Pini PCI Express

war4peace

Membru Senior
Mda, am comis-o, oficial sunt prostul anului şi cred că ţin recordul până la final. :zbang:
Am cumpărat placă video nou, am ajuns acasă, am pus PC-ul pe masă, am scos paca video veche din slot... cu tot cu mufa PCI Express. Cei 11 pini frontali sunt îndoiţi ca dracu. M-am chinuit vreo 2 ceasuri să-i îndrept, dar fără echipament specializat n-o să reuşesc niciodată, aşa că am înfipt paca video în cel de al doilea PCI Express de pe placa de bază (2.0) şi PC-ul funcţionează fără probleme. Din câte am citit, nu apar scăderi de performanţă, deci m-am mai liniştit. Oricum, plănuiesc să o repar, că e păcat, nici rodajul nu i-am făcut. Dar asta luna viitoare.

Cunoaşteţi vreo firmă care se ocupă de aşa ceva? E vorba doar de îndreptat inii şi înfipt mufa la loc, plus două puncte de ipitură de plastic pe spate, ca să nu mai iasă iar.
 
După cum spuneam, pune ceva poze la o rezoluție decentă și dacă se poate, se rezolvă. Sunt oameni pe-aici destul de pricepuți :biggrin:
 
Sa fii atent sa nu se atinga pinii aia unii de altii, ca naiba stie cum sunt legati. E posibil ca unii sa se duca direct la CPU.


Eu am de mult timp placa grafica in slotul 8x, ca nu incape langa radiatorul de cpu, nu mi se pare ca se simte ceva diferenta.
 
Degeaba pun poze. E treabă de specialist, repet, pinii ăia sunt îndoiţi bine.
miahi, m-am uitat de vreo 0 de ori înainte să purced. Oricum procesorul e împrumutat :smile:

Se pare că bandwidth-ul PCI Express 2.0 e suficient chiar şi pentru cele mai noi plăci video.

So... vreun service/atelier care să ştie să efectueze reparaţia asta?
 
Un service cu o baie de cositor si o alta placa cu slot PCIe pentru transplant. Din pacate, nu mai cunosc niciun astfel de service.
 
Deci ăia nu mai pot fi îndreptati defel? Nasol. Păi atunci o să trebuiască să dau nişte telefoane pe la diverse firme...
Dacă reparaţia face mai mult de 200 de lei atunci nu merită. Mai bine rămân cu ea aşa.
 
Tocmai ce am pus mana pe asa ceva. War, asta este placa ta? :biggrin:
 

Attachments

  • IMG_0048.jpg
    IMG_0048.jpg
    164.4 KB · Views: 61
Heh, nu, dar prezintă exact aceeaşi problemă. A mea e un Gigabyte Z77X-UD3H. OK, la mine pinii frontali arată MULT mai urât. :smile:
 
Înțeleg că trebuie să țin de slot data viitoare când scot placa grafică. Sau să dau cu niște epoxy înainte :smile:.
 
Nu, doar sa nu aplici metoda militianului de a pune piese de diverse forme geometrice in gauri de forme geometrice: forta excesiva.
 
Soclurile astea au niște piciorușe de plastic ce trec prin placa de bază și pe partea ailantă ar trebui să aibă niște cleme care să le ancoreze, sau să fie topite pentru a se fixa cumva. Eh - reduceri de costuri, nu le mai fixează nimeni, și atunci te trezești cu plasticu-n mână.
 
Da, picioruşele alea nu sunt lipite pe partea ailaltă. Doar am belit ochii la socket, că îl am într-o punguţă, şi l-am comparat cu cel de pe vechea placă de bază, care are ditamai pastilele topite pe partea ailaltă. La noua placă de bază nu sunt deloc, sunt numai puse aşa, de formă.
@miahi, please do.
@L: Şi ce faci cu placa aia de bază? Chiar sunt curios, o trimiţi mai departe, îi pui cruce, o repari?
 
I-o returnez clientului asa cum mi-a dat-o. Sau i-o pot pastra cateva luni pana o trimit la Gigabyte, ca sa-mi fie returnata mie in aceeasi stare.
 
Auzi, mă gândeam... nu intră faza asta cumva la "defect ascuns"?
Dacă mufa aia e slabă, nu ţine, tragi o placă din ea fără efort şi iese cu tot cu slot... e totuşi vina utilizatorului? Mă uitam la GTX260-ul meu vechi, e aşa de masivă placa încât nu ai cum să ţii de slot-ul ăla cu degetele nici să vrei.
 
Nu mai zic de placa mea grafică, care are vreo 7-800 de grame (radiator pentru TDP de 120W). Presupun totuși că lumea nu apasă pe clema aia de fixare în slot, la unele plăci (cum e a mea, cu radiatoare și pe o parte și pe cealaltă) e chiar greu de ajuns la clemă.
 
Auzi, mă gândeam... nu intră faza asta cumva la "defect ascuns"?
Trebuie sa iau o placa de baza cu slot-uri similare si sa testez si eu nitel. Din ce am vazut, toti ceilalti mari producatori de MB folosesc niste cleme metalice care trec prin PCB si sunt acorate in interior de slot ca sa fixeze slot-ul (ma rog, macar cele mari, gen PCIe X16 sau X8) de PCB. La Gigabyte insa nu pare sa fie asa, toate slot-urile avand piciorusele alea de plastic. Mai sap. Oricum, chiar si asa, ar fi pentru a treia oara in 10 ani cand ma lovesc de asa ceva.
 
Back
Top