nVidia GTX260+Win7 X64+Mistery

war4peace

Membru Senior
Se dă configuraţia din titlu: nVidia GeForce GTX260 sub Windows 7 x64. În unele jocuri (e.g. Blur), din când în când "îngheaţă" imaginea (sunetul continuă să meargă), apoi ecranul se face negru, monitorul anunţă că intră în standby (sunetul continuă să meargă), apoi totul îşi revine. Chestia asta durează cu totul vreo 10 secunde.
După ce ies din joc, în System Tray există o iconiţă nouă (un triunghi galben cu un semn de exclamare pe el), dar când mut pointer-ul de la mouse deasupra lui, acesta... dispare.
În Event Viewer am dat doar de acest mesaj relevant:
"Display driver nvlddmkm stopped responding and has successfully recovered."
Pe net sunt doar întrebări legate de această problemă, niciun răspuns clar de la Microsoft, nVidia sau dracu mai ştie cine. Se pare că cele mai multe întâmplări de acest gen sunt sub Vista, dar uite că în anumite jocuri şi sub Win 7 se întâmplă la fel.
Exemplu.
Voi aveţi vreo idee? Ce-aş putea să încerc?
 
Incearca un alt set de drivere (mai noi sau mai vechi). Din ce imi dau seama, crapa driverul (pentru ca detecteaza ceva ce nu-i convine) dupa care isi revine (se reinitializeaza probabil).
Eu am o problema asemenatoare cu 11 calculatoare ce folosesc Radeon HD4600 + WinXP - crapa driverul, trece in 640x480x4 bit si imi da un mesaj de eroare asemanator. Am reusit sa rezolv problema (cel putin la 8 dintre calculatoare momentan) trecand la ultimul driver si instaland-ul fara Catalyst Control Center.

Daca cei de la ATI scriu driverele cu picioarele, de ce nu ar face si nVidia la fel?
 
Fost posesor de GTX260 si Seven x64 n-am vazut problema la mine dar din pacate ea exista si sunt n'spe threaduri pe tema asta (iaca unu') fara o solutie completa. E o combinatie dintre hardware-setari-driver-SO. Cit se poate de cacacioasa problema. :frown:
 
Incearca un alt set de drivere (mai noi sau mai vechi).
Problema asta o am de ani buni de zile, cam cu orice placă nVidia, cam cu orice OS. Mai pregnantă în anumite jocuri. Se întâmplă să treacă luni de zile şi la un anume joc să moară din 5 în 5 minute, sau mai des.
Spre exemplu, Pure (joc cu ATV-uri) crapă tot la fiecare stagiu, uneori în mijlocul stagiului, dar ăla crapă definitiv (în sensul că trebuie oprit jocul din Task Manager). Blur doar se înţepeneşte, apoi îşi revine. Nu pierd timp (jocul aşteaptă blocat în acelaşi punct până îşi revine), dar e enervant.

Zi mersi ca nu ti se blocheaza. Driverul mi se pare superb daca are watchdog functional...
Aş zice mersi dacă nu ar apărea niciun fel de eroare :smile:

Fost posesor de GTX260 si Seven x64 n-am vazut problema la mine dar din pacate ea exista si sunt n'spe threaduri pe tema asta (iaca unu') fara o solutie completa. E o combinatie dintre hardware-setari-driver-SO. Cit se poate de cacacioasa problema. :frown:
Faptul că se întâmplă doar la anumite jocuri (şi în acele cazuri, foarte uşor de replicat, just play for 10 minutes) ar trebui să îngusteze cauza până la a evidenţia exact ce şi cum se întâmplă. Am testat Pure (jocul) pe 2 plăci nVidia diferite şi două sisteme de operare diferite (f'o 5 versiuni de drivers too), problema e replicabilă constant. Clar, e ceva ce jocul încearcă să facă, driver-ul moare, îşi revine, jocul nu.
Mă rog, asta e, dar e păcat că se întâmplă tocmai la jocurile faine. Acu' noah, Blur e cam de rahat, dar Pure e bestial... :frown:
 
nvlddmkm error

Mda acelasi compoartament si la mine, insa alta placa video, se pare ca de cand am revenit la nvidia, brusc s-au hotarat sa produca driveri cu probleme. Azi am patit-o de vreo 4 ori, eroarea plus recovery nu dureaza mult, maxin 10 secunde insa incepe sa ma sece faza asta...

Sistem W7 x32 cu 8GB de ram + Asus GTX 560Ti, driverele crapa in Firefox si Thunderbird.

Am facut ceva sapaturi si am eliminat posibilele cauze, mai ramane partea cu rosu, pe care nu stiu de unde s-o iau de coada ca sa ma conving ca nu este placa de vina.
Exista vreun test de stres pt placile nvidia, in asa fel incat pe baza lui sa-i fac un retur placii la emag, in caz ca pica testul?

Common issues that can cause a TDR:

Incorrect memory timings or voltages -nu e cazul
Insufficient/problematic PSU -nu e cazul
Corrupt driver install - la o reinstalare "pe curat", nicio schimbare
Overheating - Nu e cazul
Unstable overclocks (GPU or CPU)- nu e cazul
Incorrect MB voltages (generally NB/SB)- bios default
Faulty graphics card

Some users have been experiencing TDR errors whilst web browsing with 280.xx and 285.xx drivers:
"NVIDIA is aware that some GeForce customers have reported Windows TDRs (timeout detection and recovery) while browsing the web with Release 280 and later drivers. NVIDIA is actively working with customers to address this issue. In the few cases where NVIDIA has been able to reproduce this issue (both on-site and working directly with customers), a complete manual uninstall of the driver and subsequent clean installation of the latest Release 285 drivers." http://forums.nvidia...howtopic=215256
This is quite a specific issue which seems to predominantly affect web browsing as opposed to gaming. If the linked clean installation method does not resolve the problem for you, please post some feedback in the appropriate driver feedback thread and revert to 275.xx drivers until the problem is resolved.

Nu am incercat cu alt browser/alt client de email, insa parca n-as vrea sa-mi schimb obiceiurile de veteran, doar pt o placa video. :biggrin:


Alte sugestii?
 
Relax, am si eu buba asta cu ultimele drivere. Cam odata la 2 zile. In general se intimpla in Firefox si foarte rar in desktop.
Era o versiune de drivere care ma lasa in pace dar am uitat ca io intotdeauna pun ultimele beta leaked.

Daca te doare asat de tare pune si tu unul din seria 275 si gata.
 
Am remarcat si eu oarece probleme cu Geforce-ul GT240 la ultima versiune de drivere, dar am presupus ca e din cauza lui SETi@Home care ruleaza non stop si foloseste Cuda.
 
Fara nici o tentativa de flame sau pissing contest, dar cu driveri ATI nu imi crapa niciodata in desktop, singur caz in care am probleme, destul de rar (poate o data la o saptamana sau mai rar) e daca joc WoT cu 2 monitoare, niciodata cu unul singur. In afara de asta nu am avut probleme, desi nu pot spune ca ATI ar face driveri buni. Si nici cu nVidia de am avut-o inainte nu am avut probleme in desktop, e o noua moda sa crape browserele?
 
Este accelerarea prin placa video implementata în flash făcută de maimuțe -.- Și la mine mai crapă uneori de rămân wtf.
 
Back
Top