Placa video pt folding

Foxter

Membru Senior
Ma gandesc sa imi cumpar o placa video pt Folding at home.

Am gasit 2 placi resigilate/reparate la IT Direct si am cateva nedumeriri:

1-Rezista la folding placile resigilate/reparate? Daca da, care e cea mai rezistenta?

2-Care are racirea mai silentioasa (vreau sa o installez pe un sistem de teste de la munca si nu vreau sa se creada ca a pornit un server Intel) cei din camera.

Placile sunt:

GIGABYTE GTX 970 4GB GDDR5 - Resigilat/Reparat

GIGABYTE GTX 1050 Ti OC 4GB GDDR5 128-bit - Resigilat/Reparat
 
Nu m-am putut decide asa ca le-am luat pe amandoua. Momentan GTX-ul 970 e montat pe o placa cu un 9600K (am avut noroc ca aste era sistemul de teste liber de la munca) si cred ca o sa scoata vreo 350K Points Per Day additional fata de cele 15K PPD de la I3-7100 al PC-ului meu de lucru.
 
Dupa mai putin de o luna de folosire, a murit GTX 970ul. De pornit mai porneste dar cand intra in Windows nu mai da semnal monitorului. Daca ma ghidez dupa usorul miros de ars din zona unde cred ca sunt VRM-urile, cred ca asta e defectiunea. Ori placa a fost proiectata prost, ori reparatia facuta de Gigabyte a fost de mantuiala.

Luni ii vizitez pe cei de la service IT Direct. Din pacate Varz (L) nu mai lucreaza acolo.
 
Cred ca im cazul asta partea cea mai fierbinte nu era GPU-ul unde ajungea aerul rece primul si unde existau ceva heatpipe-uri, ci mai spre partea din spate a placii unde erau mosfetii si unde aerul ajungea deja cald. Racirea era de tip blower, mi-au zis baietii de la service ca au mai dat peste problema asta la GTX 970 Nvidia Founders edition care avea acelasi tip de racire.

Cat despre celelate 2 placi ramase, un Geforce 1050 TI si un Aorus RX 580 4GB, prima consuma 75W maxim si are 65 de grade Celsius la GPU iar a doua e versiunea de lux si are racire decenta (72-75 de grade Celsius).

Cele 2 merg fara nici o problema de vreo 2 saptamani.
 
Back
Top