Nu merge forumul deloc

Bun, avem hosting nou, vă rog să mă țineți la curent de orice fel de întreruperi observate.

Anunțurile privind incidentele pe server sunt publicate aici.
 
Cat ai zice sula, te repara... :biggrin:

Nu, serios, parca se si misca mai bine. Great job!
 
Bun, au trecut niște săptămâni de când au migrat hostingul de pe un server pe altul. Mi se pare mie sau acum se mișcă chiar foarte decent? N-am mai văzut întreruperi de nici un fel, nici erori dubioase, nici timeout-uri. Voi?
 
Ridicat incident la hosting, se pare că un client abuza cumva de capacitatea serverului. L-au restricționat pe ăla, vedem dacă mai face.

Între timp am aflat de o șmecherie prin care poți folosi Google Docs pe post de server monitor :biggrin: Un spreadsheet cu un cod în spate face verificarea unei liste de URL-uri la fiecare 5 minute și scrie în worksheet dacă i-a dat cu eroare. Unii iau pentru asta un abonament de 15$/lună :biggrin: Bine, fac monitorizarea de la 8 servere din lume, da' totuși. Cred că pun și pe NAS o drăcovenie similară. Că mai sughite XF-ul nu e chiar așa gaură în cer, da' pe hostingul ăsta mai am și un restaurant cu livrare la domiciliu care, dacă nu-i merge site-ul, șomează.
 
Între timp am aflat de o șmecherie prin care poți folosi Google Docs pe post de server monitor :biggrin: Un spreadsheet cu un cod în spate face verificarea unei liste de URL-uri la fiecare 5 minute și scrie în worksheet dacă i-a dat cu eroare.
Dupa ce o pui sa scrii si instructiuni de (re)folosire pe-aici.
 
Eu ultima (și singura) dată când am pus pe NAS o chestie de monitorizat xf m-am ales cu IP-ul banat, așa că nu m-am mai chinuit.
 
Nu vreau sa monitoriez XF-ul, ca nu am de ce. Ma gandeam sa imi monitorizez alte chestii daca se poate si merita, gen NAS-ul de acasa. Are monitorizare si alerte prin email, dar daca se buseste atunci nu trimite nici email, pe deasupra cand am activat asta ma spama la greu cu chestii care nu ma interesau, gen rezultatul la orice SMART check periodic (unul minimal o data pe zi, de pilda).
 
Dupa ce o pui sa scrii si instructiuni de (re)folosire pe-aici.

Păi este ăsta de aici. În spreadsheet nu au apărut date, dar pare să meargă - pe forum la Who's Online văd „Guest viewing forum list”, unul acum 7 minute și altul acum 2 minute, cu IP ce se rezolvă în ceva.google.com.

Dar hai să discutăm separat despre monitorizare și alerte.
 
Eu ultima (și singura) dată când am pus pe NAS o chestie de monitorizat xf m-am ales cu IP-ul banat, așa că nu m-am mai chinuit.
Păi nu știu care-i treaba cu hostingul ăsta că banează ca tembelul, dar clientul ăla care abuza n-a pățit nimic :biggrin:
 
Exista vreun motiv cunoscut pentru care nu pot accesa forumul prin cablu RDS, dar il pot accesa prin 3G RDS?
IP-ul in primul caz este 188.24.244.255, iar in al doilea caz este 82.137.12.78.

PS: 188.24.244.255 nu este o greseala. Chiar asta este. Try ping/http.
 
Back
Top