Pitici

Iar eu am de obicei probleme cu bobinele, inca nu am reusit vreodata in viata sa calculez o bobina, s-o fac si la masurare sa rezulte de valoarea proiectata :-)
Pai nu trebuie sa calculezi, de-aia ai punte RLC. Gasesti miezul dupa datasheet si bobinezi si masori pana iese ce vrei.

inca nu am reusit vreodata in viata sa calculez o bobina, s-o fac si la masurare sa rezulte de valoarea proiectata
Asta doar demonstrează că teoria nu prea are legătură cu realitatea, ca-n bancul ăla în care un țăran căruia îi tot mureau găinile-n curte din motive necunoscute l-a adus pe nepot, viitor inginer politehnist tobă de carte și cu minte sclipitoare, să afle cauza, și nepotul a măsurat și calculat și a venit cu o soluție dar care se aplica doar găinilor perfect sferice aflate în vid. ;)

Se poate calcula cu precizie cu conditia sa stii exact materialele implicate. Ceea ce nu e usor, ca nimeni nu are acasa datasheets despre niste bucati de sarma.
Am patit si eu cu o sarma chinezeaca, era de aluminiu inauntru si cupru la suprafata. Greu de vazut ca era si multifilara. Efectiv o faceam ca la carte (crezand ca sarma e de cupru) si aparatul de masura zicea cu totul altceva. Schimbat sarma, totul a mers ca la carte.

Am schimbat driverele de medii. Acum am bași :yeap:
Fac masuratori cand imi da fie-mea microfonul inapoi.

Attachments

• WhatsApp Image 2025-02-08 at 22.53.24 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-08 at 22.53.24 (1).jpeg
    361 KB · Views: 11
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 22.53.24.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-08 at 22.53.24.jpeg
    341.7 KB · Views: 11
  • WhatsApp Image 2025-02-08 at 22.53.23.jpeg
    WhatsApp Image 2025-02-08 at 22.53.23.jpeg
    313.8 KB · Views: 11
Back