Olimpiadă Paris 2024

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy
Cică satul olimpic nu va avea aer condiționat pentru că, vai Doamne, ar crește emisiile de carbon. :haha:

“I want the Paris Games to be exemplary from an environmental point of view,” Paris mayor Anne Hidalgo has said about the plans for the Olympics.

Și ăștia se miră că iese Rassemblement National la alegeri, când nu mai au două grame de normalitate în cap?
 
  • Haha
Reactions: Neo
Daca isi aduc AC de acasa le taie curentul. Si poate si apa, ca sa nu polueze. La toaleta le lasa apa?

Sportivii produc CO2. Cum ii facem sa nu mai produca? Crio-freezing intre competitii?
 
Știi cumva care e temperatura recomandată pentru un somn sănătos? De asemenea, dacă vii de la o temperatură mult crescută afară, cam cât timp îi ia organismului să se răcească? Și cam cu cât crește umiditatea temperatura percepută de organism?

În altă ordine de idei, o grămadă de oameni se îneacă în râuri care au adâncime medie de 1,5 metri și adâncime maximă de 5-10. Contează extremele de temperatură, nu valorile medii, pentru că sportivii nu pot alege în ce zile să concureze.

Adevărul e că primărița e de o prostie rară, tipică pentru gândirea de stânga contemporană. Dacă chiar o preocupa mediul, există multe alte probleme mult mai mari decât poluarea generată de aerul condiționat al sportivilor (al căror confort ar trebui să fie o prioritate majoră). Mai pe românește: țara arde și baba se piaptănă. Asta e ca megalomania cu înotul în Sena, fără niciun backup plan.

In late May, rain fell on Paris for a week. That wreaked havoc with play at the French Open and rendered the Seine unswimmable because the rain overwhelmed the tank and tunnel system, and street runoff and fecal matter flowed into the river once more.

Officials knew this could happen. They know it might happen during the Olympic Games, though late July and early August, when the Games will take place, are generally warm and dry in the French capital. They hope weather patterns hold.

World Aquatics, the world governing body for swimming, recommends that organizers of open water events consider alternative locations to manage a drop in water quality on race day. Paris officials considered their options, but ultimately decided to hope it doesn’t rain, and that the warm sun of a typical Paris summer can kill enough of the dangerous bacteria.

There is no Plan B, other than postponing races for a few days to let the yucky water flow downstream. They say they could also turn the triathlon into a duathlon, comprised only of cycling and running, but there’s no pristine lake on the city’s outskirts on standby for the 6.2-mile swim race.
 
Last edited:
Ideea era ca asta e standardul în Paris, fără AC și nu au deviat de la asta. Explicația ca e pt environment e bullshit, mai ales în Franța unde curentul e 70% nuclear power, probabil nu au vrut sa se complice și sa plătească mai mult. Dar noh americanii sunt mai panseluțe și fără AC și temperatura 20.5 +- 0.2 nu pot performa.
 
Nu doar SUA, ci și minim alte 7 națiuni, dintre cele 20 sondate de Washington Post. Că numai în banana country se crede că las' că merge și așa, că poți performa la standard mondial când nu poți dormi ca lumea de căldură. Și una dintre condițiile necesare pentru un somn liniștit este o cameră relativ rece.

Iar de prostia franceză actuală m-am convins la ultima vizită în Paris, în martie, când am văzut atâta incompetență de parcă eram într-o banana country (bun, unii implicați erau chiar de acolo).
 
Ideea era ca asta e standardul în Paris, fără AC și nu au deviat de la asta. Explicația ca e pt environment e bullshit, mai ales în Franța unde curentul e 70% nuclear power, probabil nu au vrut sa se complice și sa plătească mai mult. Dar noh americanii sunt mai panseluțe și fără AC și temperatura 20.5 +- 0.2 nu pot performa.
Lasă că așa este și UK cu temperatura medie sloboz cântat și apoi prinzi 3 săptămâni cu 38*C și 98% umiditate și simți că mori cu zile cu toate geamurile deschise chiar și noaptea. Asfaltul absoarbe căldură apoi o radiază, în momentul de față orice zonă temperată are temperaturi obscene unde nu poți trăi ok fără A/C. Poți să supraviețuiești, nu zic nu. Deși și zonele unde nu mai poți supraviețui după o anumită vârstă sunt în creștere accelerată.
 
Am fost în Scoția în Septembrie, era o căldură de necrezut și câteva catralioane de midges agresife (pleonasm). Nici single malt nu intra pe căldura aia.
 
Tell me about it. Aqaba, 38 de grade, extrem de umed, 3 veri. Una partial fara AC, in toate 3 fara AC in masina.
 
  • Sad
Reactions: Neo
Back
Top