Probleme și sugestii privind funcționalitățile forumului

Deci:

1) Prin TOR intru fara probleme, forumul zboara. Acum de ex.
2) Daca intru cu IP-ul real se misca ca moartea.
3) Romtelecom (desi asta puteai deduce din IP-ul meu real).
4) Desi nu vad la ce ajuta, uite si traceroute-ul (fara TOR desigur):

Se pare ca se face misto de mine. :zbang:
 

Attachments

  • XF.gif
    XF.gif
    10.7 KB · Views: 26
Deci momentan e încărcat backbone-ul între Frankfurt și Phoenix al TINET, chestie care nu ține nici de ISP-ul tău, nici de hostingul meu. Nici nu poate fi stabilită o regulă definitivă în funcție de care să aleg un hosting la X sau Y, că încărcarea e foarte volatilă și ce merge azi poate să nu mai meargă mâine. Nu-s nici chiar atât de bogat încât să cumpăr hosting în România, ca să fie local peering la orice ISP, fără influență de la vreun carrier cu probleme. :frown:

Dau un mail acum la NOC-ul GTT (TINET) să-i întreb.
 
Au fost probleme cu vechiul hosting sau cum de s-a decis mutarea?

Mie îmi plăcea că avea i pe ve şasă. :approve:
 
Mi se părea că e un pic cam lent la răspuns, plus că aveam o problemă serioasă cu spam-ul ce nu o puteam rezolva cu un add-on domain ci doar cu un cont de reseller. Motiv pentru care am căutat reseller hosting în altă parte - firmă mare, servicii beton - ca să-i facem teste, mai ales că prima lună costă doar 1$. Doar așa am putut vedea că clienții RomTelecom întâmpină dificultăți, spre exemplu.

Dar nu e bai - pasul următor e să iau un cont de reseller la ăștia unde aveam anterior hosting, să mut forumul acolo (într-un mod mult mai simplu de data asta :biggrin:), și să vedem dacă e ok.
 
Eu rămân la părerea că nu de hosting nou era nevoie, ci de făcut ordine în categorii. Ca nou-venit, aș face rapid stânga împrejur după prima pagină.

Fiecare cu ce-l doare... :smile:
 
Last edited:
Clean-up? Fie. Toate topicurile inactive de cel puțin 2-3 ani s-au dus, au rămas doar secțiunile nou definite.

M-a „durut” de hosting și din alte motive ceva mai presus de buna funcționare a XF-ului în sine. Dar fie, dacă crezi că să dai bobârnace după niște săptămâni sau luni (cine să le numere) de liniște e cel mai constructiv mod de a da feedback, ce să zic, mulțumesc pentru vorba bună și încurajări pentru că-mi dau interesul.

Și da, un hosting care are câteva sute de servere shared și niște recenzii excelente pentru profesionalism și calitatea serviciilor bate la fund un hosting care are 15 servere și pe forum răspund la suport niște ucrainieni, fără însă a te trata ca pe un purice așa cum o face un gigant ce operează datacentere întregi. Din New York, noul hosting dă timpi de încărcare de 2 secunde și ceva, vs. 15-18 pe vechiul hosting. Păcat, însă, de peering-ul RomTelecom.

Din moment ce am descoperit cu această ocazie că o bună parte din vizitatorii din România vor avea dificultăți în a accesa acest server, și nu doar pentru XF, trebuie să renunț la el. La noapte îl mut înapoi la hostingul vechi, pe un cont de reseller.

Happy now? :mda:
 
Nope, acum nu :smile: Avantajul de a avea domeniul pe CPanel individual, se transferă la pachet totul - mailuri, filtre spam, baze de date, tot. Sau așa ar trebui :smile:
 
Pff, tot nu pricep de ce nu poate rămâne pe ăsta, problema e că nu poate Cuarcu să intre anonim? (like there's someone watching him lol)
 
Hostingul ăsta e folosit de vreo 14 domenii. Dacă clienții de pe Romtelecom nu le pot accesa, am o problemă. Nu e vorba doar de Q și XF. Acum pricepi?
 
Gata, e mutat. Incredibil ce prost a mers transferul datelor de la mine, 300k/s pentru arhive de peste 2GB... Am început pe la 1 și la 5 m-am culcat așteptând să se propage schimbările de DNS.

Q, cum merge acum?
 
Era ora 1 noaptea și mă uitam la viteza de melc cu care se transferă backup-urile și ETA-ul pentru terminarea operațiunii, nu era cel mai bun moment de glume. M-am culcat la 5, după ce am actualizat DNS-urile și am lăsat un transfer de 2 GB să meargă încă o oră și ceva.

Și tot n-am aflat păreri despre cum se mișcă acum.
 
Gata, e mutat. Incredibil ce prost a mers transferul datelor de la mine, 300k/s pentru arhive de peste 2GB... Am început pe la 1 și la 5 m-am culcat așteptând să se propage schimbările de DNS.

Q, cum merge acum?

10++. :bravo:

Si pentru linistirea aluia care nu mai stie sa citesca romaneste: problema mea nu era ca nu puteam sa intru anonim.
 
Mulțumesc de confirmări :smile:

Mi-e important să meargă bine de oriunde, atât pentru XF cât și pentru alte site-uri. Am acces la tool-uri automate de măsurat performanța, însă alea rulează din SUA, Canada, UK sau câteva locuri din Europa; nu am cum verifica performanța așa cum e percepută de vizitatorii din România decât dacă-i întreb.

Nu mai zic ce rating prost a obținut forumul în sine din cauză că e atât de prost făcut încât nu face nici un fel de optimizare - minify la cod, folosirea cache-ului din browser, etc. etc. etc. Încă un fuckyouverymuch spre vBulletin.
 
Back
Top