sunt inutile, 5 ar fi doar moderatorii. De fapt as scoate stelele din afisare complet, nu lamuresc un om nou de ce cineva are 3 sau 4 si de ce ar vrea si el.
 
Cam așa ceva.

Toate discuțiile non-tehnice să fie în „life” sau cum i-o fi numele mai bun, diferențiat între funny și serios.

Apoi, toate secțiunile ce le avem acum despre tehnologie în general să fie în mult mai puține secțiuni de IT, iar pentru solicitat ajutor personal să fie separat. Probabil are sens să fie o secțiune de jocuri și console, alta de echipament/gadgeturi telefon-foto-video-tablete, și o alta de rețele și internet.

Colțul administrativ ar fi pentru regulament, anunțuri de mentenanță, condica de plângeri și reclamații, alte câteva subiecte de-astea publice.

Bazarul e mica publicitate, nu e neapărat nevoie să-i schimbăm numele, era doar ideea de buy&sell.

Cred că renunț la atâtea stele, și aurii, și verzi, mov, etc. Sunt suficiente 3 - junior, regular și senior sau alte variațiuni, și în plus mai sunt sarcini moderatoricești sau administrative care nu fac parte dintr-un lanț evolutiv.
 
Protestez! Eu sunt Făt-Frumos cu 5 stele în frunte. De faptul că nu pot să îmi editez minciunica de sub nickname să nici nu mai vorbim. These people have no respect for true value... I want Wabbit!!! :sad:
 
Buuuun.

După lupte seculare, am făcut o nouă structură pentru forum și am mutat în ea azi-noapte subiectele active în ultimii 1-2 ani. Dacă e ceva în plus sau minus, dați un ochi și ziceți ce să mai resuscitez din arhivă.

Am modificat și grupurile, să nu mai avem atâtea subdiviziuni și ierarhie stelară. Acum avem așa:
gray_square.png
- noobs: vizitatori, useri în curs de înregistrare/validare, banați
medal-bronze.png
(bronz cu panglică albastră) - nou veniți, echivalentul userilor cu o stea
medal-silver.png
(argint cu panglică albastră) - membri, echivalentul userilor cu două stele
medal.png
(aur cu panglică albastră) - membri seniori, echivalentul userilor cu 3 stele, 4 stele și golden members
medal-red.png
(aur cu panglică roșie) - staff, membri cu îndeletniciri administrative de moderatori, supermoderatori și admini.

De asemenea, am trecut de la afișarea apartenenței la un grup pe bază de custom titles la toată lumea la reguli definite ca user ranks. Mai muncesc azi ca să curăț toate acele definiri de titluri customizate, s-ar putea să le mai vedeți amestecate un pic.

Membrii seniori și cei din staff își pot defini și schimba singuri un custom title în profil. :smile: Dacă e lăsat gol, va moșteni numele grupului.

Vă rog să mă ajutați dacă vedeți vreo bubă sau discrepanță undeva, că mai mulți ochi sunt întotdeauna de folos. Dacă aveți ceva supărări sau sugestii, ascult cu mare drag aicea sau în privat.
 
Last edited:
Pune și un tooltip la chestiile alea, că s-a pierdut ceva informație (înainte era 1 stea din 5, acum e un badge de bronz din... câte?).
 
N-am opțiune de tooltip, și dacă definesc manual codul HTML cu textul + imaginea (cu tooltip) atunci va apărea atât custom title cât și numele grupului. Nu e prea elegant :| Pot pune aceste informații în FAQ și/sau regulament, în schimb.

Mai vreau să adaug niște prefixe pentru topicele de la Ajutor, care să indice dacă problema a fost rezolvată sau nu, gen [Nerezolvată] și [Rezolvată]. Ar fi bune la ceva? Vreo sugestie pentru cuvinte mai bune decât astea?
 
Par ok schimbarile pana acum. :thumbs:

Pentru topicurile de la Ajutor cred ca e suficient un [Fixed] (e mai scurt decat [Rezolvat]) pentru cele la care s-a ajuns la o concluzie. Restul pot sta fara prefix, by default. My 0.02$.
 
Pe de altă parte, ultraierarhizarea nu făcea decât să descurajeze noii veniți să intre în „competiția” de a aduna puncte și stele, și să încurajeze membrii mai vechi să le dea în cap noilor veniți cu un fals sentiment de superioritate ierarhică. Acum trecerea de la începător la membru obișnuit e mult mai abordabilă, fără cuantificare că unul e mai membru decât altul, și după ceva timp de activitate mai ești considerat și senior cu niște mici beneficii extra. Ce e complicat în asta?
 
Nici mie nu-mi plac medaliile, dar sunt suficient de neglijabile. :biggrin:

Ce mi-ar plăcea însă ar fi mutarea înapoi în partea superioară a secțiunilor de generalități (adică ce se încadrează acum la "Life"), chiar dacă profilul impune altfel.
 
Back
Top