Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Nu (mai) există versiuni diferite ale temei/stilului, componentele paginii sunt în așa fel gândite încât să se rearanjeze dinamic în funcție de spațiul disponibil pentru afișare. Asta se numește interfață "responsive", fiindcă reacționează live fără vreo reîncărcare/re-generare a paginii pentru vreo anumită rezoluție sau alta. Poți încerca pe o tabletă la care să îi rotești ecranul și să vezi ce se întâmplă cu sidebar-ul - în funcție de rezoluție, o să apară în mod landscape și o să dispară în portret. Pe desktop, micșorează din mouse dimensiunile ferestrei și vezi cum sare automat în moduri mai simplificate de afișare, potrivite unui spațiu mai redus. De exemplu, într-o categorie a forumului, de la o rezoluție în jos dispar linkurile de salt direct la o anumită pagină a unui thread, rămân doar titlurile thread-urilor vizibile.

Mna, Google verifică dacă nu cumva elementele clickabile nu sunt prea apropiate în pixeli și fac dificilă atingerea lor cu degetul, printre altele, iar pentru Google prioritatea e interfața mobilă ca principală cale de acces a majorității userilor. De-aia boții lor randează pagina de parcă ar fi pe o rezoluție de telefon mobil și o analizează la nivel de pixel.
 
Xenforo dintotdeauna a avut interfață responsive. O fi fontul oleacă mai mare, nu-mi dau seama, mie mi se pare că arată la fel la text. Liniile, chenarele, alea parcă sunt mai vizibile, de exemplu butoanele acum au un contur gen highlight pe care parcă nu îl văzusem înainte.
 
Unde este "mark forums read"? Am pe cineva la ignore care tot a spamat chestii zilele astea și am 24ish posturi care nu am niciun chef să le citesc. Deci cum dau "read all" or smth?
 
1588149791167.png
 
Ai dat scroll până sus de tot? Top of page, nu aproximativ până sus.

Care e logica pentru care ai intra pe un forum ca să dai primul click pe homepage "mark all read" fără măcar să te uiți la ce e necitit? Nu are sens mai degrabă link-ul să fie în pagina de search results?
 
E de la Windows :biggrin:

Adblock activ pe un domeniu fără ads, you're asking for trouble...

Btw link-ul mark all forums read nu-mi amintesc să fi fost vreodată pe homepage. Structura meniului e standard, se customizează din cu totul altă parte decât temele/stilurile care-s doar o colecție de css-uri, modificarea unei teme nu modifică structura meniului așa cum nu modifică nici structura forumului sau a smailicilor.

[le] Am orbul găinilor.

[le2] Double wrong, ce zi minunată. Tema default nu afișează submeniul, fiindcă are o setare pentru asta... fmm

1588154581986.png


[le3] Nu e setarea aia. Tema default nu afișează submeniul și n-are opțiune pentru asta.
 
Last edited:
Noh, deci? I'm confused. :biggrin: Nu apare nici fără uBlock (era on by default, nu arunca cu pietre!)
 
Easy workaround, treci pe una din temele Shades of... fiindcă alea afișează submeniul.

Aiiiiii l-am bunghit, ceapa lui...

Deci problema e pe tema Default Style. Dacă pagina e derulată până sus de tot, meniul principal are tab-ul Forums activ și nu afișează submeniul cu opțiuni. Celelalte tab-uri au drop-down de unde se poate vedea submeniul fiecăruia.

1588155891851.png


Dar dacă derulezi pagina un pic în jos pentru ca meniul să se lipească permanent de marginea de sus a ferestrei, atunci apare drop-down și la Forums.

1588155965270.png


1588155977675.png


Temele Shades of ... afișează mereu submeniul pe o bară secundară și n-am idee cum/de ce o face, fiindcă nu e vreo setare pentru asta. Grrrr.

1588156046095.png
 
Last edited:
Eww, I Laika default.

Oh well, c'est la vie. :biggrin: Nu-mi trebe neapărat, doar raportam că nu sunt. :biggrin:
 
Temele astea întunecate mă fac cu nervii, chiar nu există mark forum reads pe tema default? Jesus :hmm:
 
Back
Top