Office pentru Mac

burebista

Manic Miner
Baieti scoateti-ma din kkt.
biggrin.png


Am un prieten cu un Mac (nu stiu modelul dar l-a luat acu' fo' 2 ani parca). L-a luat pentru fata lui si acu' aia mica la scoala lucreaza in PowerPoint. Ea are OpenOffice pe Mac si se descurca oarecum cu transferul de munca de la scoala Windows/Powerpoint acasa Mac/Openoffice si viceversa dar problema e ca se duce la un concurs din cite am inteles si acolo are tot Windows cu Powerpoint.
Pe scurt ca sa nu chinuie fata cu schimbarile astea prietenul meu vrea sa-si cumpere o licenta de Office cu Powerpoint si s-o puna pe Mac si a rezolvat problema, aia mica lucreaza la fel si acasa si la scoala si la concurs.

Acu' aici e buba mea. Sunt absolut clei la Mac, n-am vazut decit in poze. Office pentru Mac am vazut asta

Acu' intrebarile mele:
- cum dreq instalez ala de mai sus pe Mac
- ce inseamna subscriptia aia (adica plateste anual o taxa dupa primul an sau cum? Cit e taxa?)
- de ce-mi cere conturi Microsoft si Skype?
- ce-i aia medialess (dowloadez kit-ul de la MS si-l activez cu fo' cheie primita pe mail?)
- Office pentru Mac arata la fel ca ala pentru Windows (adica meniurile, alea-alea?)

Alt Office pentru Mac mai de pe vremea mea mai exista de cumparat care sa nu ma frece cu conturi si subscriptii?
Adica asta ar fi mai OK pe termen lung? Omul e clei la tehnica si mi-e groaza cind o veni termenul sa-si prelungeasca subscriptia ca tot in kooru' meu cade.

Scuze de intrebarile stupide dar io la munca am Office 2000/2007 si mi se face parul maciuca cind citesc despre 365 asta.
sad.png

Heeeelp!
 
Office 365 e subscription-based. Ce cumperi acolo e un abonament pe 1 an, după ce expiră nu vei mai putea folosi softul - intră într-un mod redus în care poți doar să vizualizezi documente, nu și să le editezi. Taxa anuală e egală, adică după 1 an mai dai tot atât.

De instalat se downloadează și instalează de pe site de la MS. Nu prea se mai oferă CD-uri and stuff pentru că în mac-uri nici nu mai ai unde le băga. Îți cere cont MS pentru acel abonament (dacă vrei să se reactiveze automat peste 1 an trebuie să-i dai numărul de card) + ceva spațiu pe cloud-ul MS și "minute" skype + monitorizare mai ușoară NSA (gratuită :biggrin:). Teoretic există Student Edition pe care probabil l-a cumpărat și ministerul educației, și care ți-ar da voie să instalezi un astfel de Office pe mac-ul folosit pentru școală, dar chestiile astea sunt ținute bine încuiate în diverse sertare, că "costă".

A doua opțiune (office 2011) nu e subscription based, dar nu conține Outlook, Access (depinde dacă-i trebuie).

De semănat n-o să semene niciodată 100% cu versiunea de Windows, mai ales la partea de interacțiune cu OS-ul (ex: lucrul cu fișiere, right click), dar în rest ar trebui să se descurce.
 
Mersi man. Outlook/Access nu e cazul.

Am primit o sugestie interesanta pe alt forum: Powerpoint online. Adica fata lucreaza acasa de pe Mac pe o versiune de Powerpoint asemanatoare cu ce stie de la scoala pe Windows.
 
Mersi man. Outlook/Access nu e cazul.

Am primit o sugestie interesanta pe alt forum: Powerpoint online. Adica fata lucreaza acasa de pe Mac pe o versiune de Powerpoint asemanatoare cu ce stie de la scoala pe Windows.

O fi el online, dar tot ai nevoie de subscriptie/"abonament" Office 365. De fapt cam toate aplicatiile in pachetul Office 365 sunt disponibile in modul online.
 
Are ceva limitări (ex: nu poți să editezi teme, formatările sunt mai puține, nu prea poți să te joci cu transitions, animations).
 
Mda, la loc comanda. Am stat de vorba mai pe indelete azi cu nevasta-sa si de fapt nu e vorba numai de acest concurs ci ar vrea ca sa aiba acasa si un mediu Windows+Office ca pe termen lunga la scoala lucreaza in Win si acasa pe Mac si e cam naspa pentru aia mica.

Asa ca solutia o sa fie un laptop cu Win si Office de citi bani au disponibili si ura si la gara.

Multam' si scuze de diversiune. :smile:
 
La concursurile astea de informatica pentru mititei, cam pe asta se pune accentul, pe desenat, formatat, adaugat anumite culori, inserat un anume font, deci ideal ar fi sa aiba versiunea completa.

