Ochelaristii

Plasticul este mai ieftin ca sticla in acest moment. Iar daca ii faci si tratamentul de duritate, ajunge la acelasi pret ca sticla.
Ma duc azi si vad ce aleg, mai discut si cu cei de acolo si sa vad ce o sa aleg. Nu cred ca in cazul meu lentilele de sticla o sa fie grele si o sa le aleg. Parca prefer sticla.

Policarbonatul iese din discutie, este prea scump si nu ma ajuta cu nimica.
 
Am ales pana la urma sticla. Cu toate tratamentele de vigoare au fost circa 220 ron lentilele. Cam in 10 zile o sa fie gata. Rama nu cred ca are importanta, depinde fiecare ce prefera.
Am -0.25 si -0.5, iar la un ochi doar pe axa de 180 grade, sau ceva asemanator. Sunt ochelari, asa numiti ,,de distanta'' si nu sunt cu caracter obligatoriu, dar este recomandat sa ii port tot timpul. La vara dupa ce ma acomodez cu ochelari o sa incerc si varianta lentile din cand in cand, dar pana atunci ma documentez.
 
Stie cineva preturile lentilelor de poliester?
Am nevoie de informatii urgent si netul ma cam depaseste...
Sau, daca aveti cumva informatii despre operatiile de cataracta si deslipirea retinei, preturile si medicii de incredere, v-as fi recunoscatoare.
 
Last edited by a moderator:
Ma tem ca nu exista un pret generic pentru lentile. Pretul variaza foarte mult in functie de caracteristicile lentilelor care va sunt necesare, depinde si de producator, tratamentele pe care le doriti. Nu veti putea obtine o estimare nici la un magazin de optica pana nu spuneti ce lentile va sunt necesare.

De exemplu eu pentru lentile de plastic am dat asa:
- ochiul stang 2+ mil.
- ochiul drept 4+ mil.

Pe mine m-au costat 10 mil. lentile + rama titan.

Referitor la lentilele de poliester cred ca ati inteles putin gresit. Nu am cunostinta sa se fabrice lentile din acest material. Probabil ati vrut sa spuneti policarbonat.

Un topic ceva mai lung gasiti aici.
 
Bump.
Mosneagu' a imbatrinit si pe linga miopie a ajuns sa nu mai vada (prea bine) nici cind citeste ceva mai de aproape. In urma a 2 controale consecutive la cabinete separate (de, paranoia lu' nevasta-mea) verdictul e acelasi: lentile progresive. -4 (old entry) la miopie +1 (new entry) la ailalta ca am uitat cum ii zice.
Bun, am intrat azi intr-o optica d'asta la intimplare si m-am interesat de niste preturi ca sa fiu pregatit sufleteste. Ultimul guit de lentila cu jdemii de protectii, sticla tratata, ultra subtiate, heliomate, cu cimp mare vizual ajunge la 2000 lei perechea. Generatia anterioara de progresive d'astea ajunge la 1500 lei (aceleasi caracteristici ca asta bengoasa mai putin cimpul vizual ceva mai ingust).
Mi s-au cam muiat picioarele cind am auzit de preturi asa ca acu' vine intrebarea mea spre astia de aveti ochelari sau purtati halate albe, asta e pretul corect?
Ce sa caut? Personal nu vreau decit progresive, heliomate si sticla chioara, n-am nevoie de ultra-mega-protectii/tratamente la sticla aia. Despre ce sa intreb (branduri, modele)? Unde?

Am inteles ca e o perioada in care tre' sa se obisnuiasca ochiu'/creieru' cu stilul asta progresiv (cu toate ca eu sunt fan progressive pina la moarte), perioada care depinde de la om la om si in anumite cazuri unii nu se pot obisnui deloc. As vrea sa incerc progresivul asta ca nu-mi suride deloc ideea de a umbla cu 2 perechi de ochelari dupa mine.

So, dati-va cu parerea care cum puteti. Multumiri anticipate.
 
Daca initial avea miopie, atunci in prezent ar trebui sa poata citi si fara ochelari daca are doar +1. Eu zic sa mai astepti un pic pana ajunge pe la +2 si atunci sa-i cumperi ochelari.
La departare cum vede? E si sofer?

La batranete vederea se degradeaza progresiv. Conteaza mai mult ce zice pacientul decat ce indica un aparat. Nu e ca la copii unde daca gresesti dioptria defectul se accentueaza.

wikipedia
 
Nu am idee de preturi la lentile cu 7 mii de features, dar lentilele mele simple de la ochelari (plastic, anti-glare) au fost vreo 200 RON. Le schimb o data pe an ca se mai zgarie, dar mergand cu moto cu ele nu risc sa folosesc sticla, prefer sa le schimb des.
 
Marius eu eram mosneagul. :biggrin:
Sincer ma cam deranjeaza cind nu pot citi o eticheta fara sa o indepartez de ochi. :frown:
Nu sunt sofer si la distanta vad in continuare OK. Nu ma doare capul sau alte simptome de oboseala dar ma deranjeaza ca nu mai vad scrisul mic (il vad mai bine fara ochelari).

