PC nou

Ehehehe, p-ăla îl pot lua cu 30 lei de la un tip, ăsta e de 4 ori mai mult. Şi-aşa am ajuns la cca. 17 bătrâne, de la 15, propus. :smile:
 
In sfarsit, am reusit sa pornesc bestia. :biggrin: Azi am cumparat si procesorul, lucrul ce-mi lipsea. L-am gasit pe stoc la un magazin local de componente. Am pus Vista Ultimate, Server 2008 m-a enervat de la instalare si am renuntat la el. Mi-a cerut sa modific o parola si n-a vrut cu niciun chip sa ma lase, totusi, s-o modific. Probabil ca n-am reusit eu sa fac ce trebuia, dar deocamdata testez Vista 64. De fapt, acum scriu cu el, dupa cum se vede, fara diacritice. Am vrut doar sa transmit cateva impresii la cald. Va trebui sa instalez driverele si abia apoi voi reveni cu ceva impresii, mai la rece. :smile: Ce sa zic, imi place de el, dar nu ma da pe spate, cum as fi dorit.
 
Ce sa zic, imi place de el, dar nu ma da pe spate, cum as fi dorit.
Mda. :biggrin:
OK, stiti ca nu-s mare bench-er asa ca va spun feeling-ul meu despre acest upgrade. E OK, dar trecind peste efectul placebo cu greu observ vreo diferenta intre ce am acum sub capota si ce aveam inainte.
O sa vezi totusi ceva diferente la joaca ca 8800GT e oarecum mai potenta decit 7600GS.
Ah, si de acu' poti folda cu spor pe 8800GT. :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
hulubei, nu ştiu dacă e sau nu complexă, dar eu n-am reuşit să trec de acel punct. Pân'la urmă nu-i rău nici Vista ăsta. Mă enervează că tot trebuie să-i confirm. E vreo cale de a-l face să-şi amintească acţiunile?
burebista, de chestia cu jocurile nu mă îndoiesc. E mult mai potentă 8800GT, măcar din review-urile de pe net.
 
In general la rezolutii mici resursa cea mai solicitata e procesorul, la rezolutii mari e placa video. 1280x1024 in ultima vreme e considerata rezolutie mica, in comparatie cu 1600x1200 sau 1900x1200.
 
Pai nu ramine decit sa experimentezi. Iei un joc si-l joci full-details/AA/AF cu procesorul stock si apoi cu el overclockat. Faci diferenta de FPS-uri si apoi te intrebi daca cele 5-6-7 FPS-uri in plus merita overclock-ul. :biggrin:
 
Placa aia video îmi cam stă la 54 grade, cu ventilatorul la 30%, cel puţin aşa raportează Everest. În afară de a folosi RivaTuner (aşa făceam la 7600GS), pot cumva seta altfel viteza acestuia? Aaa, o să trebuiască un update de BIOS, că am v. 1.2 şi s-a ajuns la 1.7. :biggrin:
 
Daca faci overclocking pentru 60% in plus frecventa procesorului si obtii 30-50% in plus la FPS nu e de neglijat, cele 7 FPS-uri pot fi 10, de la 20 la 30 sau de la rau la acceptabil. Dar trebuie incercat intai, nu exista o regula general valabila.
 
Incearca cu RivaTuner si roaga-te ca sa poata fi controlat software.
Update de BIOS doar daca simti nevoia. Sa nu faci ca mine d'amboulea si acu' am trecut pe RMClock in loc de EPU. :capu:
 
Merge cu RT şi a coborât la 48 de grade, cu ventilatorul la 45%. Cam multicel. Şi fâşâie ăla ca naiba să-l ia. :biggrin:
Am studiat deja etapele update-ului de BIOS pe site la forumiştii MSI. Au creat un utilitar (agreat de firma MSI), care pune totul pe stick, tu făcând doar bootarea de pe el. Mi se pare mult mai sigur decât cu diskete sau alte bazaconii.
 
Update de BIOS doar daca simti nevoia.

Musai. Eu am v. 1.2, iar E5200 de-abia de la v. 1.5 (parcă) a fost suportat. Iete ce fel mi-l vede CPU-Z. Iar în BIOS n-am dat de chestiile alea care fac underclocking.
PS: mă miram eu că a dat doar vreo 11000 de puncte în 3Dmark2006.
 

Attachments

  • E5200.jpg
    E5200.jpg
    47.6 KB · Views: 35
Pai ce-i rau in CPU-Z? :what:
Multiplicatorul x6 inseamna ca ai activ EIST/C1E in BIOS. Asta e echivalentul CnQ de la AMD. :smile:
 
De unde naiba se dezactivează, că n-am dat de ele în BIOS? :what:
PS: M-ai făcut să-mi aduc aminte că am wattmetrul în priză. Incredibil, consumul e de 85-90W (unitatea), faţă de 120-130W vechea unitate Duron based. Asta-mi place! :biggrin: Sunt benefice bazaconiile alea EIST/C1E? Aduc vreo atingere performanţei?
PPS: Stai că-i mai dau un 3Dmark cu pleoapa pe wattmetru. Chiar sunt curios. Revin...
Edit: maximum 170W, tipic 150-160W în load sub 3Dmark2006. Ce-mi plăcea, că între teste se ducea la 15-17W. :bash:
 
Sunt benefice bazaconiile alea EIST/C1E? Aduc vreo atingere performanţei?
Din punctul meu de vedere sunt benefice. Dupa ce le gasesti in BIOS si daca tii musai le poti dezactiva (unii recomanda sa le dezactivezi daca vrei OC serios. Ma rog).

Cit despre consum cam asta e. Procesor prietenos cu consumul si placa video nu prea halitoare de curent.
 
De ce ai vrea să-l dezactivezi? Vezi că frecvenţa e variabilă, dacă CPU-ul e folosit trece singur la frecvenţa normală. Trecerea e foarte rapidă, probabil se simte 0.5% la performanţă.

Poţi să-l dezactivezi şi din Control Panel/Power Options, pui schema pe Always On sau ceva de genul. Dar n-are rost, câştigi doar curent consumat şi căldură.

15W e o eroare a wattmetrului (nu se împacă perfect cu sursele în comutaţie), n-are cum să consume 15W calculatorul pornit, nici măcar laptopurile nu consumă aşa puţin.
 
Back
Top