Parenting

Neo

The Good Doctor
[mod edit] Split din Reparație monitor Eizo

LE: n-am unde să-l desfac, mi-e apartamentul plin de copil :smile:
Repet, nu porneşte deloc, dacă ar fi lampa dusă ar trebui să pornească, dar să nu afişeze imagine. Right?

Măi, da' ce-a crescut, ocupă toate camerele în același timp? :biggrin:

Nu musai, dar îți țin pumnii :smile:
 
Last edited by a moderator:
Păi a crescut, frate, umblă peste tot, şi "toate camerele" la mine înseamnă sufrageria, că în dormitor dacă bag cheia în broască sparg geamul. Aş putea face asta pe balcon dar dacă mă vede acolo vrea şi el, şi dacă nu îl las zbiară. Eh. O să vezi :smile:
 
Și pisicul meu este la fel, stai calm, m-am obișnuit cu ideea că nu o să mai am liniște pân' la moarte :biggrin:
 

Attachments

  • da.jpg
    da.jpg
    98.3 KB · Views: 63
Pisicul nu apucă, nu bagă degete la priză, nu bagă în gură şuruburi, nu-şi bagă şurubelniţe în ochi. Ştii că am şi eu pisic şi nu m-a deranjat nicicând când lucram pe la PC. Repet: o să vezi cum e; până atunci, trust me, n-ai idee :smile:
 
Copilul mic ar trebui să învețe că nu-i după el nici dacă-și zbiară plămânii afară, ci că teritoriul lui are niște limite. Fii bărbată, Zoe, știm că poți!
 
Poi întâi nevasta trebe convinsă, apoi restul vine de la sine. Și-s cam de acord cu pufi aici :smile: Altfel crește poate prea alintat :tongue:
 
Nește cărți de parenting ar trebui distribuite de orice medic ginecolog cam prin a treia lună de sarcină, să aibă viitorii părinți timp să învețe una-alta. Că altfel li se urcă odorul în cap și s-a terminat cu orice urmă de normalitate din viața părinților și orice șansă de bună creștere a copilului. Boracii sunt niște speculanți ordinari înnăscuți, învață extrem de rapid cum să-i manipuleze pe cei din jur pentru a li se îndeplini orice moft. E de-ajuns să li se dea nas o dată că-s greu de dezvățat dup-aia. Trebuie să fii ferm, să zici nu, să-l lași să urle până răgușește și învață că prin asta nu obține nimic (mai ales la copiii mici care oricum urlă tot timpul că altceva nu știu să facă), să nu se întâmple ca un părinte să contrazică pe celălalt de față cu copilul în stilul bad cop - good cop (subminarea autorității) etc. etc. etc. Au scris alții cărți mai bune decât pot io argumenta într-un paragraf. Do. It. NOW.
 
Teoria sună bestial, când o să aveţi copii o să realizaţi că toate cărţile alea generice nu valorează nici cât o ceapă degerată.
puterfixer, sunt mai multe metode prin care poţi educa un copil. Eu prefer să nu-l frustrez de pomană. Când trebuie, trebuie, dar nu mereu, numa' aşa, că vreau eu să-mi umblu prin PC. I mean come on.
 
Eu prefer să nu-l frustrez de pomană. Când trebuie, trebuie, dar nu mereu, numa' aşa, că vreau eu să-mi umblu prin PC. I mean come on.

So your life is over once you have a kid? :frown:

Pufi se referea la faptul că un copil trebuie să înțeleagă că-s anumite limite. Ai și tu dreptul la oleac' de relaxare și dacă asta înseamnă șurubărit la PC, imho he should deal with it somehow, dar nu să-și înfigă șurubelnița-n ochi (Doamne-ferește).
 
Yes, your life is pretty much changed once you have a kid :smile:
Are un an, frate, e încă ghidat de instincte şi dorinţe imediate, ştie de "Nu" (când îi zic eu) dar prefer să nu folosesc interdicţia pentru orice chestie pe care o pot evita uşor.
 
Ta-ta, a-pa (mai rar) şi diverse silabe. Când e supărat sau are nevoie de ceva zice "bă-bă". El mai spune câte ceva, dar încă nu-l înţelegem noi :smile:
 
E incredibil cu tot avansul tehnologic sa nu poti sa impiedici un copil sa alerge sau sa-si bage suruburi in fund! Ai banda adeziva, banda velcro, soricei de plastic. Exista chiar si coliere speciale cu soc electric, plus cartea lui John Paxton "Cum sa-ti lovesti copilul fara sa lasi semne". Iar daca-i tragi cateva scatoalce pe carapace, primele sale cuvinte nu vor fi "tati" ci "arty". :smile:
Parerea mea: leaga-l si schimba-i condensatorii! :smile:
 
Back
Top