LE Vad ca s-a rezolvat amiabil. :smile:
 
Screw PowerPoint, rupe fâșu' și folosește Prezi. Îți trebuie doar un browser și conexiune la net. Te încurajează să faci prezentări vizuale și să te gândești la ce vei vorbi și cum vei susține asta printr-un concept foarte vizual, nu prin slide-uri încărcate cu text la stilul „hai să citim împreună de pe proiector fiindcă n-am auzit că informațiile scrise se distribuie prin PDF-uri”. Este foarte catchy pentru o audiență plictisită de moarte de aceleași teme și bullet-uri.

E riscant fiindcă vei fi neconform, și niște dobitoci bătuți în cap pot să te depuncteze pentru că nu ai respectat „cerința”, fiindcă de ce să avem în vedere obiectivul unei prezentări când ne putem lega de formalitate.
 
Mda, la loc comanda. Am stat de vorba mai pe indelete azi cu nevasta-sa si de fapt nu e vorba numai de acest concurs ci ar vrea ca sa aiba acasa si un mediu Windows+Office ca pe termen lunga la scoala lucreaza in Win si acasa pe Mac si e cam naspa pentru aia mica.

Asa ca solutia o sa fie un laptop cu Win si Office de citi bani au disponibili si ura si la gara.

Multam' si scuze de diversiune. :smile:

Parcă se putea instala Windows &co dualboot pe Mac-uri de vreo câțiva ani, nu?
 
Se poate Gabi. Ceva cu Bootcamp. Da' sa fiu al dreq daca stau sa ma documentez acu' pentru o chestie pe care n-am s-o folosesc in viata mea. :biggrin:
Pentru mine Mac-urile pur si simplu nu exista.
 
Oi, chill out. Office 2011 for Mac trebuie să cauți, cutia arată cam penibil (vezi atașament), dar aia este.

Trebuie să apară acum curând Office 2016 pentru Mac, dar nu știu data exactă (cică 1/2 a doua a lui 2015).

Dacă este pentru școală, uite aici, poate scapă cu ăsta. Dacă nu, ai aici versiunea din atașament.

Later edit: să-și lase fata să lucreze pe ce-i place, normal turma lucrează pe PCuri la școală (ieftine & shit), dar este mult mai simplu să te acomodezi cu Windows (mai multe persoane care-ți pot explica lucruri) decât să devii power user pentru OS X (care este la bază Unix). Nu prea am văzut, de altfel, cel puțin pe aici, atât de multe PCuri (cel puțin laptopuri) câte sunt Macbooks.

A doua opțiune (office 2011) nu e subscription based, dar nu conține Outlook, Access (depinde dacă-i trebuie).
Access nu există pe Mac. Outlook este inutil, apropos, mai ales pe Mac, pentru că-i lipsesc de exemplu funcțiile de compactare a bazei de date.

Powerpoint, Word și Excel arată similar pe Mac (le folosesc), dacă te descurci în Windows cu ele nu ai probleme în MacOS.
 

Attachments

  • microsoft-office-for-mac-home-and-business-2011.jpg
    microsoft-office-for-mac-home-and-business-2011.jpg
    46.7 KB · Views: 22
turma lucrează pe PCuri la școală (ieftine & shit), dar este mult mai simplu să te acomodezi cu Windows (mai multe persoane care-ți pot explica lucruri) decât să devii power user pentru OS X

Troll much?
 
Doar puțin :smile:

Acum serios, Windows se duce naibii și Linux mai are ceva ani lumină până să devină un desktop environment decent. OS X este mai mult decât ok și nici nu trebuie reinstalat odată pe lună pentru că a crăpat driverul X sau update-ul Y bulește altele.

Edit: nu știu cum este acum, dar când eram în facultate apăruse Windows XP de ani buni și Vista abia făcea ochi, dar aveam computere care rulau NT4.0. Asta la Carol Davila. Dacă-mi spui că ce-i la școală este decent, eu te cred, că te știu om serios, dar prefer să vină burebista să confirme. Copilul ăla lucrează acasă pe un Mac, dar ar trebui să-și ia Windows PC ca să.. ce? Plus că pentru Mac există Parallels, care virtualizează seamless un Windows și nu mai trebuie să cumperi alt hardware.
 
Discutăm când se retrage suportul pentru Windows 7 și MS vor fi pionieri în interacțiunea cu computerul via deșt only.
 
Nu vreau să deraiez prea mult threadul, dar mie Windows 8, 8.1 și 10 mi se par niște mizerii crunte și nu sunt singurul. Coloristica, modul de interacțiune, aspectul - elemente esențiale pentru un OS, mi se rupe că ce-i în spate este super rapid și super optimizat (sarcasm, nu, nu este) - sunt la nivel de clasa a IV-a unde Gigel a desenat niște pătrățele și le-a colorat cu Tempera ieftine luate la reducere de la SH.
 
Windows 8.1 e mizerie ca are iconurile flat. Right. Serios acum, stop trolling :smile:
Modul de interactiune e la fel ca la 7.
 
Copilul ăla lucrează acasă pe un Mac, dar ar trebui să-și ia Windows PC ca să.. ce?
Ca sa intre in rind cu turma din pacate.
Asta e, peste tot e Win cu Office. Trebuie sa invete si asta.
Priveste macar partea buna a lucrurilor, pe linga Win o sa stie si Mac. :biggrin:
 
Back
Top