Problema Sursa

In ultimele 2 saptamani se incalzeste sursa pana la 70-75 grade cand intru in vreun joc, in rest nu urca mai sus de 35.Cand am cumparato aveam deja 2 condensatori umflati pe placa de baza.Sa fie de la ei faptul ca se incalzeste sau e altceva?(Praful nu este, o curat foarte des)(Sursa are vreo 4 luni vechime)
 
Pentru ca o temperatură să fie raportată, ea trebuie să fie măsurată de un controller de pe placa de bază. Singurele cabluri ce vin de la o sursă spre restul calculatorului sunt cabluri de alimentare, cel mult poate un cablu pentru turația ventilatorului. Nu am văzut vreodată vreo placă de bază care să aibă vreun conector pentru un senzor de temperatură montat în sursă. Deci este imposibil de măsurat temperatura sursei, indiferent ce zice programul ăla.
 
Si fara program se simte clar ca se incalzeste,scoate un aer foarte cald pe la sursa si chiar si grilajul sursei se incalzeste.
 
Bun, hai s-o luam altfel.
Ce configuratie ai? Procesor, placa de baza, carcasa/airflow, modelul sursei.
Cu temperaturile din carcasa cum stai? Procesor, video, MB.

La prima vedere pare o problema de airflow gresit/insuficient si/sau temperaturi mari la unele componente.
 
Daca ar fi fost airflowul de vina se incalzea din prima zi in care am cumparat sursa nu dupa cateva luni nu?

Sursa atx450w(e ieftina stiu)
CPU Type Intel Pentium 4 660, 3600 MHz
Motherboard Name Foxconn 945G7MD Series
System Memory 1536 MB (DDR2)
Video Adapter NVIDIA GeForce 210 (1024 MB)



Motherboard 30 °C
CPU 25 °C
Aux 37 °C
GPU Diode 30 °C
WDC WD1600AAJS-61WAA0 31 °C
 
Daca are peste 45-50 de grade ti se pare fierbinte, dar nu cred ca poti spune dupa deget daca are 50 (normal), 75 (un pic cam sus) sau 90.
 
Vad ca omul nu are cine stie ce placa video in sistem dar procesorul ala degaja multa caldura si consuma mult. As zice ca oricum o sursa decenta nu i-ar strica deloc, am dat in trecut de 10-15 Rexpower 450W care cedau repede in sisteme cu P4-uri la frecvente mai reduse ca al lui.
 
Back
Top