Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Joined
Oct 10, 2003
Messages
1,375
Am o idee care va rezolva problema: mutăm forumul încă o dată, de data aceasta pe serverul de mail al lui Quark. :angel:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,282
Păi atunci să includ câte 5-10 cuvinte cheie aleatorii în fiecare mail de notificare, și poate pe la anul pe vremea asta primim câte o colonoscopie gratuită :biggrin:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Iepurasul fuge. Pe camp e liniste. Maine FF 85 6A 2D 25 1D CD 88 D3 66 56 F4 50 12 67 98 CF AB AA DE 40 79 9C 72 2D E4 D2 B5 DB 36 A7 3A. Gen.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,240
Io zic să-l mutăm pe Quark lângă server, să-și citească mail-urile de la consolă; oricum are prea mult timp liber în ultimul timp :biggrin:.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Time not important. Only life important. - Mondoshawan -
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
E posibil ca la mesageria privata sa fie activata by default optiunea de "track message"?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,282
Hm, nu găsesc nici vreo setare în profilul propriu, nici una editabilă de admin, nici o setare generală pentru tot forumul. Nu cumva ține minte de la o utilizare la alta dacă vrei să fie activă sau nu?
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Nu tine minte, optiunea trebuie bifata la fiecare mesaj.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,282
Am găsit un plugin care să permită definirea persistentă a acestei setări la nivel de user, însă e pentru versiunea anterioară de vBulletin. Pe vB 4 nu s-a obosit nimeni să facă. :frown: Nu știu nici cât ar fi de relevant; dacă userul are setată notificarea pe mail, va primi mesajul pe mail și-l va putea citi fără să primești notificare.
 
Joined
Feb 8, 2014
Messages
89
Un buton de "Like" sau "Multumesc!" mie mi se pare util. De multe ori as vrea sa ii multumesc unui utilizator ce a pierdut poate multe ore si nervi ca sa puna o informatie utila tuturor (cazul lui Miahi este cel mai la indemana pentru mine dar sunt sigur ca mai sunt) si un "Multumesc!" din partea celorlalti ar fi un gest infim comparat cu al lor! Daca facem fiecare cate un post cu "Multumesc" se pierde esenta topicului....
Apoi, nu ma pricep deloc la vbulletin dar la IPB se poate seta in detaliu ce subforum sa imi arate si pe ce perioada, cand utilizez butonul "Postari noi". Daca se poate si aici, mii de scuze!
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Eu personal prefer sa consider ca aici ne-am adunat exclusiv oameni inteligenti si priceputi, ca toate posturile au fost profund gandite, ca intentia de-a fi folositoare e de la sine inteleasa, ca lucrurile astea sunt ceva atat de firesc pe XF incat nici nu merita mentionate, si ca nu simtim nevoia de aplauze de fiecare data cand deschidem gura.

Ai observat probabil ca nu publicam nici macar numarul de posturi al unui membru. Like sau dislike le-am mai incercat, dar am ajuns la concluzia ca ne dorim alt gen de comunitate.
 

wirespot

Membru Senior
Joined
Oct 13, 2006
Messages
668
Heh. Parcă într-o vreme erau ascunse şi posturile şi data sosirii (erau doar pe pagina de profil). Las' că le ascund eu cu Stylish. :tongue:

În fine, cred că s-a înţeles ideea. :smile:
 

Olivian Breda

Internet marketer
Sugar daddy
Joined
Aug 18, 2005
Messages
1,039
Nu știu dacă s-a mai discutat, am dat search după "Posted via Mobile Device" și am obținut multe rezultate.

Tocmai am scris un mesaj de pe Chrome de Windows, și îmi scrie "Posted via Mobile Device". Nu mă deranjează, voiam doar să semnalez.
 

Gabriela

Dominion
Joined
Mar 31, 2005
Messages
909
De vreo câteva săptămâni am momente când nu pot accesa deloc forumul de acasă (timeout-uri).

Inițiam am crezut că a fost o întâmplare singulară și că s-a reparat după ce am setat ora router-ului pe ora Ro, dar acum cred că a fost doar o coincidență și de fapt rezolvarea a venit de la router restartat. N-am verificat încă dacă e un IP anume (RDS, IP dinamic, dar routerul nu se restartează des) care nu-i convine, urmează să mă uit azi când ajung acasă, dacă în continuare nu merge. De asemenea, n-am încercat conexiune cu cablul direct, e no go oricum.

Pașii sunt:
1. accesat direct bookmark pentru pagina de "New Posts";
2. clickăit 2-3-4-5 link-uri în tab-uri noi (săgetuța de last unread post sau cum se cheamă).

Primul sau primele două se încarcă, apoi restul dau timeout. Și nu se mai deschide pe niciun sistem, indiferent de browser, OS sau hardware până nu repornesc routerul. Încercat pe vreo 3-4 configurații diferite, plus tabletă - deci problema pare să fie până la sisteme. La ping și traceroute răspunde, doar nu-mi încarcă paginile.

XF e singurul site la care se întâmplă figura asta, din ce mai navighez. În setări de router, firewall-uri și draci nu văd nimic relevant legat de XF &co.

S-a mai confruntat cineva cu vreo problemă similară? Am ce informații să mai furnizez pentru investigat în afară de IP exact (dacă e cumva unul anume care a fost blocat sau ceva de gen)? Apăs eu prea repede pe butoanele alea și nu le convine? :insane:

Oricum, e ceva relativ recent, n-am schimbat nici router nici stil de utilizare nici nimic pe parcurs.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,282
Și dacă deschizi thread-urile noi pe rând, cu pauze între ele? Nu de alta, da' fiecare pagină are niște zeci de componente, pe care browserul le deschide în paralel (în funcție de limita internă de număr de conexiuni paralele). Multiply that by x pagini, și uite cum serverul se trezește cu sute de HTTP requests de la același IP, într-un interval foarte scurt de timp. Poate e mai twitchy așa (am văzut că e sensibilos) și treci de un prag peste care îți face throttle sau te taie complet. De asemenea, sunt la fel de multe conexiuni la baza de date; îmi vin pe mail din când în când niște erori de la serverul de baze de date, cum că am depășit numărul maxim permis de conexiuni paralele. Poate atunci? Notează data/ora și IP-ul când se întâmplă, să coroborăm datele.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
@pufi: folosesc aceeasi metoda ca si Gabriela si nu mi s-a intamplat niciodata sa imi taie ceva, chiar daca am deschis 20 de linkuri (aproape) simultan. De obicei am sub 7-8 topicuri necitite, dar s-a intamplat uneori sa am si 20.
 
Top Bottom