PC nou

Poi și pân` amu ce-ai folosit? MS Dos? :biggrin:

Evident că XP-ul, Neo. Consider că a venit timpul unei schimbări, mai ales că şi sistemul e pregătit. Bine, era şi cel dinainte gata pentru Vista/Server, dar conservatorismul (şi lenea, în special) m-au făcut să nu instalez altul (măcar spre a experimenta), mai ales că XP-ul rulează cuminte de peste 2,5 ani.
 
Confuzia vine din ignoranță sau ai argumente contra unei asemenea utilizări? Doar confuzia în sine nu e un argument :confused: Doar pentru că se numește Server nu înseamnă că nu merg excelent filme, muzică, browsing sau jocuri, în general mai bine decât pe Vista. Da, costă mai mult, dar e mai bun (t3h sh|tzor al momentului).
1. Nu văd de ce ai plăti mai mult ca apoi să-ți faci TV Tunerul să meargă prin diverse artificii. Tuturor ne place să bibilim, dar de la o vreme devine absurd, vreau să bag CDul și să mearga.
2. Sunt de acord cu tine până la un punct, în care lenea și comoditatea ies în față. Plus de ce aș cumpăra 2008 Server care merge "în general mai bine" decât Vista când pot să stau cu un XP licențiat până apare Win 7, care în prebeta e mai rapid decât 2008 și Vista la un loc? :biggrin:

Evident că XP-ul, Neo. Consider că a venit timpul unei schimbări, mai ales că şi sistemul e pregătit. Bine, era şi cel dinainte gata pentru Vista/Server, dar conservatorismul (şi lenea, în special) m-au făcut să nu instalez altul (măcar spre a experimenta), mai ales că XP-ul rulează cuminte de peste 2,5 ani.

Vezi ce am scris mai sus, nu sunt adeptul "crede și nu cerceta", în locul tău aș testa și Vista și 2008 Server și Win 7 varianta aia jeg scăpată pre net într-o mașină virtuală cu să zicem 1GB RAM și vezi care e mai rapid în cazul tău. Mi se pare o chestie de bun simț când o să dai atâția bani pe licență :smile:
 
1. Nu văd de ce ai plăti mai mult [...]
Plus de ce aș cumpăra 2008 Server care merge "în general mai bine" decât Vista când pot să stau cu un XP licențiat până apare Win 7, care în prebeta e mai rapid decât 2008 și Vista la un loc? :biggrin:

Pentru că am licențe neutilizate de 2008, deci nu costă nici un cent în plus. Pentru că 2008 merge mai bine ca XP (are Aero, dacă alt argument nu ți se pare convingător :biggrin:). Pentru că doar Bluetooth și TV tuners nu merg din start sub 2008, iar până acum nu am simțit lipsa suportului de tuner.

Win 7 pre-beta e mai rapid ca 2008? Perfect, dar e alfa version (aka pre-beta) și nu am licență pentru el, până atunci ce folosesc, MS-DOS?
 
Păi ăsta e cazul tău special cu licențele de 2008. Da, Aero rulz, știu, next? :biggrin:

Nu cred că până la 2008 aveai MS-DOS :biggrin:
 
Vezi ce am scris mai sus, nu sunt adeptul "crede și nu cerceta", în locul tău aș testa și Vista și 2008 Server și Win 7

Înainte de a mă hotărî la unul sau altul dintre OS-uri, voi testa, evident. Am 3 candidaţi: XP 64 bits, Vista Ultimate 64 bits şi Server 2008. XP 64 bits, o struţo-cămilă, IMHO, care nu merită prea multă atenţie. Mă voi concentra pe celelalte două. :smile:
Win 7... mai târziu.

