PC nou

Ok, am dat comanda, au ajuns componentele (ieri, azi a venit şi placa video). Diseară văd ce zice. :jump:

În mare cam aşa e configuraţia:

MB Gigabyte GA-EP43-DS3LR
Procesor E8400
Placă video Gainward 260GTX
WD Black 1TB
Ram Corsair 2x2Gb 1066MHz
Carcasă Antec Three Hundred
Sursa BFG recomandată de burebista
Kit tastatura+mouse Microsoft 500

Cred că trebuie să mai cumpăr un cooler, cică cel stock suge bigtime. Momentan n-am bani de dat, şi aşa m-am dus cu bugetul la vreo 37,5 mil...dar va veni şi ăla.

Multumesc pentru ajutor.
 
Am si eu nevoie de o mana de ajutor pentru a resuscita obiectul care a facut subiectul acestui topic. Practic, la intoarcerea azi dintr-o delegatie, sotia mi-a spus ca nu mai functioneaza si ca a cedat brusc in mers, in timp ce naviga pe net. Am incercat si eu sa-l pornesc, dar e mort, mort. Nu se-nvarte, nu se-aprinde nimic. Mort. Am cautat dupa vreo siguranta, dar sursa nu are asa ceva. Am examinat placa de baza, nimic vizibil. Am scos si sursa, i-am demontat capacul, dar tot asa, nimic suspect ochiometric.
Configuratia, s-o amintesc:
MSI P43 Neo,
Intel E 5200,
Sursa Seasonic 400W,
2x2GB GeIL,
PNY 8800GT,
HDD WD parca de 650GB,
1 unitate optica.
Nimic overclockat.
Sursa sau placa de baza? Butonul de pornire? Ce sa verific?

Multumiri, anticipat.
 
Multumesc mult, miahi. Mortua est. Trebuie sa ma scobesc. Interesant e ca a cedat la 3 ani Seasonicul si am in alt PC un noname care merge de vreo 12 ani.

O recomandare de sursa, se poate? Ceva accesibil si bunicel, in acelasi timp?
 
Seasonic? :biggrin:
Sirtec sunt surse cinstite si prietenoase cu buzunarul.
Da' nu mai are garantie Seasonicu' mort?
 
Nu cred sa mai aiba garantie si, sincer, ar dura prea mult timp, cred.
Sirtec, vreo recomandare punctuala se poate? Mai mult de 150 lei n-as prea pune la bataie.
 
Ar trebui sa ajunga. Eu am un Sirtec din acela pe un Q6600 cu 4x1GB DDR2, 240GT + 2xHDD. Sursa a vazut mult SETi@Home la viata ei, adica CPU + GPU in full load.
 
Mersi. Daca nu mai primesc vreo alta recomandare, probabil ca o voi comanda cel tarziu poimaine. Mai studiez si eu piata pana atunci. :smile:
 
Duce Sirtecul asta configuratia ce o am eu? Fiindca mi-e sa nu fi fost nitel subdimensionata de a cedat.
Pai fa calculul si tu; procesor la 65W, placa video la 100 si ceva, restul inca 30-40, poate ajungi la 250W maxim. Randamentul sursei nu conteaza decat la calculul pierderilor (prin caldura), orice sursa de la 300W in sus acopera ce ai tu nevoie.
 
Da, cred ca ai dreptate. Masurasem si cu un wattmetru, acum 3 ani cand l-am conceput si nu depasea 250W nici in full load.

Altceva vreau sa mai intreb. Vad ca seasonicul avea un brat de cabluri cu tot felul de mufe, mufulite si mufisoare. Din cate vad, la mine sunt folosite: cea mare de 24 de pini, una mica de 4 pini, ambele direct in placa de baza, apoi una cu 6 pini, ca alimentare suplimentara (banuiesc) la placa video si cele care alimenteaza HDD, DVDRW etc. Sursele din comert dispun toate de acele tipori de mufe/conectori? Adica ma gandesc sa nu cumpar una (online) si sa ma trezesc ca n-are, de pilda, conectorul de 4 pini ce intra in placa de baza...
 
Sursele "de duzina" de obicei nu au conectorul PCI-E 6PIN pentru placa video.
Sirtec-ul de care vormeam in posturile precedente are ce vezi aici.
Recomandat ar fi sa verifici pe pagina producatorului inainte de a lansa comanda.
 
Astia de la pcgarage cum mai sunt dpdv comercial? Ca de emag m-am cam "vindecat". Mai sunt si alte magazine online in afara de astea doua, demne de incredere? Daca nu e voie cu asa-zisa reclama aici, primesc sugestii si pe PM. Multumesc.
 
Sunt asa si asa, vezi patania cu sursa prietenului lui Foxter reparata de vreo 3 ori si cu piesele schimbate prin ea - asta nu ar fi vina pgcarage, dar raspunsul nesimtit pe care l-a dat angajatul lor ii face la fel de nesimtiti in masura in care ala inca mai lucreaza la ei (il tin in brate = e de-al lor).
 
Sigur exista siguranta in sursa.
Dar eu in locul tau as verifica cu un ESR-metru condensatorul de startup din sursa. Desigur, daca ai sculele si cunostiintele necesare, altfel risti sa faci cunostiinta cu peste 300V care sint in primarul sursei.
Daca esti interesat de surubareala si ai cu ce, incercam o reparatie pe forum.
 
Sigur că m-ar interesa. Numai că bănuiesc că trebuie să vin cu ceva foto, să-mi arăţi care e acel condensator de startup. N-am ESR-metru, dar îl scot şi poate reuşesc ceva cu multimetrul. În orice caz, cred că voi comanda azi Sirtecul ăla.
 
Cauta niste condensatori mici in jurul radiatorului primar. Undeva de la 2.2 pana la vreo 47uF la 35-50V, in functie de design. Vezi daca vreunul din ei este vizibil afectat, daca nu fa-le o poza, scoate-i de pe placa si masoara-le capacitatea. Daca vreunul are capacitatea mai mica decat scrie pe el, atunci e destul de suspect.
N-ar trebui sa fie mai mult de 2-3 condensatori de verificat, si care impreuna nu costa mai mult de 1.5RON.
 
Mi-a venit Sirtecu'. Sper sa tina macar cat Seasonicu'. Ca o comparatie intre ele, Sirtecu' pare o jucarioara, pe langa cealalta. Cabluri subtiri, manunchiul la fel, piesele dinauntru par mai sighinase. Poate o sa fie mai buna, sper. Ce-mi place, in schimb, e designul; ceva mai dragut (vopsea neagra de calitate), ventilator de 120 + aspect de minge de golf pe palete, gaurele fagure mai mari. Sa (dea Domnu' sa) fie-ntr-un ceas bun! :hihi:
 
Ca o comparatie intre ele, Sirtecu' pare o jucarioara, pe langa cealalta.
Pai nu comparam mere cu pere, nu?
Sirtecu' asta e un entry-level pe cind Seasonic e...aaaa...Seasonic. :tongue:
Dar inca o data in bugetul tau acest Sirtec e cea mai buna alegere, sunt surse cinstite si atit.
 
Back
Top