PC nou

Hmmm, nu sunt așa sigur, dar parcă făcusem o poză cu seria HDD-ului și încerc să dau de ea. Am vaga impresie că o să iasă scântei, fiindcă aproape sigur mica lovitură nu exista. Am uitat să atașez foto. Iat-o aici. :smile:
 

Attachments

  • aaa.jpg
    aaa.jpg
    60.2 KB · Views: 48
Au mai patit si altii mizerii d-astea cu altex, e un topic luuung pe CG pe acest subiect. :mda:

Iar urme de utilizare apar in momentul cand l-ai bagat in priza, ca sa zic asa ceva. Contactele alea aurite capata niste urme dupa ce se baga mufele in ele, de exemplu. Nu poti spune ca nu prezinta urme de utilizare la o componenta montata si pornita in PC. Eu iti spun cum se face garantia la oricine, nu doar la altex, aici nu au gresit cu nimic. Exista o diferenta intre "arata ca nou" si "nu prezinta urme de utilizare" iar utilizare nu inseamna uzura.

P.S. Daca-mi aduc aminte maine poate ma uit pe PDF-ul de la Western Digital, am primit de la ei o lista lunga cu motivele de refuzare a garantiei, cu poze clare pentru fiecare motiv in parte. Banuiesc ca se aplica si la Seagate.
 
E putin infundat in dreapta jos...
Chiar nu m-am așteptat la mizeria asta, că aș fi făcut foto hi-res pe toate părțile. E posibil să fi fost acolo sau chiar s-o fi făcut indivizii ăia. La mine sigur n-a apărut.
 
Uite ce zice WD despre capace lovite. Din ce vad acolo, ei nu l-ar refuza decat daca infundatura este semnificativ mai mare decat ce ai tu in poza. Ma intreb daca nu cumva Altex a refuzat produsul de capul lor, sau poate furnizorul lor sufla si in iaurt si nu intreaba la Seagate inainte de a da verdictul.

P.S. Si nu, Altex nu cumpara de la furnizorul/importatorul la care lucrez eu. :mda:
 

Attachments

  • WD-BAD.jpg
    WD-BAD.jpg
    205.8 KB · Views: 31
Le-am trimis mesaj pe Suport să le cer soluţionarea amiabilă, mai ales că pe PV de recepţie angajatul lor nu a menţionat nimic despre acea chestie. Dacă nu acceptă, ANPC, reclamaţie pentru asta şi pentru faptul că nu dau certificate de garanţie pentru niciun produs. Practic, la placa de bază, procesor şi placa video garanţia mea e cu... bonul de casă.
 
Ar putea exista oare in Romania atata porcenie incat lovitura aia sa ti-o fi facut-o ei, ca sa-ti refuze garantia? Da.
 
Sunt convins că asta au făcut. Regret că nu i-am făcut poză înainte, futu-i!
Mi-a răspuns o pipiță de la Suport cum că ei nu trec peste decizia Service-ului. Deci, începe balul cu ANPC! I'll keep you posted!
 
Vezi ca la ANPC trebuie sa prezinti o dovada ca nu s-a reusit aplanarea conflictului pe cale amiabila. Convorbirile telefonice (chiar si cele inregistrate) nu constituie probe.
Adica sa-ti raspunda in scris de ce iti refuza garantia.
 
De ce proesorul meu (i5 6402P) stă numai la 3,4 GHz și nu mai coboară la 2,8? Ce să-i fac să-și revină?

p.jpg
 
Da, acolo am ajuns și eu. O ciudățenie: am încercat să pun pe Balanced și nu stătea (vezi în prima captură). Până la urmă am reușit, dar intrând în altă parte (captura a doua). Wtf?
Ce e mai ciudat, e că n-am umblat vreodată acolo... :what:

Mersi!
 

Attachments

  • a.jpg
    a.jpg
    36.7 KB · Views: 25
  • b.jpg
    b.jpg
    46.5 KB · Views: 29
Ar trebui sa coboare chiar mai mult in idle, Intel de cateva generatii scade pana la 800 mhz atunci cand nu are nevoie de mai mult. In clipa asta, cand scriu acest mesaj pe forum, I5-ul meu sta la 798 mhz - ma rog, ma uit acum mai mult la el si vad ca mai are spike-uri de 997 mhz. Vezi in setarile din prima poza, la Processor power managament, Minimum processor state sa fie la 5% cat ar trebui sa fie default. Poate vreo aplicatie a umblat acolo, din motive necunoscute...
 
Văd că la mine sub 1,2 GHz nu vrea să scadă. E setat la 5% acolo unde zici tu.
O trebui ceva schimbat prin BIOS?

IMG_20190418_183954.jpg
 
Nu stiu, eu intotdeauna am tinut bios-ul default la capitolul asta. Oricum nu cred ca poate fi o diferenta mare intre 0.8 si 1.2 la consum, mai ales daca scade si voltajul - poti monitoriza cu AIDA64 sau alte n'spe softuri de genul asta, in idle ar trebui sa scada de la 1.xx pe la 0.7x volti.
 
Sal'tare! Cre'ca din 7 in 7 ani mi-aduc si eu aminte sa-mi upgradez jucareaua si tare ma mananca palmele s-o fac in maximum 2 luni.
Din ce-am vazut pe la PCGarage, am ales si eu ceva ce mi-ar satisface cerintele si, sa zicem, si bugetul, desi mi se par al naibii de scumpe toate. Sa sper oare ca in doua luni se mai aseaza preturile la AM5-urile astea?
Am alta alternativa (posibil Intel), evident mai buna, in bugetul respectiv? Multumesc.
 

Attachments

  • Untitled 2.png
    Untitled 2.png
    101.1 KB · Views: 38
Nu aș recomanda GPU ăla nimănui, este cu o generație în urmă și are un preț obscen. De la ce faci upgrade?

Un 4070Ti nu încape în buget? (4060Ti nu este deloc o idee bună).
 
Cand ma uit la preturile la proc so mobo nu stiu de ce ma ia direct gandul la un i5 gen 12 sau poate chiar 13 daca intra in buget. Poate da putin pe dinafara. Poate nu mai stiu ce face AMD de 10 ani cel putin. Dar nici nu simt ca pierd nimic fara AMD. Pana la urma cand dau niste mii de lei bune, nu simt nevoia sa ma simt un mare afacerist ca folosesc inteligent un AMD care are o performanta poate mai buna pe dolar. Pur si simplu vreau ce e mai misto. Si ceva imi spune ca Intel e mai misto. Cel putin la munca nu am auzit de AMD pe ceva busines de prin... a... niciodata! Acum sa dea cu pietre cei care au si folosesc cu success in mediul business AMD, mie imi e bine si fara el. La fel si acasa. Dar am folosit AMD. Cand eram copil sarac si faceam overclocking ca sa castig pe degeaba inca ceva in plus.
 
Back
Top