Pagini virusate

fishy

Membru Senior
Salutare! De citeva zile incerc sa intru pe niste site-uri si in loc sa mi se afiseze continutul paginii imi apare mesajul
Code:
[B]Reported Attack Site![/B]

This web site at www.rigips.ro has been reported as an attack site and has been blocked based on your security preferences.
Attack sites try to install programs that steal private information, use your computer to attack others, or damage your system.
Some attack sites intentionally distribute harmful software, but many are compromised without the knowledge or permission of their owners.
Cum sa fac sa imi afiseze continutul dar fara sa fiu infectat cu cine stie ce virusache?
 
1) Dezinstalezi antivirusul (daca te mai lasa...).
2) Faci curatenie in addware si spyware.
3) Dezinstalezi (pe cat posibil) IE.
4) Intri pe site ignorand oricare alte "avertizari".
 
Folosesc FF 3.5. Sa inteleg ca raportarea asta e de la antivirus sau Spybot? Antivirusul este AVG si din cite stiu eu am dezactivat partea cu protectia web.
Ramine Spybot care e updatat la zi.

Am intrat pe pagina ignorind avertizarile. De curiozitate, voi primiti atentionari de la rigips.ro?
 
Bineinteles ca NU. Cine sa le mi le dea?!
In schimb sunt informat printr-un .pdf ca site-ul a fost hacuit de niste rusi. :smile:
 
Ma gandeam ca a integrat FF 3.5 ceva mai special. Eh, atunci inseamna ca isi fac datoria antivirusul si Spybot-ul.
 
Nu. Isi "face" datoria Google. :biggrin:
Daca aveai curiozitatea sa intri pe link-ul ala cu Why was this site blocked ajungeai aici si te lamureai. Bustean, ca uneori mai da niste gherle monumentale chestia asta de la Gogu.
 
Avertizarea o dă Firefox-ul, de la un serviciu gratuit de verificare a domeniilor periculoase. Nu e de la antivirus şi nici de la firewall, ci de la browser. La fel face şi Google Chrome, şi Iron.
 
Opera nu. Deci opera rulz again, n-o dă în bară ca restul. :biggrin:
 
Și Opera și... Internet Explorer mai nou. Toate browserele serioase fac asta.

/edit -- ba da, și Opera are feature-ul respectiv. Nu are nimic cu site-ul în cauză însă.
 
Lol. IE7 nu blochează site-ul, în schimb îmi sare Avira de 7 coţi la o grămadă de fişiere, htm, swf, chiar şi pdf pe care le-ncarcă, aşa că părerea mea e că site-ul e blacklistat în mod justificat.
 
Saracii s-au ales cu gindacei. Pina isi rezolva treburile am gasit informatiile cautate prin alte parti.
@burebista: am verificat toate link-urile de pe pagina de avertizare, dar situatia asta a lor e de ceva saptamani. Am crezut ca are ceva FF-ul meu de nu s-a rezolvat pina acuma.
 
A propos de Avira, s-a apucat să sară în sus la fişiere care erau legit, aşa că am trimis fişierele către ei, şi am primit următoarele:

wLite.exe - FALSE POSITIVE
Konung3.exe - FALSE POSITIVE... dar e o bubă aici, pe care n-o înţeleg:
Detection will not be removed due to the fact that the file does not belong to a regular piece of software. This software can be used for an evasion of security protections in several computer programs.
These guys don't play games, apparently :smile:

Ce mă deranjează e că deşi aleg "Always Ignore" când executabilul e detectat, după următorul restart o iau de la capăt...
 
Avira e chestia care a mers atunci când NOD-ul instalat și Symantec-ul din alt calculator nu au reușit să găsească nimic pe un sistem cu vreo 4 viruși (din care unul d-ăla nasol, care trimite prostii pe yahoo). Dar într-adevăr, a dat și un false positive în aceeași scanare.
 
Mai de la voi pe calculatoarele de acasa aveam ceva pretentii ca nu va bateti capul cu virusii/anti-virusii da' se pare ca experimentati cit se poate. :biggrin:
Oricum AV infailibil nu exista asa ca ce-a prins Avira si n-a prins altu' se poate si viceversa.
Dupa umila mea parere AV-ul clasic e obsolete in fata 0 day malware.
 
Ăștia mulții erau de la maică-mea de pe calculatorul de la serviciu... că a venit cineva cu un stick :smile:. La ei n-are cine să se ocupe de chestii de-astea, așa că aseară am făcut o sesiune de devirusare prin TeamViewer, ca să poată continua în mod normal bacu'.
 
Încă nu, că n-am mai avut timp să mă leg și la mașina propriu-zisă. Singura soluție de devirusare a fost să pună hdd-ul cu totul în alt sistem, gigelu' știa sa recunoască AV-uri și spyware killers și nu-i lăsa să pornească, sistemul nu pornea nici în safe mode. A reușit să pornească Anti-Malaware redenumind executabilul și a găsit problemele, dar nu a reușit să șteargă. AM a vrut restart ca să continue ștergerea și probabil nu s-a descurcat să își găsească exe-ul redenumit, că nu a șters nimic.
 
Back
Top