PC nou

Când pui chestii de-astea mari se cam îndoaie placa de bază; e bine să poţi să apeşi din partea cealaltă, să nu se îndoaie prea tare. E mult de muncă, dar e mai bine să scoţi placa.

Despre calitatea pastei n-am idee, dar văd că e o peliculă fină; dacă nu centrezi bine cooler-ul pe procesor din prima, e posibil să se ia pe procesor doar o parte şi atunci o să ai goluri.
 
Da, cred că am s-o demontez, deşi mi-e tare silă de chestia asta. :biggrin: Cu pasta o să văd ce-o să fac când voi avea coolerul în mâini. Probabil o să-i dau cu niţică Fanner 402.

PS: până la urmă am ales Akasa, în ciuda designului mai drăguţ al lui Coolermaster TX2, dar se pare că AK 965 e ceva mai eficient la răcire, ceea ce îmi şi doream. Nu ştiu cât de multe sunt 65-67 de grade Celsius (în full load) pentru un procesor ce suportă până la 100 grade, dar nu-s obişnuit cu temperaturi aşa mari. La idle stă la temperatura corpului uman şi cu coolerul box.
 
Last edited:
Da, depinde şi ce faci cu sistemul. Eu sistemul ăsta îl consider stabil şi nu-mi fac nici o grijă. Dar asta şi pentru că n-o să fie folosite decât în 1% din timp ambele core-uri la 100%.
 

Attachments

  • 2009-01-07-17h31-CPU1.png
    2009-01-07-17h31-CPU1.png
    17.2 KB · Views: 36
Bun graficul, sunt curios cum o să se schimbe când îţi vine noul cooler. Eu pe chestia aia care aproape fierbe am un XP120+ventilator 1000rpm într-o carcasă complet neaerisită (doar ce scoate sursa) şi băgată într-un dulap.
 
Daca tot iti plac graficele din OCCT ia incearca versiunea asta si selecteaza Linpack la testare.

Asa arata Ninja meu fanless pe E8400 @3.6 GHz. 23°C in camera.
 

Attachments

  • 3600_full.jpg
    3600_full.jpg
    132.5 KB · Views: 42
...într-o carcasă complet neaerisită (doar ce scoate sursa) şi băgată într-un dulap.

Aaa, eu am două ventilatoare (un intake şi-un eşapament) care pare că-şi fac treaba (se simte şi la mână binişor).

Am testat şi cu cealaltă versiune şi mai mult de 71 nu s-a dus. Nici n-am avut răbdare să-l las o oră, dar am prins două cicluri de 100%.
 

Attachments

  • 2009-01-08-12h54-CPU1.png
    2009-01-08-12h54-CPU1.png
    30.1 KB · Views: 27
1. Aveţi idee ce e acea iconiţă de forma unui glob pământesc? Când apare, nu mai pot da niciun click de mouse, deşi pot mişca cursorul. Să fie vreun virus? Nici când trec pe deasupra cu mouse-ul nu se deconspiră, iar în Task Manager apare lista... goală!!! Poza e făcută cu camera foto, că nu puteam face captură de ecran. Aaa, o chestie: când mi-a blocat accesul, am încercat Ctrl+Alt+Del, apoi un restart şi s-a deblocat când sistemul m-a întrebat dacă vreau să închid aplicaţiile înainte de restart.

2. Mi-a apărut în Device Manager, la Network adapters, un device 6TO4, pe care l-am tratat cu disable, până aflu ce şi cum. Despre ăsta ştiţi ceva?

3. Am luat un tuner Kworld 305U, pe USB. Necazul e că nu reuşesc să-i fac să meargă sunetul pe alte aplicaţii decât cea a tunerului. Am încercat cu iuVCR, programul meu de suflet în ale capturii cu tunerul şi cu bătrânul Dscaler, pe care are o imagine extraordinară. Pe ambele imaginea merge corect, dar la sunet nu pot seta nimic. Nu vede acel dispozitiv de sunet USB. Ce se poate face?
 

Attachments

  • virus.jpg
    virus.jpg
    40.6 KB · Views: 38
  • 6TO4.jpg
    6TO4.jpg
    23.1 KB · Views: 20
  • sunet.jpg
    sunet.jpg
    17.1 KB · Views: 20
2. Vezi de hardware ID are, use Google ca să găsești informații mai multe despre el. E chestia aia cu PCI_VEN....
 
2. Pe placa de reţea ai activat IPv6, scoate-l. 6to4 e un adaptor de la MS pentru funcţionare în paralel, IPv4 şi IPv6.

3. Am şi eu un Kworld _something_ USB, o să încerc şi eu în week-end să văd dacă merge cu alte aplicaţii. În Windows 2003, că n-am Vista pe nimic.
 
Eu n-am găsit nimic suspect pe-acolo. Nu înţeleg ce e cu acele fişiere lipsă, de care spune HijackThis.
 

Attachments

  • procese.jpg
    procese.jpg
    134.7 KB · Views: 31
  • hijackthis.rar
    1.6 KB · Views: 12
Logul e curat. Dacă mai ai vreun PC prin casă, încearcă să te loghezi prin remote desktop la pc-ul nou atunci când apare problema, e posibil aşa să meargă mouse-ul şi să poţi vedea procesele care rulează.
 
Mulţumesc pentru suport.
Mai rămâne să am reţea făcută (o să sap şi-o s-o fac până-n vară) şi să şi ştiu cum să mă loghez. :biggrin: Am dezactivat ce ai spus, dar au apărut două 6TO4. :frown: Le-am dat şi eu uninstall. Să vedem ce se-ntâmplă la restartul de mâine dimineaţă. Că pic de somn acum. Noapte bună şi vouă! :smile:
 
HDD-ul meu are perioade lungi când LED-ul arată ca având activitate. De exemplu, chiar şi imediat după bootare, după apariţia desktopului, mai merge 3-4 minute, că se aude chiar şi ronţăitul. Alteori, când sistemul e la idle, la fel, perioade de activitate a HDD-ului. Chestia e că am urmărit cu Process explorer şi nimic suspect. Are vreo legătură cu faptul că am dezactivat indexarea?
 
Pai cum ai deactivat-o ca vad Searchindexer in lista de procese. :what:
Poate si AV-ul da o mina de ajutor la ciriit de HDD.
 
Oops! Serviciul era pornit, dar eu dezactivativasem în Windows. :what: Ăla să fie cauza? L-am oprit acum.
 
Mai face și pre-fetch-ul chestii din astea, încarcă de pe disc la pornire până te plictisești. Nu copiază un fișier de 1 GB în memorie ca să se termine repede, citește bucățele diverse de pe disc și cu prioritate joasă, deci durează muuuuult.
 
Back
Top