probleme harddisk si voltaje placa de baza

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
0) Backup
1) Scandisk/NDD cu scanarea suprafetei
2) Defragmentare
3) Wipe free space
4) Power off, restart
5) verifica SMART din nou
daca tot nu-i in regula
7) Muta datele
8) Zero drive fill
9) Power off
10) SMART
 

IceCub

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 27, 2005
Location
/dev/urandom
Rccomandarea mea ar fi sa scanezi HDD-ul cu un utilitar de la Samsung sa vezi daca are ceva sectoare defecte (si eventual sa apelezi la garantie - daca e cazul).

Acum cativa ani cei de la Google au facut o analiza pe 100.000 HDD-uri: Failure Trends in a Large Disk Drive Population


Una din concluzii a fost urmatoarea:
We find, for example, that after their first scan error, drives are 39 times more likely to fail within 60 days than drives with no such errors.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Seagate a cumparat divizia samsung de hdd-uri si pe site-ul lor e o varza totala, n-am reusit sa dau de hutils.

O sa incerc de la pasul 7, sper sa fie doar erori logice si nu fizice. Altfel il trimit la garantie, din ce-mi aduc aminte avea 3 ani garantie si daca e asa este valabila inca pana prin mai 2013
Inca o poza din HD Tune.

hdd2.jpg

PS: Daca mai e valabila garantia sper din tot sufletul sa-si dea duhul in maxim doua luni. :biggrin:
 

lauru'_balauru'

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Jun 14, 2005
Eu am dat HDD-uri la garantie (in vreo 2 cazuri, la firme diferite) doar pe baza atributelor SMART, realocated sector count, si mi-au fost schimbate in ambele cazuri fara discutii.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Pana la finalul scanarii a mai gasit zone damaged in total 1.84% dar care pana la urma s-au dovedit a fi doar erori logice. A stat toata noaptea la low level format si se pare ca erau doar erori logice nu si fizice. Am instalat so-ul inapoi si acum ii fac din nou scanare cu HD Tune, linia cu zone defecte din poza de mai sus nu mai exista deci cred ca s-a rezolvat.
Garantie sigur mai are dar nu mai gasesc certificatul si factura...asa ca practic nu mai are. Asta e.

Acum am o intrebare, daca copiez inapoi ce aveam pe el risc sa copiez si partea cu erori? Erorile logice pot fi copiate? Cand dadea eroare nu putea citi/scrie zona afectata asa ca e posibil sa nu fi copiat fisiere de acolo.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Location
Brăila
Depinde.
Intai si intai n-ai spus cum ai formatat low-level (operatie care, btw, nu exista la ATA/SATA de vreo 20 de ani), n-ai spus ce raporteaza SMART, n-ai spus cum ai facut backup si cum vrei sa faci restore.
 

LNT

Meşter Strică-Tot
Sugar daddy
Joined
Mar 31, 2007
Location
NL
Backup am facut prin copy-paste din windows, erau afectate vreo doua filme pe care le-am sarit fiindca nu le putea citi. Formatarea am facut-o cu ESTOOL 3.01v.
Dupa ce am citit raspunsul tau am facut o scanare cu HD Tune pe hdd-ul pe care am copiat si nu a dat erori, asa ca am copiat pur si simplu inapoi datele. Apoi am facut o noua scanare pe hdd-ul cu probleme si nu mai apar erorile alea, nici SMART nu mai arata probleme.
Deci erau doar erori logice iar fisierele afectate nu au fost copiate, problema s-a rezolvat.
Multumesc.

PS: Am reinstalat Windows si programele necesare apoi i-am facut un backup, daca mai apar probleme sa nu trebuiasca iar sa instalez si sa configurez totul de la zero.
 
Top Bottom