Asta cu numărul (căutării) a fost by design de când am instalat xenforo acum câțiva ani.
Refresh la pagină sau folosirea butonului Back sunt bad practices la aplicațiile web (adică nu site-uri din pagini statice html) de după sfârșitul anilor '90. Ar trebui să folosești întotdeauna opțiunile de navigare mai departe care sunt deja afișate pe ecran, și asta ca regulă în orice site, nu doar aici. Un refresh sau back poate forța retrimiterea unor parametri prin POST care să facă niște chestii din nou, un Back poate afișa niște conținut din cache-ul browserului care nu mai coincide cu starea aplicației pe server.
Unii developeri fac treabă bună și evită chestiile astea prin link-uri curate și separarea trimiterii datelor formularelor prin AJAX, sau prin instrucțiuni de expirare a paginilor ca să nu fie ținute în cache de browser pentru acțiunea Back, dar good practice e să eviți situațiile în care dai de vreun site făcut ca pixu' și să renunți la back și refresh. Întotdeauna navighezi înainte prin ceea ce îți afișează un site pe ecran, chiar dacă logic ai spune că te întorci la un nivel ierarhic superior în site.
Chiar zilele trecute am dat de o minunăție de-asta, o comandă online care a vrut să deschidă procesatorul de plată prin pop-up (designer idiot), browserul a blocat pop-up-ul considerându-l reclamă, iar când am activat manual permisiunea de a deschide pop-up-ul a făcut un full page refresh cu form submission și a trebuit să verific ulterior dacă nu cumva din cauza asta mi-a dublat comanda sau am plătit dublu.
În zi de azi nu găsesc vreo altă utilitate reală pentru refresh în afară de shift-refresh poate o dată la câteva luni ca să forțez un anumit site să facă by-pass la cache.