PC nou

Două chestii ce-mi par suspecte, faţă de sistemul vechi:
1. La pornirea sistemului, pentru câteva secunde (1-2s) se aude un ventilator supraturat (al sursei?), apoi revine la normal.
2. Când dau reset, efectiv se opreşte de tot sistemul pentru 1-2 secunde (se stind LED-uri, tot), pentru ca apoi să repornească.
Sunt normale chestiile? Sursa e Seasonic 400W, iar placa de bază MSI P43.
 
1. Si la mine se intampla la fel. La pornire se invart toate ventilatoarele din carcasa. Singura data cand n-au facut asa a fost cand s-a ars sursa. Deci asta este un comportament normal.
 
OK, mulţumesc.
Aş vrea să urez tuturor celor care m-au ajutat, şi cărora le sunt profund recunoscător, dar şi celorlalţi membri ai XF, o caldă urare de sărbători, o strângere de mână, un Crăciun îndestulat şi fără griji şi un an nou mai bun şi mai darnic. Să fim sănătoşi! :smile:

PS: O las mai moale până îmi vine şi monitorul; deh, sarmale, cârnaţi, caltaboşi şi tobă... :biggrin:
 
Da, văd că o laşi moale, la 5 dimineaţa problema ta e de ce se turează ventilatoarele :biggrin:.
 
Sa traiesti nene si sa te bucuri de el.
Da' totusi o impresie urechiometrica in idle si in load? Ciriie/miriie/biziie/susura zi si tu ceva acolo. :biggrin:
 
Mulţumesc, burebista. Dom'le, ce să spun, parcă e niţel mai zgomotos decât anteriorul. Bine, aici, toate coolerele + fans sunt default. Pe celălalt aveam coolere cu fans cumpărate separat şi erau mai puţin turate. Sursa? Nimic. Ce se aude e un fâşâit uşor de la un ventilator de carcasă (mai degrabă de la grila fagure) şi un şuierat aproape imperceptibil (s-a mărit niţel) de când am mărit turaţia la cel de la placa video. Dar pot suporta, nu-s deloc fanatic noiseless. Acolo, să s-audă niţel că mere. Altfel, faci ca ăla de-a coborât din Trabant din mers, crezând că stă pe loc, când a trecut Mercedesul pe lângă el. :biggrin:
 
OK, deci toate bune si frumoase pentru tine. Asta e bine. :smile:
Pina la urma ai luat si cooler pentru CPU sau ai ramas box? Daca e box intr-un viitor oarecare mai iei un heatsink decent pentru CPU si Musashi/Accelero S1 pentru video si cam gata si cu fisiitul suspect de prin carcasa.
 
Nu, am rămas la box. Tipul ăla vroia 30 lei, dar pe o îndoitură de cooler. Evident că l-am refuzat.
Per total, sunt mulţumit. Acum mă lupt cu Vista (care chiar îmi place), să-mi fac Kworld-ul Vstream 878 să meargă pe x64. Greu cu driverele, dar mai citesc. :smile:
 
O întrebare despre Vista x64. Cu stupoare am observat că deja am 120 GB de pe hard-disk ocupaţi. Chestia e că i-am socotit pe foldere şi nu-mi ies decât vreo 70 GB: 15 GB Windowsul, 25 GB de fişiere diverse, 30 GB Games. Swapul l-am pus fix, la 2 GB. Unde e diferenţa de spaţiu? :frown:
 
Ce anume să zică, mai precis? În Windows Explorer zice 120 GB ocupaţi, 475 GB liberi.
 
Dezactivează System restore. Mind your swap. La mine, cu 8 GB de memorie, făcea un swap de 16 GB... Vezi de asemenea Internet Explorer cache, e setat ca procentaj, deci te rupe... în timp.
 
Dezactivează System restore. Mind your swap. La mine, cu 8 GB de memorie, făcea un swap de 16 GB... Vezi de asemenea Internet Explorer cache, e setat ca procentaj, deci te rupe... în timp.

Păi, System Restore e dezactivat, swapul l-am pus fix, iar Internet Explorer nu folosesc... :smile:
 
Prin bunăvoinţa RDS-ului îmi merg doar XF şi Softpedia. Las pe mâine vizualizarea cu ajutorul programului din link. Mulţumesc şi noapte bună. :smile:
 
Le pică ba DNS-urile, ba peering-ul extern, ba tot intranetul... XF e cu hosting în afară, deci suspectez DNS-urile. Pune-le manual pe cele de la OpenDNS: 208.67.222.222 şi 208.67.220.220.

O altă problemă poate fi de la un patch Windows care, pentru a preveni transmiterea viermilor, limitează conexiunile TCP/IP la vreo 50. Ca efect, orice fel de peer-to-peer sharing merge ca praştia, iar browsingul în paralel nu mai merge deloc.
 
O altă problemă poate fi de la un patch Windows care, pentru a preveni transmiterea viermilor, limitează conexiunile TCP/IP la vreo 50. Ca efect, orice fel de peer-to-peer sharing merge ca praştia, iar browsingul în paralel nu mai merge deloc.
Solutie eleganta. Vista64 SP1 no issue here.

OpenDNS rulz.
 
Deşi am urmat procedura de aici, am modificat driverul după tunerul meu, un Vstream Kworld cu BT878 şi tuner Philips PAL D/K, n-am reuşit încă să-l fac să meargă. Evident că mi-am făcut cont ca să pot descărca driverul. Din păcate, partea de captură video nu se instalează corect şi, în ciuda instrucţiunilor de acolo, nu merge. :frown:
Chiar aşa slab suport este pentru aceste tunere cu 878 pentru x64 Vista? Încolo, ce să zic, sistemul mi se pare OK, chiar mă încântă.

EDIT: de fapt, problema se rezolvă, după ce instalarea are loc, în prealabil folosind comanda bcdedit.exe /set testsigning on, dar la restartare, îmi apare TEST MODE la Vista. Încercând să rezolv ca aici, intru într-un cerc vicios şi iar apare instalarea părţii video necorespunzătoare.

LATER EDIT: ciudat, un jeg de webcam noname l-am instalat fără nicio problemă, iar tunerul e aşa de dificil de făcut să meargă.

LAST EDIT: am şi o sărăcie de-asta. Văd că nici Leadtek nu s-au învrednicit să facă drivere pentru Vista x64. :frown: Ru-şi-ne!
 

Attachments

  • tuner.jpg
    tuner.jpg
    95.6 KB · Views: 22
Back
Top