PC audio

Marius '95

troubleShooter
De cand am schimbat placa grafica, sunetul e jale. Stiu frame-rate-ul dupa cum bazaie sunetul. Caut solutii.

Actual:
Realtek onboard, casti Senn inchise conectate pe headphone-out si niste boxe Genius active de acu' 20 de ani conectate pe line-out, pentru rarele cazuri cand plec din camera si las ceva mergand. Din cauza diferentei de volum intre boxe si casti, placa de sunet are volumul la minim iar boxele sunt la maxim. Windows 7 n-are volum independent pe fiecare iesire (sau nu l-am gasit eu) si fix acum joc un joc care vrea neaparat Win7.

Alte variante incercate:
- casti pe line-out = cu volumul la maxim se aude prea incet
- Terratec DMX 6fire 24/96 = driverul 64bit se crashuie in moduri oribile atat in Win7 cat si in XP si iesirea de casti de pe front panel are si ea paraziti
- SB Live ala vechi = aceleasi probleme cu driverul si n-are iesire separata pentru casti
- mufat castile la boxe = mi-e absolut leeeeneeee sa ma intind sa le bag/scot! :tongue:

M-am gandit la:
- DAC extern (optic+coax) - Care-i ala?
- Potentiometru casti - n-am gasit decat prelungitor de 1-5 metri cu potentiometru la jumatatea cablului
Alte opinii?
 
Eu am luat FiiO E10k atunci când aveam aceleași probleme cu laptop-ul vechi (după niște upgrade-uri complet în afara specificațiilor, gen quad core 45W când seria aia de laptop-uri se vindea doar cu dual core 30W). Încă îl folosesc, chiar dacă nu am aceleași probleme cu laptop-ul nou, e legat la docking station și integrarea e flawless. În afară de căști are doar ieșire coax și line out.
 
Aceeaşi problemă, sunet agravat de când am schimbat sursa PC-ului. Placa de sunet e Asus Xonar DX. Tocmai am încercat un DAC de împrumut, a rezolvat problema.
Ce să iau, Fiio E10K? Nou (AVStore?) sau SH (este în CJ la 300 de lei)? Cum să testez aşa ceva în caz că încerc SH? :biggrin:
 
Nu uita sa adaugi si TVA. Sa nu iesi la pret de Fiio... :biggrin:

LE: Si vad ca masoara... Dar sa nu-ti stricam bucuria. :biggrin:
 
Last edited:
M-am uitat și eu la ăla mai demult; impedanța de ieșire pe mufa de căști e destul de mare parcă, nu știu cum merge cu căștile "moderne" de câțiva ohm.
 
Il masurase de zor unu' Nvavguy or smthng... Nu am acum linkul dispinibil. :frown: Cred ca o sa iau eu unul, sa-l compar cu ce folosesc acum (Xonar U7).
 
Am găsit frânturi dintr-un hack care să îl aducă de la 50 ohm la 2.5 ohm, dar părea să fie cu înlocuire de opamps.
 
N-am vrut nici un fel de conexiune electrica intre PC si DAC, si ala are intrare optica spre deosebire de tot restul propunerilor voastre.
 
Conexiunea optica scade sansele de probleme cu zgomotul de fond, dar nu o elimina complet. Imi aduc aminte de pe CG de cateva exemple...
 
Daca prin optic nu se scapa complet de zgomotul de fond, atunci e clar ca e ceva dubios in reteaua electrica. Ca doar DAC-ul ala pe optic nu e alimentat din baterie.
 
In general SPDIF / optic baga jitter. Daca e sau nu audibil sau daca apare sau nu pe masuratori, asta trebuie vazut / testat. Solutia e ca DAC-ul sa aiba USB isolator. Din pacate un chip din ala costa cat tot DAC-ul asta ieftin. :frown:
 
Pe scurt:
- Am un buton in plus de actionat cand ma asez si cand ma ridic de la calculator.
- USB merge, testat, nu folosesc.
- Optic nu merge. Nu stiu cauza.
- Coaxial merge, ramane in uz.
- Nu mai am deloc zgomot de fond, chiar si prin coaxial. Da' deloc!
- Bass+++. Uitasem ce casti bune am!
- Realtek-ul onboard nu stie sa scoata sunet simultan prin digital-out si line-out. Fuck!!!!
 

Attachments

  • 20180822528.jpg
    20180822528.jpg
    163.9 KB · Views: 23
Back
Top