Probleme cu un sistem Sempron

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
O cunoștință m-a rugat să-i reinstalez Win XP deoarece cel vechi se mișca foarte greu.
Sistemul e bazat pe o placă de bază ASRock AM2NF3-VSTA, cu chipset nVidia și placă de sunet C-Media, onboard. În afară de acestea, mai există în sistem placa video Radeon 9600 și tunerul Leadtek 2000XP.
Am instalat pe curat XP-ul, apoi driverele la toate componentele. Problema e că sunetul care se aude, chiar (și la pornirea sistemului) când ar trebui să se audă sunetele specifice Windowsului, este fâșâitul tunerului. Aceeași problemă și pe aplicațiile care folosesc placa de sunet: Yahoo Messenger sau Skype, de pildă. În setările lor de sunet apare doar C-Media, dar sunetul este tot de la tuner. La fel, când doresc să ascult un mp3 pe playerul sistemului, se aude același fâșâit al tunerului. Singura dată când sunetul este redat corect, este atunci când pornesc WinFast, aplicația tunerului, care merge impecabil. Unde e problema? Mulțumesc.
 
Eu am placa asta. Intamplator am acum activata si placa onboard. Nu imi apare "C-Media" ci "USB Audio Device".
Ce driver ai instalat? Cum este conectat tunerul?
 
Am instalat ultimele drivere disponibile pe site la ASRock. N-am idee cum e conectat fizic tunerul, in orice caz n-are matz d-ala care sa intre in LineIn, stiu doar ca proprietarul a zis ca i-a mers sunetul.



Am dat Mute la CD si LineIn dar nu a reactionat. Ce mi s-a parut ciudat a fost ca, indiferent de setarile de sunet din aplicatia tunerului, sunetul nu era influentat.

Alte opinii? Sau măcar să le dezvoltăm pe astea...
 
Last edited:
- Nu instala driverul Asrock. Instaleaza-l pe cel din pachetul nforce de la nvidia. Vezi, nu instala totul, doar driverul de sunet.
- Scoate tunerul. Ai sunet?
 
OK, asta cu scosul tunerului n-am încercat-o că era prea târziu, dar o voi face.
Manifestarea a fost aceeași și cu driverul de pe CD-ul nVidia și s-a menținut și după update-ul cu driverul ASRock.
 
Am reușit. Am dezinstalat driverul de sunet, am scos tunerul din sistem, am reinstalat driverul de sunet, fără tuner în sistem - rezultat, sunet OK. Shutdown PC, reinstalat tuner in același slot PCI, repornit PC, sunet sistem OK, sunet tuner OK. Încurcate sunt căile Domnului. Amin!
 
Back
Top