Problema conexiune internet

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
257
Salut!

Am o problema ciudata cu netul. Pentru a ma conecta la net folosesc o placa de retea externa, pe USB. De vreo saptamina a inceput sa se deconecteze din ce in ce mai des. La un moment dat
m-am gindit ca sa dus placa de retea si am luat alta. Ii zice Axagon. Tot pe USB 3 si tot 1GB. Din nefericire problema nu s-a rezolvat. Mai mult, de vreo 2 zile nu o mai vede deloc. Imi spune "cable unpluged".
M-am gindit ca o fi de la portul USB asa ca le-am incercat pe toate. Nimic. Placa de baza este aceasta: https://rog.asus.com/us/motherboards/rog-strix/rog-strix-b550-f-gaming-model/

Bine-nteles ca am bagat cablul de net direct in placa de retea integrata a placii de baza, sa vad ce se intimpla. Merge perfect. Pot folosi placa integrata, dar vreau sa stiu ce se intimpla deoarece de cind am luat placa asta de baza (mai 2021) am mers foarte bine cu placa de retea pe USB fara probleme. De asemenea inainte sa cumpar placa de baza actuala am folosit tot placa de retea pe USB fara nicio problema, ani de zile.

Porturile USB nu cred ca au nimic. Am bagat in ele HDD externe si nu sint probleme. Altfel nu stiu cum sa le testez.

Cam atit stiu sa fac. Aveti vreo idee despre ce se intimpla?
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,514
Logica mi s-a oprit la punctul în care ai placă de rețea on-board dar insiști să folosești una USB.
 
  • Like
Reactions: Neo

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,309
Nici eu nu pricep de ce ai folosi o placă de rețea USB în contextul în care ai deja o placă de rețea disponibilă pe placa de bază.

Adică poți justifica în ideea că "mergea așa și înainte", dar nu știu cât de ok este asta :smile:
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,627
Cam atit stiu sa fac. Aveti vreo idee despre ce se intimpla?
Merge placa USB pe alt calculator? Dacă da, poate o fi ceva problemă de driver în urma unui update. Dacă nu, și-o fi dat obștescul sfârșit (ai zis că o ai deja de câțiva ani). Nu știu de vreo modalitate la îndemână de a pune un diagnostic.
 

Marius '95

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Nov 13, 2005
Messages
5,097
Cata lipsa de imaginatie! Poate placa onboard este intr-o alta retea decat cea cu internetul...

Verifica mufa cablului de retea sau, mai bine, schimba cablul sau macar pune-l invers. Probabil merge doar in anumite pozitii. Cand il pui la placa de baza face contact, cand il pui la USB nu mai face contact.
 

sundar

Membru Senior
Joined
Jul 27, 2007
Messages
257
La placa de baza pe care am schimbat-o nu mergea placa de retea integrata. Cind am facut schimbarea n-am mai avut chef sa sun la ISP sa le dau mac-ul nou si nici sa clonez etc.
Stiu ca era foarte usor, dar lenea ... Am bagat placa de retea in portul USB al noii placi de baza si asta a fost.
Nu insist sa folosesc placa pe USB. Eram doar curios care e treaba.
Pe alt calculator ambele placi pe USB merg fara nicio greata. M-am gindit si la faptul ca poate nu face contact, dar totusi ...
Am vorbit si cu un amic si mi-a spus sa verific la "Power options" daca este activata optiunea de "selective suspend" pt porturile USB. Mi-a spus sa incerc sa o dezactivez si sa vad ce se intimpla.
... Merge! Daca dezactivez optiunea respectiva toate placile functioneaza perfect !
Am vazut in clipul postat ca AMD a recunoscut ca sint niste probleme cu porturile USB.
Pentru siguranta am facut si un update de bios.
Multumesc pt raspunsuri !
 
Top Bottom