Placa grafica - modificarea iesirii principale

Marius '95

troubleShooter
Am o placa grafica Nvidia GTS 250 cu 3 iesiri: D-SUB, DVI si HDMI. Daca conectez monitoare la DVI si D-SUB, DVI-ul devine iesirea pricipala, cea care afiseaza BIOS-ul si tot restul pana la incarcarea driverului din Windows.
Cum fac astfel incat iesirea D-SUB sa fie cea principala? Sau sa afiseze BIOS-ul pe ambele, cum facea ATI-ul vechi?
 
Mnu cred că merge din firmware dar ești liber să strici placa și să ne anunți și pe noi via mobile post pls :biggrin:

Acum la modul serios, de ce ai vrea să faci asta? Oricum după încărcarea OS, ai imagine pe ambele monitoare și îl poți seta pe oricare să fie monitorul principal.
 
De ce sa nu mearga din firmware si cum crezi ca e stabilit comportamentul curent, prin consens intre iesiri sau vot direct cu bilele la vedere?
 
În primul rând aplic "if it works don't fix it", nu "if it works, fix it until it's broken". Dacă driverele de Windows îți permit să setezi ecranul principal la bootare (i.e. la login screen deja se aplică), de ce te-ai freca cu firmware-ul, mai ales că din experiența mea fw de la NVIDIA este destul de sensibil?
 
Nu era vorba de ce ai face tu, ci despre ce vrea Marius sa faca. Daca el vrea sa repare ce nu e stricat e dreptul lui, nu?
 
De ce sa nu mearga din firmware si cum crezi ca e stabilit comportamentul curent, prin consens intre iesiri sau vot direct cu bilele la vedere?
Eu n-am vazut optiunea in NiBiTor. Daca exista, fa-mi si mie un print-screen.
Nici in driverele windows n-am vazut optiunea.
 
cea care afiseaza BIOS-ul si tot restul pana la incarcarea driverului din Windows.

si

Nici in driverele windows n-am vazut optiunea.

Chiar nu ar putea fi, nu?

Marius '95 said:

Nu spun ca poti sa o faci cu orice utilitar, ci ca setarea e in firmware. Unde anume? Habar nu am si chiar nu ma intereseaza, daca ai cum sa iei tot codul din firmware si sa il analizezi o sa gasesti. Da, nu ti-am dat un raspuns complet la intrebare, ti-am spus doar unde e setarea, mai departe nu mai stiu ca iti spuneam din prima.
 
Back
Top