Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Ca nu vad posturile ignorate e de asteptat, dar sa nu vad un topic intreg nu e. Dispare topicul cu totul din lista de Show latest posts.

Show latest posts ar trebui să-ți arate thread-urile necitite, iar link-ul să te ducă la primul post necitit (nu la ultimul din thread). Iar dacă ai vizitat forumul dar n-ai citit tot, la următoarea vizită și show latest posts să îți arate două secțiuni, una cu thread-urile cu posturi noi necitite de la ultima vizită și dedesubt threaduri rămase cu posturi necitite de mai înainte de vizita anterioară. Vizitarea unui thread îl marchează ca fiind citit (indiferent dacă ai mers până la ultimul post sau nu), iar mark forums read marchează toate threadurile ca fiind citite.

Doar că pluginul de ignore mai ascunde threaduri, pluginul de numărat posturi necitite le numără și pe alea din threaduri ignorate (am întrebare la developer, n-a răspuns), și uneori tema mai reacționează dubios când click pe titlul unui topic merge la primul post din thread în loc de primul post necitit.

Sunt anumite taskuri care sunt recalculate în background cu un cron job, de exemplu calculatul numărului de vizualizări la fiecare thread sau statisticile forumului. Dar asta cu vizitatul e în timp real, am impresia că e ceva tabelă cu combinația de userid + threadid + timestamp și așa știe fiecare user când a vizitat ultima dată fiecare thread.

Şi în forumu' ăsta tre' să ne băgăm sula?
Nush despre ce-i vorba, da' am văzut că s-a postat mult pe singurul topic la care am ignore.

Yep. Another one bites the dust.
Aprobati-va linistiti intre voi.
Nu e vorba de aprobat. E vorba de critical thinking și moderație. Când cineva ajunge ca fiecare post să-i fie plin de insulte, de fiere, de obidă, ceva e stricat rău de tot în gândire. Nu degeaba se aseamănă fanii unor curente politice cu membrii unui cult. Iar cu un cultist nu are rost să îți bați capul, pentru că nu îl poți convinge logic. Și atunci cel mai bine e să îl pui la ignore.

Crezi că eu am statuetă de-a lu' Trump pe acasă? Caută-mi posturile vechi și vei vedea că nu-l înghițeam. Exact ca voi. Am votat împotriva lui de două ori.

Însă am ajuns la vârsta la care știu că ura oarbă a orice, a oricui, fără loc de compromis, e prostească. Și mai știu că sunt bani grei care sprijină brainwash-ul din mass-media, că în toată viața mea nu am mai văzut atâta manipulare, în mare majoritate de o singură parte (cu excepția comuniștilor, pe vremuri). Aceleași aberații care le citesc în presa din SUA apar a doua zi în România și Europa, și nu mă refer la faptele concrete ci la stilul tendențios de a le prezenta. Ceva e foarte ciudat și e nevoie de o doză sănătoasă de scepticism. Evident și despre ce spune Trump (pentru care am deja un scepticism natural, de exemplu când spune că Zelenski are approval rate de doar 4%).

Dar mass-media chiar a luat-o razna, pentru că trăiește din publicitate și din mită politică (vezi USAID), nu din abonamente. Și atunci slujește și sărută mâna care o hrănește, care nu e cititorul sau telespectatorul, ci o gașcă de megamiliardari și corporații de trilioane, care au interesul ca lumea să fie într-un anumit fel, ca să aibă ei mână de lucru ieftină și o populație controlabilă, de oi. Și evident povestea sună ca teorii conspiraționiste, până te duci la surse video sau audio originale, și vezi ce manipulări grosolane sunt în ziare și la TV. De exemplu, cum CBS a manipulat interviul cu Kamala Harris, ca să pară mai inteligentă decât e. Când omul e ocupat cu viața și lucrul, nu are timp să purice și să afle adevărul (aparent). Și devine oaie, dar într-un asemenea hal că nu recunoaște adevărul nici când i-l pui în fața nasului. E o formă de a crede că Pământul e plat.

Last edited:
Se poate corecta?
Ăsta a fost modul de funcționare by design al forumurilor încă din vremurile lui phpBB. Dar cu ocazia asta am descoperit că există o setare obscur denumită „display user as staff” care, dacă e dezactivată pentru un moderator sau admin, îl face ignorabil de ceilalți. Și acum am dezactivat-o la toți, așa că n-aveți decât să vă ignorați fără număr dacă e.

Însă întrebarea de fond rămâne - dacă nu acceptați că pe forum trebuie să fie totuși cineva „șef” și să poată la un moment dat să spună „hai gata mai ușurel cu aberatul” și să fie citit... atunci ce fundament mai poate avea un forum? Dacă nu mai există ceva care să unească participanții la acest forum, ci disensiunile sunt atât de mari încât tre' să vă puteți ignora toți între voi și fiecare să fie în bula lui de 2-3, atunci de ce mai e necesar un forum? Vă puteți face un grup privat pe whatsapp unde să invitați pe cine vreți și să dați afară pe cine vreți, plus că acolo nici nu mai e vreun „șef” deasupra.

Pot doar să presupun că ați ajuns aici fiindcă ați ținut-o mai departe cu politica, subiect unde n-ai cum câștiga ci doar pierde. Told you so, dar v-ați opinat că-s io ăla tâmpitul. Na, enjoy it now.

Am, și nu-s niște lucruri pentru care să am nevoie de aprobarea altora :)

Dar tot nu-nțeleg ce caută (și) această problemă offtopic în acest thread.

Însă întrebarea de fond rămâne - dacă nu acceptați că pe forum trebuie să fie totuși cineva „șef” și să poată la un moment dat să spună „hai gata mai ușurel cu aberatul” și să fie citit... atunci ce fundament mai poate avea un forum?
Cine ii pazeste pe paznici? Mai ales cand sunt parte din discutie?

Am ajuns sa vreau butonul de ignore pentru un staff member citind postari dintr-o discutie in care nici macar nu am participat. Si calitatea postarilor era atat de joasa incat mi-am pus si problema "cum de e staff o asemenea persoana", nu doar de un simplu ignore. Asta nu e o cerere de anarhie, apreciez enorm forumuri gen advrider in care nu am vazut vreodata pe cineva sa o ia razna.

Ar fi cam dubios să folosim conturi duble, unul care să fie user pentru postat păreri diverse și altul care să fie doar pentru activități de moderare. :D Și nu e chiar fair nici să trebuiască să te abții de la a mai participa la orice discuție doar fiindcă ești întâmplător și moderator, și dup-aia orice fel de decizie ai lua o să calce pe cineva pe nervi. Mda, complicat.

Dar de fapt câtă activitate de moderare mai e de fapt făcută pe aici, când nu apar useri noi iar cei vechi sunt ăăăă :D nemoderabili :D ? Poate de 1-2 ori pe an vreun split thread sau mutat postări? Că înregistrările spamboților ajung toate la mine la aprobare...

Ah și apropo, era și vremea să

1740004548077.png

Modificările DNS ar trebui să fie active deja, au time-to-live 2 ore. Dacă dați de vreo eroare de certificat SSL sau ceva, la mine-n Firefox nu s-a rezolvat decât cu „Clear cookies and site data”, în timp ce în Edge s-a făcut schimbarea fără probleme.

Back