Plexi si sticla de 1 mm

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
În urma unui accident, camera mea a zburat de pe motocicleta unui coleg şi s-a lovit de asfalt de mai multe ori la o viteză de peste 150 km/h (nu era bine prinsă). Camera în sine nu a păţit nimic, dar două componente auxiliare importante s-au făcut praf şi cel puţin una din ele trebuie înlocuită urgent:
- o bucată de sticlă rotundă, diametru cam 12-14mm, foarte subţire (1mm) cu singura funcţie de a proteja de praf şi/sau zgârieturi lentila camerei
- o bucată de plexi de aproximativ 2x3 cm cu acelaşi scop

Unde pot cumpăra 6 cm^2 de plexi de 2 mm grosime şi unde pot găsi sticlă de 1 mm şi pe cineva care să o taie rotund? Până comand din State piesele originale şi până ajung aici durează câteva săptămâni, eu aş vrea să o repar azi.

LE. Şi ca să nu mai zboare în mers, se găseşte prin Bucureşti Velcro cu prindere puternică, nu ca cel de la adidaşii pentru copii mici?
 

Attachments

  • protectivePlates_175.jpg
    protectivePlates_175.jpg
    5.2 KB · Views: 97
  • lensCover.jpg
    lensCover.jpg
    2.7 KB · Views: 102
  • IMG_4162.jpg
    IMG_4162.jpg
    84.7 KB · Views: 94
  • IMG_4163.jpg
    IMG_4163.jpg
    74.7 KB · Views: 103
  • IMG_4164.jpg
    IMG_4164.jpg
    115.9 KB · Views: 96
Sticlă: pune o întrebare la orice atelier de făcut ochelari - ar trebui să aibă şi sticlă planară, şi grosimea dorită, şi uneltele pentru tăiere.

Plexi: probabil cel mai potrivit este un filtru Cokin din seria P pentru aparate foto digitale, e o bucată pătrată de plastic rigid cât palma, cu diverse culori, degrade-uri, tratamente optice etc. Ai variantele: P376 (perfect translucid, pentru a picta pe el), P230 (Neutral Skylight, protejează UV şi reduce puţin din albăstreala excesivă a cerului), sau P231 (filtru simplu UV). La 32-39 lei şi la calitatea plasticului, cred că e o soluţie excelentă, şi-ţi mai rămâne material şi pentru alte căzături :smile:
 
La 10 RON l-aş fi luat, la 32 încă mă gândesc: e păcat de filtru (e overkill), e prea scump pe post de plexi chior şi am în plan să cumpăr suficiente sisteme de fixare ca să nu mai cadă. Sistemul de fixare era montat pe casca mea şi Dan a legat camera pe motocicleta lui cu ... fire de cauciuc de birou cu care se prind de obicei teancuri de bani sau alte mărunţişuri. Până la 100 km/h a rezistat, am văzut filmarea :biggrin:
 
Atunci poţi căuta orice fel de obiect cu vreun capac sau ceva din plastic - chiar şi o cutie de ciocolată cu capac din plastic translucid, sau un penar/cutie de pixuri.
 
Mai aveam pe acasă nişte filtre de la un aparat de filmat vechi, nu mai ştiu exact diametrul, ceva în jur de 1.5-2 cm, s-ar putea să se potrivească. Să-i pun pe ai mei să se uite cum sunt, ce diametru au exact. Din câte îmi amintesc, sunt din sticlă groasă, rusească :smile:.

LE: filtrele-s de 24mm, dar sunt un pic gri (ND) pentru că sunt corecţii de la sistemul de măsurare a expunerii. Dacă te interesează spune-mi, eu n-am ce face cu ele, camera e stricată de mult timp.
 
Filtrele sunt din sticlă subţire? Trebuie să le tai (rezolv la un atelier de optică) şi apoi să intre între cameră şi carcasă, deci sticlă mai groasă de 1mm nu intră.

puter', plasticul translucid de la penare e semi-opac în cel mai bun caz şi nu e suficient de rigid, prinderea se face doar în două colţuri alăturate - cele două şuruburi de jos din poza a 4-a. Dar ideea e genială, tocmai mi-au picat ochii pe nişte carcase din plastic de la ZIP disks - sunt de 2 ori mai subţiri decât piesa originală, dar încerc să văd dacă merg.

LE: nu prea merg: piesa originală e din sticlă, plasticul e prea moale şi se zgârie uşor, e expus la particule de praf la viteze de peste 100 km/h. Temporar merg ca şi consumabile, un capac la fiecare 100 km :biggrin:
 
Sunt din sticlă şi au sub 1 mm grosime. Dar ţi le pot da abia marţi sau miercuri, nu le am aici :frown:.
 
E bine şi aşa, azi nu mai am unde să le tai oricum. Dacă le găseşti dă-mi te rog un semn.
 
Am luat velcro din CORA (cred) acum un an pentru a-l inlocui pe cel de la parazapezi. Nu-ti zic ce chin e sa il desfac cand trebuie sa le dau jos. Sau poti sa te uiti pe la orice magazin de tip "Mercerie".
 
Back
Top