PC nou

Eu am dat 938,56 RON pe:
1. Procesor Intel Pentium Dual-Core E5200 2.5GHz Box 285,46
2. Placa de baza MSI P43 NeoF 285,01
3. Memorie KingMax FBGA Mars 2GB DDR2 800MHz 2x80,68 = 161,36
4. Placa video Asus ATI Radeon HD3650 Silent Magic 512MB DDR2 128-bit 206,74

Le-am luat de la PCGarage.

L.E. cat despre upgradabilitate - desi la Intel socket-urile nu s-au schimbat asa des, vad ca si ei trec pe LG 1366 acum.
 
Last edited:
3) La Asrock de obicei sunt limitate opţiunile de overclocking în BIOS. Un exemplu de placă asemănătoare cu ce ai propus tu: ASRock 4Core1333-eSATA2

Cons
* Overclocking options

Din ce-am mai citit pe net am mai rămas cu un model de la Gigabyte cu G31 despre care am citit în general păreri pozitive (mai ales legat de o/c): GA-G31M-S2L sau varianta GA-EG31MF-S2. Un minus ar fi că la G31/P31 e că eşti limitat la 4GB de RAM.
 
...vin cu câteva întrebări:

1) ...absenţa instrucţiunilor SSE 4.1...
2) ...chipseturile pentru Intel ... performanţă ...
3) ASRock fac plăci de bază mai bune decât în trecut?

La 1) m-a lămurit miahi. Dacă nu se schimbă nimic semnificativ până în ianuarie-februarie, probabil că voi lua E5200.
bausto mi-a dat la 2) jumătate de răspuns, buimăcindu-mă privind capabilităţile de O/C. :biggrin: Probabil că va fi un mobo cu P43/ICH10.
3) mă face să stau deoparte de ASRock, deocamdată, deşi era plină de features placa aia. Am înţeles că nici Intel nu-s aşa darnice cu O/C.

OK, mă voi documenta în continuare, după noile guidelines-uri şi, probabil, voi fi "tobă" de Intel când va sosi ziua "marii decartări". :hihi:

termita, frumoasă configuraţia ta.

Mulţumesc încă o dată.
 
Mă uitai azi după surse. Din păcate, în zona Brăilei n-am văzut Sirtech (cum mi-a recomandat burebista), dar am dat peste Gigabyte şi Thermaltake. Ştiam că unii fac plăci şi alte chestii pe cromozomi uscaţi :biggrin: , iar alţii erau cu soluţiile de răcire (parcă şi ceva surse, nu?). E vreuna bună din ele?
Aaa, şi mai era ceva: PCGarage e doar online?
Thanks, again. :smile:
 
E bună asta pentru cam ce aş dori eu să construiesc? Sau mai bună e Sirtec?
Ce kit dual de DDR2 (2x2GB aş vera) aş putea să iau (ceva sub 200 lei dacă se poate), fiindcă ofertele sunt destule şi aş vrea ceva mai bun.
Ar fi astea, astea, eventual altele?
Cer scuze pentru insistenţă, dar mâine am drum în Buc. şi poate mă aleg cu sursă şi memorii. Mulţumesc.
 
Păi iniţial mi-ai recomandat Sirtec 430/450 W. Din păcate, nu prea se găseşte pe nicăieri. E mai bun Seasonic? DC avem şi-n Brăila, sper s-o aibă sau măcar s-o aducă la comandă. :smile:

PS: Am citit tutorialul acela făcut de tine (mi se pare grozav!) şi, ca mai toate tutorialele, a reuşit mai mult să mă-ncurce, mai ales prin dialogurile ce au urmat după prima postare. :biggrin:
 
Pai initial am zis NSK6580 si apoi Sirtec pentru ca acest Seasonic exista numai la DC (nu's cum dreq au reusit sa treaca peste singurul importator Seasonic in .ro, da' asta e) si eu ti-am facut configuratia numa' la un magazin.
Eu as alege acel Seasonic in fata unuia din cele 2 Sirtec-uri.
 
Am luat Seasonic-ul ăla de 400W şi e pe drum o pereche de memorii de câte 2GB. Voi reveni pentru faza a doua, cu celelalte componente. Mulţumesc participanţilor la discuţie şi, în mod deosebit lui burebista, guru al surselor. :smile:
 
Pai stai oleaca, mai intii pune sursa la treaba si dupa aia vii cu multumirile. :biggrin:
Sunt si eu curios de impresiile tale ca inca n-am ascultat un Seasonic OEM. Sper ca e OK. Si altii care au luat-o au fost multumiti de cum presteaza.
 
Am avut încredere în ce mi-ai recomandat şi, ca atare, am siguranţa că va fi OK. La 153,5 lei, zic că e un mic "best buy". Exact ce-mi doream. :biggrin:
 
Până acum:
- Seasonic SS400ES - 154 lei
- 4 GB DDR2 - 160 lei (pe drum de la garaj)
- carcasă Wing RS 100 - 100 lei (la care, probabil, voi mai lua un "bentilator" de admisie, că pe eşapament are). Mi s-a părut un best buy, că (oricum) n-aş fi dat mai mult pe o carcasă.
Total 414 lei. S-ar zice că am căruţa. Caii, mai târziu, când se refac finanţele şi se mai calmează piaţa. :biggrin:
 

Attachments

  • 1.jpg
    1.jpg
    121.6 KB · Views: 50
  • 2.jpg
    2.jpg
    96.9 KB · Views: 41
  • 3.jpg
    3.jpg
    114.5 KB · Views: 43
Last edited:
Asus arata un pic cam low-cost. Ca si MSI-ul de altfel, dar macar are ATX-ul pozitionat mai sanatos. Eu pe cel din urma l-as vota.
 
maxu, e limita de 300 lei pe care am impus-o pentru o placă de bază cu P43/ICH10. Dacă ai o alternativă, sunt deschis. Nu ştiu Gigabyte cum or fi, în jurul preţului ăluia.

Am citit că acel Asus ar accepta doar module de memorie cu cipuri doar pe o parte. E adevărat? La MSI cum o fi stând treaba. Care-i chestia?
 
Single sided/double sided memory nu are neapărat legătură cu faptul că chip-urile sunt pe o parte sau pe ambele. Dacă placa de bază alocă un singur bank pe slot, atunci îţi vede doar jumătate din memorie.
 
Mă rog, sunt sigur că e cum spui tu. Ai putea fi mai explicit? Ar trebui să specifice în manualul plăcilor de bază, nu? Sau la specificaţii?

LE: Am înţeles cam cum devine cazul cu densitatea memoriilor şi SS/DS. :smile:
 
Last edited:
Back
Top