PS: Mai important pentru mine este onoarea, pe care am avut-o, de a discuta şi a primi sugestii (excelente) de la oameni inteligenţi şi competenţi ca voi. Cum spuneam, de-aia am ales să-mi configurez PC-ul aici. Mulţumesc, încă o dată. :smile:

Pare-se, configuraţia finală (şi-acum voi fi ontopic) va fi:

Procesor - E5200 (cel târziu luni-marţi 23 dec. 2008)
Placă bază - MSI P43 NEO
Memorii - GeiL 2x2 GB DDR2 800 MHz
HDD - Western Digital 640 GB AAKS
Placă video - PNY 8800GT
Sursă - Seasonic 400W
lângă care vor "încăpea" şi vechile (dar fiabilele) tuner Kworld Vstream 878 (unul dintre cele mai bune tunere pe care le-am avut) şi DWDRW LG GSA 4167B.

Monitor în wishlist (probabil, înainte de Crăciun): http://www.agneovo.com/global/products/h-w22.htm
 
XP 64 bits, o struţo-cămilă, IMHO, care nu merită prea multă atenţie. Mă voi concentra pe celelalte două. :smile:

Eu zic să reconsider. Win XP 64-bit e un sistem de operare excelent, singura problemă întâlnită după 2 ani de funcţionare neîntreruptă (ocazional restarts) a fost că mergea foarte rău sub 8 GB RAM, dar nici aici nu era vina lui, săracul, s-a rezolvat cu update de BIOS.
 
Singurul lucru pentru care sunt sceptic în privinţa acestui OS este suportul. Încolo, nu mă îndoiesc că e un OS decent, ca toate altele. :smile:

Driverele de Vista nu cred că sunt bune şi pentru XP, deci e posibil ca XP să aibe vreodată drivere pe 64 de biţi. Ar fi a 5-a roată la căruţă pentru cei ce scriu drivere.

Driver-ele de placă grafică sigur vor diferi, deoarece se face saltul la Aero Glass, care va necesita instrucţiuni specifice.
 
Sigur XP-64 nu are aceeași acoperire ca și cel clasic în materie de driveri. Și sigur cei pentru Vista nu merg sub XP la majoritatea tipurilor de dispozitive. În afara acestor deficiențe minore (I'm sarcastic here :smile:) e un sistem foarte bun și stabil, e un Windows 2003 server cu haine desktop. Că tot întreba Neo de ce ar folosi cineva un OS server pentru filme și net :biggrin:
 
Sigur XP-64 nu are aceeași acoperire ca și cel clasic în materie de driveri. Și sigur cei pentru Vista nu merg sub XP la majoritatea tipurilor de dispozitive.

De aceea am şi spus că am dubii în privinţa suportului. Şi mai mulţumit aş fi dacă obiectivitatea ar prima. :smile: (adică: să lăsăm sarcasmul deoparte) :wink: În mod sigur voi testa OS-urile sus-menţionate. Deasemenea, voi veni cu impresii asupra sistemului, cum i-am promis bunului burebista.
 
Um, cum să spun... eu n-am avut driver issues sub Win XP x64, dar e adevărat că n-am înfipt nici un TV Tuner în sistem. în rest, merg webcams, alea-alea, etc.
Eu zic: give it a try :smile:
 
Sigur XP-64 nu are aceeași acoperire ca și cel clasic în materie de driveri. Și sigur cei pentru Vista nu merg sub XP la majoritatea tipurilor de dispozitive. În afara acestor deficiențe minore (I'm sarcastic here :smile:) e un sistem foarte bun și stabil, e un Windows 2003 server cu haine desktop. Că tot întreba Neo de ce ar folosi cineva un OS server pentru filme și net :biggrin:

Deci mă termini nervos. :biggrin::biggrin::biggrin: XP x64 nu este priced ca un server OS cum e 2008 server (btw, dacă mai ai din licențe d-alea OEM dă un preț pe PM :rotf: ). Asta una la mână. Doi la mână, chiar tu îi găsești defecte care mă îndepărtează de el pe mine unul ca utilizator care vrea de tăte prin sistem (adică și tuner și web-camz și dinți albaștri și alte adaptoare sau chestii) - a.k.a. suportul de driveri slab. Trecem peste experiențele lui W4P pentru că este cunoscut ca fiind iuzăr-cu-bulan :biggrin:

