Probleme la VW

E cam generică eroarea, mai bine te duci să-ți traducă. Problema cu evacuarea e că se poate ajunge la chestii mai nasoale (ex: filtru particule înfundat) dacă nu le rezolvi la timp. Vezi și dacă reapare după ce oprești motorul și o lași un pic, e posibil să fie și ceva one-time (în multe cazuri la chestii one-time nici nu te atenționează).
 
Ca sa afli exact codul de eroare trebuie sa folosesti VAG Com/ODB scanner. Bujiile incandescente cand au fost verificate ultima oara? Asta poate fi una din cauzele aparitiei mesajului. Porneste usor la rece?
 
Multumesc, da, porneste usor, cum am spus, nu observ nimic anormal, m-am plimbat un pic azi fara rost prin oras doar ca sa vad daca se comporta diferit. Bujiile incandescente au fost verificate la ultima revizie pe care i-am facut-o, in noiembrie 2013 - o bujie parca a fost atunci schimbata. De atunci am circulat cu masina fix 8466 km, asteptam sa se faca 10 mii ca sa-i fac o alta revizie, am sa sun maine sa-mi fac programare.
 
Din ce zic alti baieti pe forumuri cauzele sunt multiple, de la un senzor, o bujie, catalizator sau un furtun; cel mai simplu e sa te uiti in computerul de bord sa afli ce cauzeaza eroarea si sa rezolvi punctual problema.
 
Diagnosticarea (și eventual resetarea erorii) o poți face și la oricine care are un adaptor și softul VAG-COM pe un laptop cu XP. Dar dacă persistă, tot la un service ar fi mai bine să o rezolvi. Eu urmează să-mi duc Polo-ul la schimb de distribuție (a trecut de cei 3-5 ani și 90.000km recomandați, e cam la risc acum) și pentru asta am primit recomandări bune pentru Avis Motors, reprezentanță Skoda.
 
Electrovalva EGR e problema, 466 lei cu tot cu manopera "oferta speciala" pt client fidel, nu o aveau pe stoc, ne mai vedem peste vreo 2 zile...
Le-am zis sa-mi faca si un calcul pt distributie, daca-i bal, bal sa fie!
 
Mdea cam asta a fost! :frown: Nici macar nu pot s-o desfac sa vad cat e de murdara inauntru fara s-o distrug. Cand m-am dus cu masina spre service nu mai piuia si nici nu se mai aprindea nimic in bord.
Distributia ??? Ugh... cu toate piesele originale 3300 lei, le-am zis sa mai taie si sa-mi puna aftermarket ce nu este esential.
IMG_20150311_151902234.jpg IMG_20150311_152041366.jpg distributieVW Bora.JPG
 
Back
Top