PC nou

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Hmmm, nu sunt așa sigur, dar parcă făcusem o poză cu seria HDD-ului și încerc să dau de ea. Am vaga impresie că o să iasă scântei, fiindcă aproape sigur mica lovitură nu exista. Am uitat să atașez foto. Iat-o aici. :smile:
 

Attachments

  • aaa.jpg
    aaa.jpg
    60.2 KB · Views: 42

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,409
Au mai patit si altii mizerii d-astea cu altex, e un topic luuung pe CG pe acest subiect. :mda:

Iar urme de utilizare apar in momentul cand l-ai bagat in priza, ca sa zic asa ceva. Contactele alea aurite capata niste urme dupa ce se baga mufele in ele, de exemplu. Nu poti spune ca nu prezinta urme de utilizare la o componenta montata si pornita in PC. Eu iti spun cum se face garantia la oricine, nu doar la altex, aici nu au gresit cu nimic. Exista o diferenta intre "arata ca nou" si "nu prezinta urme de utilizare" iar utilizare nu inseamna uzura.

P.S. Daca-mi aduc aminte maine poate ma uit pe PDF-ul de la Western Digital, am primit de la ei o lista lunga cu motivele de refuzare a garantiei, cu poze clare pentru fiecare motiv in parte. Banuiesc ca se aplica si la Seagate.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
E putin infundat in dreapta jos...
Chiar nu m-am așteptat la mizeria asta, că aș fi făcut foto hi-res pe toate părțile. E posibil să fi fost acolo sau chiar s-o fi făcut indivizii ăia. La mine sigur n-a apărut.
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,409
Uite ce zice WD despre capace lovite. Din ce vad acolo, ei nu l-ar refuza decat daca infundatura este semnificativ mai mare decat ce ai tu in poza. Ma intreb daca nu cumva Altex a refuzat produsul de capul lor, sau poate furnizorul lor sufla si in iaurt si nu intreaba la Seagate inainte de a da verdictul.

P.S. Si nu, Altex nu cumpara de la furnizorul/importatorul la care lucrez eu. :mda:
 

Attachments

  • WD-BAD.jpg
    WD-BAD.jpg
    205.8 KB · Views: 26

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Le-am trimis mesaj pe Suport să le cer soluţionarea amiabilă, mai ales că pe PV de recepţie angajatul lor nu a menţionat nimic despre acea chestie. Dacă nu acceptă, ANPC, reclamaţie pentru asta şi pentru faptul că nu dau certificate de garanţie pentru niciun produs. Practic, la placa de bază, procesor şi placa video garanţia mea e cu... bonul de casă.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Ar putea exista oare in Romania atata porcenie incat lovitura aia sa ti-o fi facut-o ei, ca sa-ti refuze garantia? Da.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Sunt convins că asta au făcut. Regret că nu i-am făcut poză înainte, futu-i!
Mi-a răspuns o pipiță de la Suport cum că ei nu trec peste decizia Service-ului. Deci, începe balul cu ANPC! I'll keep you posted!
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Vezi ca la ANPC trebuie sa prezinti o dovada ca nu s-a reusit aplanarea conflictului pe cale amiabila. Convorbirile telefonice (chiar si cele inregistrate) nu constituie probe.
Adica sa-ti raspunda in scris de ce iti refuza garantia.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
De ce proesorul meu (i5 6402P) stă numai la 3,4 GHz și nu mai coboară la 2,8? Ce să-i fac să-și revină?

p.jpg
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Da, acolo am ajuns și eu. O ciudățenie: am încercat să pun pe Balanced și nu stătea (vezi în prima captură). Până la urmă am reușit, dar intrând în altă parte (captura a doua). Wtf?
Ce e mai ciudat, e că n-am umblat vreodată acolo... :what:

Mersi!
 

Attachments

  • a.jpg
    a.jpg
    36.7 KB · Views: 21
  • b.jpg
    b.jpg
    46.5 KB · Views: 21

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,409
Ar trebui sa coboare chiar mai mult in idle, Intel de cateva generatii scade pana la 800 mhz atunci cand nu are nevoie de mai mult. In clipa asta, cand scriu acest mesaj pe forum, I5-ul meu sta la 798 mhz - ma rog, ma uit acum mai mult la el si vad ca mai are spike-uri de 997 mhz. Vezi in setarile din prima poza, la Processor power managament, Minimum processor state sa fie la 5% cat ar trebui sa fie default. Poate vreo aplicatie a umblat acolo, din motive necunoscute...
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,122
Văd că la mine sub 1,2 GHz nu vrea să scadă. E setat la 5% acolo unde zici tu.
O trebui ceva schimbat prin BIOS?

IMG_20190418_183954.jpg
 

Cosmin_C

melomaniac
Joined
Jul 19, 2004
Messages
3,409
Nu stiu, eu intotdeauna am tinut bios-ul default la capitolul asta. Oricum nu cred ca poate fi o diferenta mare intre 0.8 si 1.2 la consum, mai ales daca scade si voltajul - poti monitoriza cu AIDA64 sau alte n'spe softuri de genul asta, in idle ar trebui sa scada de la 1.xx pe la 0.7x volti.
 

Fred

Membru Senior
Joined
Jan 4, 2019
Messages
539
C1E support ai incercat? E un mod de sleep, poate are vreo influenta.
 
Top Bottom