Amu pe un ton foarte serios, orice OS ai alege trebuie să se muleze pe ce ai dori tu, cu un memory management decent, nu hulpav, pentru că sunt convins că o să prestezi și editare foto, iar PS știe toată lumea cât de repede umple RAMul :smile:

În același context ți-aș sugera să te uiți la alt monitor, musai unul cu panel S-IPS dacă vrei LCD, dacă nu acum, măcar mai încolo, for the sake of colour :smile:
 
Unu la mână: ai dreptate. Problema e că XP-64 e aproape imposibilil să mai cumperi azi. Și poți folosi 2008 fără licență vreo 8 luni, legal. Unii îl folosesc câte 8 luni după alte 8 luni, nu e ilegal și dacă nu îi deranjează cele 2 ore de reinstalare (cu aplicații cu tot) treaba lor :biggrin:

Doi la mână: suportul de driveri este excelent, orice driver de Vista merge sub 2008 Server și orice dispozitiv nou are mai întâi driveri de Vista. Partea de tuner și BT nu sunt dumb-user activated, BT e în kit și se instalează în 2 timpi și 3 minute, pentru tuner (dacă faci parte din acei puțini) se rezolvă la fel de ușor, doar că ia mai mult timp. Dacă te pricepi la IT și nu te deranjează să faci asta atunci poți folosi 2008 foarte bine în loc de Vista , nu de XP: folosește mai puțin RAM ca Vista (vreo 6-700 MB cu toate briz-brizurile de desktop pe el), reacționează mai rapid înterfața, pornesc mai rapid aplicațiile, timpul de boot e mai bun. Windows 2008 versus Vista e vreo 3-0, cel puțin din punctul de vedere al unuia care a folosit 2008 și Vista pe aceleași laptopuri zi de zi aproape 2 ani: 18 luni Vista, 6 luni 2008, there is no going back :smile:

Windows 2008 versus XP e un meci mai strâns, ai DirectX 10, BitLocker și Aero dacă vrei, dacă nu ții la ele poți să folosești XP cu mult spor. Mai sunt și alte diferențe, dar nu cred că au un impact deosebit asupra unui utilizator obișnuit.
 
Păi, io-s mort fără tuner. Mai bagă ăştia pe AXN sci-fi câte ceva şi nu-s pe-acasă şi trebuie să revăd. Ai vreun link mai clarisim, unde se explică ce şi cum? Că e plin Gogu. :smile:
 
De AG Neovo nu ştiu ce să zic, că nu prea am văzut în teste. Ca orice producător, probabil are modele reuşite şi mai puţin reuşite. Dacă te încîntă cu ceva, era unul într-un XPC mai vechi, şi a ieşit bine. :biggrin:

De refresh nu trebuie să-ţi faci griji, că nu e ca la CRT-uri. 60 Hz default şi pa.
 
Mulţumesc pentru lămuriri. Ah, nu, mă încântă preţul şi specificaţiile. Review-uri am găsit, chiar favorabile. :smile:
 
Ca si monitor iti recomand acest Dell, sa te duci personal sa il iei, poti alege. Impresii poti primi de la sithmaster si c_baias.
(E S-IPS)
 
Îl prefer pe cel ales de mine. :smile: Nu-s aşa ahtiat de foto, sus-numiţii produc din asta, pentru mine e doar un hobby. Şi-apoi, 16 ms vs. 3 ms timp de răspuns, refurbished vs. nou, 20" vs. 22", 6 vs. 5,2 bătrâne... hmmm... nu se încadrează. Iar pentru foto am CRT-ul, că sistemul actual doar se mută o cameră mai încolo. :biggrin:
 
Last edited:
Back
Top