Overclocking @ home

Dude, Xeon-ul acela e un Engineering Sample?
Si nu o lua in nume de rau, dar ce nu-ti ajunge la procesorul ala (4 cores / 8 threads @ 2.5GHz) de vrei sa-l overclockezi?!?! :hmm:
 
Da, este ES.

Unele aplicații pe care le folosesc depind doar de puterea brută a procesorului și nu sunt optimizate pentru multithreading, cel mai "penal" exemplu fiind PSP Video Converter, la care autorul promite suport multithread de ~1 an :biggrin:
 
Last edited by a moderator:
Retrag ce am spus relativ la memorii. Rock stable cu 1.65V. :love:
 

Attachments

  • ramz..png
    ramz..png
    32 KB · Views: 60
Așaaa... La 4GHz tot crapă, dar am identificat problema = placa de bază :mda:

4 stick-uri de RAM, Xeon-ul e o bijuterie dpdv al controllerului de memorie :love:
 

Attachments

  • prime.png
    prime.png
    343.5 KB · Views: 42
Ce i-ul meu va certati pe-aici? Macar sa intelegem si noi, DFI pus la colt Checked, balmajit ceva despre bclk Checked, dar care e concluzia din pozele alea?
 
Concluzia e că atâția se muncesc să afle valoarea lui Pi cu un țâșpilion de zecimale, da' n-ar pune unul rezultatele pe net ca să nu se mai chinuie ceilalți degeaba :biggrin:
 
Concluzia este una foarte simplă. Cu noile procesoare de la Intel care apar curând și cei 10% performanță clock-per-clock, nu are rost un upgrade, ci cel mult ceva efort depus în overclocking, cu 0 cheltuială.

Dacă placa de bază nu poate, se poate face relativ ușor upgrade cu un cost minim VS trecerea la o nouă platformă (socket).

AMD still sux dpdv al performanței.

Mulțumit, Adi? :biggrin:

Later edit: Xeon rulz dpdv al controllerului de memorie, nu am văzut încă niciun procesor i<ceva> overclockat în blană cu toate sloturile de RAM ocupate. Asta ca o concluzie secundară.
 
Ce treabă are procesorul cu bclk? :what: Oricum, te provoc să rulezi cu toate sloturile de RAM ocupate la 200MHz BCLK cu i7-le ăla :biggrin:
Îmi mai trebuie încă trei de 2 GiB @ 1600 MHz... facem o probă într-o seară cu ale tale (în timp ce dăm un Street Fighter IV pe consolă :biggrin:)?
 
Ar fi ideal, chiar sunt curios, vedem când avem timp ne strângem o gașcă de mai mulți, scoatem și pe w4p din casă :biggrin: Singura problemă e că memoriile mele nu-s triple channel, ci doar împerecheate 2 câte 2, da` rezolvăm :biggrin:
 
Back
Top