PC nou

[...] dacă performanţele fac diferenţa atunci ne conformăm.
Mai as vrea sa-mi explice si mie cineva ce inseamna performanta la memorii cu aceeasi frecventa? In ce se traduce performanta pentru mine gigelu' linistit de acasa care nu haituiesc SPi-ul sau 3dmark01?
Eu mi-am facut un bookmark la testul asta si de atunci ma inchin la el de fiecare data cind dau de intrebari de performanta la memorii. :biggrin:
 
Nu ştiu, dar cred că aţi pierdut din vedere eticheta n00b de pe fruntea mea în materie de memorii şi surse. :biggrin: Întreb, că doar am posibilitatea, altfel mă duceam direct şi le cumpăram pe care credeam că merită.

Sistemul e pentru jocuri, de aceea m-am gândit la diferenţa dintre cele două modele. Nu se fac teste, overclocking sau alte chestii de genul ăsta ci doar Run&Play. Şi de obicei am observat că mai scump înseamnă mai bun. Desigur nu se aplică în toate cazurile, cum văd că este şi cel de faţă.

Ok, deci rămânem la Corsair XMS2 Classic. Sper ca mai pe seară să postez şi configuraţia finală, întâi să văd ce părere are viitorul proprietar. :smile:

Mulţumesc mult pentur ajutor. :thumbs:
 
Man la joace ai nevoie doar de o placa video cit mai potenta (depinde de rezolutia monitorului) si un procesor care s-o sustina. In rest un MB decent, 4GB RAM ca-i ieftin ca braga, o sursa decenta si o carcasa care nu e o adunatura de table. HDD ceva dintre WD si Samsung si o optica oarecare.
Si cu asta basta cu gamingu'. :smile:
 
Mai as vrea sa-mi explice si mie cineva ce inseamna performanta la memorii cu aceeasi frecventa?
Dacă în parametrii de performanță intră și consumul de energie (pe lângă lantențe și lățime de bandă) atunci memorii diferite cu aceleași frecvențe pot avea performanțe (energetice) diferite, mai ales dacă sunt produse în procese de fabricație diferite. Altfel nu prea e nimic de explicat :smile:
 
Cam asta e lista finală:

CPU: Intel - Core 2 Duo E8400 BOX
MB Gigabyte EP43-DS3LR, socket 775
RAM: Corsair XMS2 Classic DDR2, 2x2GB, 1066MHz
VIDEO: Placa video Gainward BLISS GTX 260 GS
HDD: Western Digital - HDD Desktop Caviar Black, 750GB, SATA II 300
CARCASĂ: Antec Three Hundred
SURSĂ: BFG LS-550

Le-am trimis mesaj pentru placa video, sper să o aibe pe stoc sau măcar să fie disponibilă pentru comandă. Iar la placa de bază sunt erori în descriere, le-am trimis şi lor mesaj.

Total: 2938,58 lei. (Fix! :biggrin: )
La asta se mai adaugă două bucăţi taxă de curier şi o plimbare până la showroom-ul Emag din Iaşi (numai showroom nu se cheamă ăla, dar în fine...). Deci până la urmă rămâne şi de un şoricel şi o tastatură decentă, poate chiar kit-ul MS pe care-l vreau. Se va pune la cale şi de un monitor la topicul destinat monitoarelor, dar asta nu ştiu dacă acum sau mai târziu, deocamdată CRT-ul de 17 actual se descurcă onorabil. :smile:

Mulţumesc încă o dată pentru ajutor.
 
Probabil maxu se referea la consumul de energie, în cât timp se amortizează preţul diferit prin consumul mai mic.
 
Nu a zis nimeni ca se amortizează, eu doar i-am răspuns lui burebista la o întrebare.

Într-un datacenter unde plătești energia mai mult de dublu (o dată consumul și o dată răcirea) și unde la fiecare server memoria ajunge să consume destul de mult diferența de consum energetic contează, câți bani merită în plus e un calcul pe care și-l face fiecare.
 
Foxter said:
La placa de baza as alege Asrock P45 XE.

E posibil să optez pentru Asrock până la urmă, însă am o nedumerire. În unele descrieri de la magazinele online era trecut NU la suport pentru SLI. Ce să înțeleg din asta, nu voi putea pune două plăci video cu chipset nvidia? Pe site-ul producătorului scrie Supports ATI™ CrossFire™, deci să înțeleg că nu știe SLI-ul plăcilor nvidia?
Momentan nu este cazul, dar pe viitor nu se știe. De aceea am și optat pentru o sursă cu două cabluri PCI-E (și care ar trebui să fie mai silențioasă, altfel i-o trimit cadou prin ramburs lui burebista :biggrin: ), să nu mă mai încurc mai târziu cu adaptoare.
 
Pai una la mina la GTX 260 ai deja 2 cabluri PCI-E si a doua la mina chipsetul P45 nu stie decit Crossfire.
Parerea mea e sa nu-ti bati capul cu SLI/Crossfire, ia o placa video si buna. :smile:
 
Me again cu indecizia mea referitoare la placa de bază. :embarassed:

Comanda o dau săptămâna viitoare, deci mai am timp să mă hotărăsc. Configuraţia de mai sus rămâne valabilă în mare dar mă gândesc la placa de bază.

Ce părere aveţi, Gigabyte-ul de mai sus sau ASRock N7AD-SLI? Un (mic) dezavantaj ar fi viteza memoriilor, dacă voi merge pe Asrock-ul ăsta voi lua şi ramul la 800MHz (Corsair) recomandat de Foxter.
 
Cum zicea si parintele dac mai sus, chiar ai nevoie de SLI? Daca da, e o alternativa decenta (din cate am citit, insa nu mai am acum link-ul). Daca nu, ramai la P45XE + 1 GTX260 si gata... :smile:
 
Deocamdată nu, dar nu vreau ca pe viitor să-mi pară rău ca n-am ales SLI... Dacă se vor ieftini placile video actuale peste vreun an sau doi să am loc de încă una. :smile:
 
Dacă se vor ieftini placile video actuale peste vreun an sau doi să am loc de încă una. :smile:
As fi taaare bogat daca as avea cite un leu pentru fiecare data cind am auzit/citit fraza asta. :smile:
Una la mina peste doi ani un SLI de GTX 260 o sa fie intrecut de o placa single din vremea aia si 2 la mina nici acum SLI/Crossfire nu scaleaza intotdeauna cum trebuie cu toate jocurile.
 
Ştiu asta, dar la fel va fi şi sistemul. Nu cred că va avea rost să pun o placă video actuală pentru vremea aceea pe un sistem care s-o tragă în jos.

Am citit câteva review-uri şi par mulţumiţi de placă, cu un singur minus: chipsetul se încălzeşte excesiv. Deci dacă mă voi hotărâ pentru placa asta va trebui să iau şi un ventilator. N-am găsit însă nici un test făcut pe SLI.

Dacă aveţi şi alte sugestii...până la începutul săptămânii viitoare când dau comanda mai am timp de studiat. :biggrin:
 
Dacă trend-ul se păstrează, nu că o să fie întrecută, o să şteargă pe jos cu ea. Eu am o placă apărută acum 2 ani şi ceva (7950GT, în toamna 2006 era vreo $300), iar acum găseşti pe piaţă ceva echivalent (2600Pro, 8600GT) cu ~$40, ceva de 2 ori mai bun (3870) la $110, ceva de 3 ori mai bun (4850) la $150, iar pentru SLI nici să vreau nu mai găsesc una la fel.
 
Back
Top