Bump.
Mosneagu' a imbatrinit si pe linga miopie a ajuns sa nu mai vada (prea bine) nici cind citeste ceva mai de aproape. In urma a 2 controale consecutive la cabinete separate (de, paranoia lu' nevasta-mea) verdictul e acelasi: lentile progresive. -4 (old entry) la miopie +1 (new entry) la ailalta ca am uitat cum ii zice.
Bun, am intrat azi intr-o optica d'asta la intimplare si m-am interesat de niste preturi ca sa fiu pregatit sufleteste. Ultimul guit de lentila cu jdemii de protectii, sticla tratata, ultra subtiate, heliomate, cu cimp mare vizual ajunge la 2000 lei perechea. Generatia anterioara de progresive d'astea ajunge la 1500 lei (aceleasi caracteristici ca asta bengoasa mai putin cimpul vizual ceva mai ingust).
Mi s-au cam muiat picioarele cind am auzit de preturi asa ca acu' vine intrebarea mea spre astia de aveti ochelari sau purtati halate albe, asta e pretul corect?
Ce sa caut? Personal nu vreau decit progresive, heliomate si sticla chioara, n-am nevoie de ultra-mega-protectii/tratamente la sticla aia. Despre ce sa intreb (branduri, modele)? Unde?
Am inteles ca e o perioada in care tre' sa se obisnuiasca ochiu'/creieru' cu stilul asta progresiv (cu toate ca eu sunt fan progressive pina la moarte), perioada care depinde de la om la om si in anumite cazuri unii nu se pot obisnui deloc. As vrea sa incerc progresivul asta ca nu-mi suride deloc ideea de a umbla cu 2 perechi de ochelari dupa mine.
So, dati-va cu parerea care cum puteti. Multumiri anticipate.