Adrian nici eu nu vrea useless features, dar oricum lentilele astea progresive sunt ceva mai scumpe decit cele obisnuite dar totusi suma finala m-a cam muiat.
 
Daca initial avea miopie, atunci in prezent ar trebui sa poata citi si fara ochelari daca are doar +1. Eu zic sa mai astepti un pic pana ajunge pe la +2 si atunci sa-i cumperi ochelari.
La departare cum vede? E si sofer?

La batranete vederea se degradeaza progresiv. Conteaza mai mult ce zice pacientul decat ce indica un aparat. Nu e ca la copii unde daca gresesti dioptria defectul se accentueaza.

wikipedia
Mojneagu` e burebista btw :biggrin::biggrin:


@burebista
Imo eu sunt reticent la ochelari, poate două consulturi la oftalmologi care habar nu aveau de ei şi aveau maşinăriile decalibrate m-au speriat :smile:

Oricum, dacă într-adevăr vezi mai slab, fă un consult la un doftor care are multe rezultate pozitive şi nu evita totuşi tratamentele pentru sticle. Din câte ştiu nu mergi cu bicicleta/motocicleta, deci slabe şanse să ţi se spargă stând la biro. Din câte ştiu de la mama, utilizator înveterat de ochelari, tratamentele la sticle chiar ajută dpdv al confortului persoanei care le utilizează. Caută şi o ramă potrivită, vezi dacă ai alergie la metal (există cazuri). Ideea e că nu ţi-i faci să îi schimbi odată pe an dacă sunt progresive.

Şi nu te mai aia atâta, că nu ej moş :biggrin:
 
... ajunge la 2000 lei perechea.

:eek: Bai tata, sunt ochelari nu vizorul lui Geordi La Forge!!!

Acum ~ 2 luni am remarcat ca nu mai vad bine la distanta asa ca m-am dus la oftalmolog unde m-a diagnosticat cu miopie (-.05 / -0.8). Drept urmare, am inceput sa port ochelari, iar un set de lentile heliomate + antireflex m-au costat 160 RON... :rolleyes:
 
Păi de la 2000 RON mai strângi din dinţi, mai pui 5000 şi faci operaţie cu laser la ambii ochi. E forever şi te scapă de griji. Dai un ban dar zici mersi toată viaţa. Asta bineînţeles dacă e operabil defectul. Nu ştiu, nu mă pricep...
 
Miopia e operabila, ailalta nu din pacate. Era si operatia o varianta (in Ungaria cu 600 euroi 5 minute dureaza am inteles de la o prietena de-a neveste-mii care avea -6 la ambii ochi).
Si tot ramin cu o pereche de ochelari asa ca tot un drac. :frown:
O sa ramin sa mai bat pe la portile altor centre d'astea de ochelari sa mai vad ce si cum.

IceCub tot ceva de genul asta m-a costat si pe mine perechea de ochelari simpli pe care-i port acu' dar se pare ca draciile astea progresive sunt alte animale.
 
Pe la 13-14-15 ani am purtat ochelari pentru citit, cica. Nu mai tin minte ce dioptrii. Pe la 20 si ceva de ani mi-am facut iar consult si cica aveam iar nevoie de ochelari: -0.75 si -0.5. Mi-am facut o pereche, ~150 RON, i-am purtat de vreo 10 ori in 2 ani. Acu vreo luna mi-am facut iar consult: -0.5 si -0.25, adica fix cucu'.
Sfatu' meu: eat more carrots. :biggrin:
 
Sau unul din doctori a gresit dioptria. Poate chiar amandoi :smile:. La varsta ta dioptriile nu scad, doar cresc din cate stiu eu. De pe la 40-50 incolo poti sa te astepti sa mearga in mai bine unele probleme de vedere.
 
Bump.

Mi s-au cam muiat picioarele cind am auzit de preturi asa ca acu' vine intrebarea mea spre astia de aveti ochelari sau purtati halate albe, asta e pretul corect?

Scaneaza reţeta şi-ţi fac o calculaţie la sânge. Adaosuri de 1000% se practica frecvent in tarabele de profil - in mod special la rame.
 
Am o nelamurire, exista "protectii" pentru lucrul la calculator, cand in calcul se ia un monitor LCD? Sau se vand din inertie ochelari cu aceleasi "protectii" ca pentru CRT-urile de acum ceva ani buni? Intreb pentru ca un coating din acela costa ceva si ma intreb cat de util este.
 
Doar ca părere personală nesusținută de argumente științifice, la LCD nu e nevoie de protecție pentru ochi, nu îmi imaginez de ce ar fi nevoie: e un sistem bazat pe lămpi și filtre, lămpile nu emit radiații în cantități sesizabile iar filtrele nu au ce să facă - nu cred că pot converti lumina din spectrul vizibil în UV.
 
Back
Top