PC nou radul's wishlist

radul

Membru Senior
Am nevoie de un PC nou care sa stie sa faca cate putin din toate.Putin office, putin browsing, putina joaca, oleaca de editare foto etc. si asta doar atunci cand este neaparata nevoie!
In principiu am mers pe ideea fara desktop acasa, iar laptopurile pe care le avem sunt inca bune pentru nevoile de acasa, insa prea vechi pt windows 7, 8, 64 de biti sau pt multe din aplicatiile noi mancatoare de resurse. Ideea este ca ne trebuie un computer pt toti, cel mai probabil 3 userprofiles si care sa fim siguri ca nu i se inmoaie genunchii la un transfer mai mare in retea, combinat cu o dezarhivare si cu mai stiu eu ce alte carute de aplicatii deschise in fundal.

A doua conditie este cat mai ieftin!

De fapt nici nu e vorba de un computer complet ci de doar cateva componente, care in combinatie cu ce mai am eu in casa, sa rezulte un sistem functional.

In principiu am nevoie doar de urmatoarele si m-am oprit la:

Procesor
MB
Memorii
HDD
Carcasa cu sursa

Carcasa nu tin neparat sa fie Antec, insa vreau ceva care sa se tina cat de cat tablele unele de altele.
In principu la proc si MB, sunt destul de setat pe combinatia Intel + Intel, alte MB gen Asrock, desi laudate in ultima vreme, nu-mi inspira deloc incredere (si desi absolut nerelevant) am avut Gigabyte, Abit, Asus toate foste placi care au facut istorie, deloc ieftine la vremea lor , insa de cand folosesc combinatia Intel + MB Intel n-am mai avut nici cea mai mica problema.

In zona AMD nu stiu care sunt noutatile si aici va cer voua ajutorul!
Exista vreo alta varianta mai ieftina? Ar trebui sa ma uit la altceva care ar da un plus de performanta semnificativ in cerintele de mai sus si intr-un buget de maximmmmorrrrum 2000 lei (chiar si asta exagerat!! sa fiu sincer n-as "investi" mai mult de 1000-1500 lei)?
(Restul componentelor le am deja, inca mai oscilez daca sa-i pun sau nu unitate optica, dar asta nu-mi da peste cap aproape deloc calculele)
 
AsRock este foarte tare de ceva timp deja, că nu-ți inspiră ție încredere este altceva, dar renunță la prejudecățile astea. Gigibyte au fost foarte proaste într-o vreme se făcea mișto de ele de numa', de ceva timp și-au revenit și ele.

Am eu la vânzare respectiva carcasă (numai că neagră) + sursă, dar carcasa este rezervată pentru un prieten, dacă te interesează sursa dă-mi un PM să vedem cum facem și iei ceva mai ieftin ca și carcasă, fără sursă, scoțând un preț mai bun per total :smile:

În rest totul pare ok, imo pune-i și o unitate optică, cine știe când îți vine să mai arzi un DVD sau să vezi un film :smile:

Aș zice să nu iei AMD, orice din ofertă este sub Intel dpdv al puterii de procesare și Bullsh|tdozer e prea fierbinte. RAM de care o fi, mult și ieftin, HDD fă un excel și vezi la preț/GB apoi alege.
 
La carcasa daca vrei sa tii pretul jos poti lua sursa separat (~150-180 lei) si o carcasa ieftina (~100 lei) si iesi la aproape jumatate. Sursa separata ar fi tot o chinezarie ca Antec, Sirtec sau ceva de genul asta, nu o chinezarie mai ieftina si mai proasta.

În rest totul pare ok, imo pune-i și o unitate optică, cine știe când îți vine să mai arzi un DVD sau să vezi un film :smile:
Daca mai are laptopuri prin casa prima miscare ar fi sa faca o imagine la disc si a doua sa il arunce la gunoi. Eu asa fac in ultima vreme.
 
HDD ia unu' la 7200 RPM.
In rest e OK. Poti lua un MB de la ASRock ca nu musca iar Adrian are dreptate, poti lua o sursa separat si o carcasa mai naspa ca sa iesi pe la juma' de pret.
In aproximativ bugetul tau am inghesuit un quad nativ. Daca ramii la procesorul ales de tine iesi si mai ieftin.
Ai un HDD normal, un MB decent, o carcasa OK, o sursa Enermax facuta de CWT si niste memorii obisnuite.

Placa video ai?
 
Ok multumesc tuturor!
Neo ma gandesc la oferta, si-ti spun ce ma hotarat! Sursa de la tine, plus transport pana la Iasi, s-ar putea sa nu fie sensibil mai ieftin comparativ cu magazin.Daca amicul se razgandeste cu carcasa da-mi si mie de veste si poate ca le iau pe amandoua.
AdrianB1, exista carcase decente la 100 lei? M-ar ajuta tare mult o sugestie.
burebista, merci de sugestii am notat HDD ul, MB ul si procul, carcasa insa e ...outrageous! N-as putea sta cu aia, nici macar ascunsa in dulap, bine ca nu mi-ai pus una cu paiete! :smile: Placi video am, merci!
 
Eu am luat carcasa cu vreo 90 de lei acum vreo 2 ani, in zona asta de pret se tot schimba si nu cred ca le stie cineva in orice moment. Probabil Cosmin_C sau L stiu mai multe pe tema asta ca au acces la multe modele.

Exemplu: http://www.emag.ro/carcase/carcasa-delux-mf858-middletower-atx-fara-sursa-neagra--pMF858. Mai sunt si altele. La ce configuratie vrei tu iti ajunge microATX si cam orice tabla, iar ventilatia nu cred ca e o provocare reala.
 
Eu am placă de rețea Atheros la unul din lappies și nu am avut probleme, chiar sunt curios, de ce să se ferească de ele?
 
1. Ca in 2012 mai au chipuri non-Gigabit cand de vreo 8 ani toate PC-urile si bunica lor au asa ceva.
2. Pentru ca unele Wireless nu merg nici batute cu WPA, parca nici macar cu WEP. "Unele" inseamna pentru mine "toate care mi-au trecut prin mana pana acum".
 
Ah, ok, în cazul meu este Gigabit LAN fără modul wireless, deci să presupun că am avut noroc :smile:
 
Eu am placă de rețea Atheros la unul din lappies și nu am avut probleme, chiar sunt curios, de ce să se ferească de ele?

Am facut de curand doua sisteme cu ASRock H61M-GS si la ambele am avut probleme cu placile de retea. Download-ul din mergea fara problema, upload-ul insa mergea cu viteza melcului turbat. Am rezolvat-o pana la urma prin modificarea unor setari ale placii de retea (ceva legat de Jumbo frames daca nu ma insel...),
 
Ok multumesc mult, deci inca am instincte bune :smile:, renunt la ASRock si ma intorc la planul initial (MB Intel), chiar n-am timp de bibilit la o placa de retea si nici chef sa-mi crape ochii cautand pe net solutii. In plus cel mai ieftin ASRock cu chipset Realtek este 262 de lei, deci exact la fel cu Intelul ales initial.
 
Back
Top