Overclocking @ home

Că tot e weekend şi ne distrăm, să dau şi eu exemplu despre cum nu se face overclocking:
- se ia una bucată joc nou care cere resurse enorme
- se ia una bucată placă video prăpădită şi se cresc frecvenţele cu 50% (GPU) şi 20% (RAM)
- se demontează complet şi se curăţă de praful adunat într-un an
- se pune la loc şi se foloseşte aşa vreo 3 zile
- cu ocazia montării HDD de la laptop pe desktop (50 GB se transferă înfernal prin reţea cu plăci Gigabit dar switch de 100 Mbps) se observă că nu se învârte ventilatorul deloc. Şi parcă atârnă un fir, o fi alimentarea ventilatorului?
- se opreşte tot, se demontează placa video şi se cuplează alimentarea ventilatorului (mufa e chiar lângă slotul PCIe)
- se pune totul la loc şi se foloseşte în continuare
- se oftează uşurat că încă nu s-a ars nimic. De mai multe ori, că e sâmbătă seară şi dacă se arde placa video magazinele sunt închise.
 
korby, scuze de off-topic, dar ce motiv ai avea în era apusă a single-core să mai investeşti în răciri cât mai exotice dar care ar aduce un spor prea mic de over-clocking şi nu mai enumeri şi faptul că acel overclocking făcut de tine nu va putea fi folosit zilnic. Nu era mai simplu ca banii să-i bagi într-un al doilea modul de memorie pentru un dual-channel şi o cantitate dublă de RAM? Sigur se simţea mai bine aşa.
 
Povestea e mai lungă, dar pe scurt:

1. Nu te lua de overclocku' meu. :biggrin: Fiecare are posibilităţile lui hardware şi asta a fost un simplu test... am văzut că mai eşti şi pe crazypc.ro, deci nu cred că n-ai idee cu ce se mănâncă.
2. Vreau să schimb Freezer-ul cu un XP-120 sau SI-128 care au performanţa mai bună => pot fi folosite fanless la frecvenţa standard cu ceva undervolt, ca să nu mai zic de eficienţa pe care o pot avea într-o carcasă de genul A-Case XClio 2 sau Enermax Chakra. Şi sunt universale, nu doar sk.754/939.
3. Am în gând şi upgrade-ul memoriei mai târziu, probabil ceva Team Xtreem 2*1GB cu Infineon.
4. Etc. :smile:
 
2. Dupa parerea mea pentru fanless e mai bun un Scythe Ninja, pe care il gasesti aici in varianta plus, care are suporti de prindere pentru un ventilator de 120mm si un ventilator de 120mm si 1200rpm incluse in pachet. :wink:
 
God, m-am săturat să tot zic (dar se pare că aici numai acum începe). :biggrin: Cunosc Ninja chiar foarte bine, dar eu am nevoie de un cooler care foloseşte un flux perpendicular pe placa de bază. Şi diferenţa între ele este de maxim 4-5*C.
 
Pe SD-ul meu nu cred că va rezista nici măcar la frecvenţa nominală completată de un undervolt. :hmm:
 
Atunci am minţit lumea când spuneam că ţineam un 3000+@2500Mhz (1.45v parcă) pasiv într-o carcasă fără ventilaţie cu alte surse de căldură pe lângă.
 
San Diego se ştie că e mai fierbine ca Venice la aceeaşi frecvenţă şi la acelaşi voltaj, iar diferenţele se măresc odată cu aplicarea de overclocking. Aştept o confirmare sau o infirmare susţinută de dovezi :smile:
 
Originally posted by korby
65*C pe diodă nu mi se pare o temperatură normală. :goofy:
Personal as putea trai cu temperatura 65 de grade daca asta ar insemna liniste deplina. Si la mine vara temperatura procului ajungea pe la 62-63 de grade si crede-ma ca nu aveam atacuri de panica. :tongue:
 
Cred ca Neo mai tine minte cand raceam pasiv un C2D pe la 2.6Ghz cu voltaje aiurea puse si ii spuneam daca 95C nu e cam mult?!
 
C2D nu e Venice sau SD. Mie mi s-a oprit odata pompa de apa. Crede-ma, nu vrei temperaturi mai mari de 65 de grade pe A64 :goofy:
 
Why ? Spune-ne si noua de ce nu "vrei" peste 65 de grade la Venice. Sincer nu stiu, nu intreb ironic...
 
Pentru ca thermal specs la Athlon64 sunt afaik 70 grade. 63-64-65 sunt prea la limita pentru mine cel putin, riscul de moarte subita fiind destul de ridicat (50-60%).
Sursa. Pagina 30 :wink:
 
E oarecum offtopic postul meu, durata testelor facute fiind mult prea redusa pentru a se numi overclocking reusit.

Aveam de arhivat niste fisiere uriase si m-am gandit sa fac putin overclocking pentru a reduce durata de arhivare.
Anterior am vrut sa vad pana la ce PSB intra in Windows computerul si am vazut ca pana la 330 merge (mai mult nu am incercat).

Configuratia mea este:

Sempron 2800+ AM2, Abit KN9, 2 x 256MB DDR 2 533 Corsair Value, Matrox G200 SD 8MB PCI, Seagate ST320014A, Teac 540E, Seasonic S12 430, Carcasa NoName cu ventilator fata jos 80mm 2500 rpm + ventilator 80mm 3000 rpm in spate sus.

Am setat PSB-ul la ~275MHz multiplicatorul HTT la 2X si memoria la DDR 2 400. A rezultat 2192. Daca alimentarea cu un curent curat si suficient a fost rezolvata cu inlocuirea Alliedului 350W cu un Seasonic S12 430, memoriile au ramas punctul slab. Am DDR 2 533 si overclockingul le depaseste ratingul. Oricum am testat o ora cu Prime 95 si am dat dupa un test S&M long cu 100% procesor ocupat ce a mers OK. Ziua urmatoare am arhivat ce ma interesa si am observat o diferenta in viteza de arhivare comparativ cu incercarile cu defaultul 1600MHz. Dupa arhivare am revenit la frecventa normala.
 
Frecventa HTT default la Sempronul meu e 800 nu 1000 deci ar sari cam mult in sus daca as fi pastrat multiplicator HTT 4X.
 
Back
Top