Nu merge forumul deloc

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Eu am raportat în speranţa că poate ajută.
Nu mă răzbun pe nimeni, ci nu mă mai agit eu.

Ultima oară am verificat intrând pe VPN, cu proxy de UK, şi tot prost mergea. Cu 2 browser-e şi de pe 2 calculatoare.
Nu ştiu cât ajută, dacă ajută, mi s-a părut un lucru bun să anunţ când întâmpin eu probleme.
De-acu', pot să fac cum fac majoritatea; nu mere? Nu-i bai, intru mai încolo. Fără dureri de cap.

Nu mor dacă e picat 5 minute; eu am vrut să ajut cu ceva. Nu-i nevoie? OK, voi să fiţi sănătoşi :smile:
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
_~_, macar imi lasi mie jucariile, sau pleci cu tot cu ele? :biggrin:

Exact de asta nu mai raportez nimic. Te caci în postul omului. Postez să fie util cuiva, văd că de fapt nu e util, ci doar motiv de amuzament, nu mai postez. Simplu. Nu înseamnă că mă răzbun pe nimeni, înseamnă că fac alegerea logică. Asta se pare că e imposibil de înțeles.

Nu mor dacă e picat 5 minute; eu am vrut să ajut cu ceva. Nu-i nevoie? OK, voi să fiţi sănătoşi :smile:

Exact.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Correction: Jaffar nu s-a căcat în nimic :smile:
Quark s-a căcat! :tongue: şi numa' niţel, cale de vreo 2 stropi.

LE: ...câte 2 stropi pe post :smile:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
@W2P: Chiar nu ti-e rusine? Macar putin? Da un link te rog.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,260
Ok, ServiceUptime verifică o dată la 30 de minute funcționarea site-ului, adică poate avea momente ce le ratează. Biiiineeeee... Tocmai am activat un trial service de o lună la Alertra, care verifică asta o dată la 5 minute, prin rotație din 12+ colțuri ale lumii. Dacă ăsta nu raportează nimic, atunci chiar n-am ce zice; prin mutarea hostingului nu pot rezolva întreruperile pe țeava altora.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Exact de asta nu mai raportez nimic.

Eh, uite că m-am răzgândit, pentru un singur post, pentru a clarifica ceva.

prin mutarea hostingului nu pot rezolva întreruperile pe țeava altora.

Eh, uite că nu-s întreruperi pe țeava altora. Acum 3 minute site-ul nu a mers, probabil pentru mai puțin de 5 minute dar serverul răspundea la ping. Problema era la HTTP nu la TCP/IP.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
O fi tot de la mine...





(de pe VPN tot foarte greu merge)
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
Eh, uite că nu-s întreruperi pe țeava altora. Acum 3 minute site-ul nu a mers, probabil pentru mai puțin de 5 minute dar serverul răspundea la ping. Problema era la HTTP nu la TCP/IP.

Voiai sa zici probabil ICMP, nu tcp/ip, si este exact ceea ce cred si eu. Doar ca nu mai vad logica, in sensul ca daca ar fi de la HTTP, serverul ar servi greu toate conexiunile, nu doar anumite. Strange, anyway.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Am zis TCP/IP, te rog frumos să nu mai îmi bagi vorbe în gură. Faptul că ping funcționează prin ICMP este ortogonal față de faptul că HTTP funcționează prin TCP. Conectivitate la network layer există, problema e mai sus, în applicațion layer, la HTTP. Ar fi extraordinar de improbabil să fie la transport layer, dar pot ști sigur că nu e nici acolo pentru că chiar am făcut și o conexiunea TCP cu netcat, nemenționată în acel post.
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
Ai zis TCP/IP, dar ai zis prost. Si ICMP si HTTP sunt parte a TCP/IP. Doar ca HTTP este in application layer, iar ICMP mult mai jos, in Internet Layer.
P.S. Ti-am citit iarasi postul si mi-e lene sa corectez toate prostiile pe care le-ai debitat. PING functioneaza prin ICMP, adevarat, dar prin ICMP functioneaza si tracert din windows.
 

_~_

Membru
Joined
May 6, 2005
Messages
667
Lol. Experți pe Internet.

HTTP în nici un caz nu face parte din TCP/IP. ICMP e discutabil. Tu când zici TCP/IP probabil te referi la Internet Protocol Suite, care este definit în RFC1122 (printre altele). Dă click pe el. Asta este greșit, TCP/IP nu înseamnă nimic decât TCP și IP, 2 protocoale, nu 200. Dacă ai să te uiți în RFC1122 nu ai să găsești nici o referință la TCP/IP. Fiecare protocol este discutat individual, iar stiva completă nu este numită nici măcar o singură data TCP/IP.

TCP și IP formează cea mai comună pereche de protocoale care funcționează în tandem. Așa de comună că lumea a început să se refere la TCP/IP. Unii au expandat definiția TCP/IP așa de mult încât înseamnă orice, dar asta e problema lor. Eu folosesc doar definițiile din RFC-uri.

Deci am testat TCP și IP, rezultă TCP/IP merge.

Nimeni n-a zis prin ce funcționează traceroute, ce legătură are cu discuția asta? Dacă ICMP merge, IP merge. ICMP se poate testa cu ping, printre altele. Știi ceva? Eu nici măcar nu am testat cu ping :biggrin:. Eu am făcut direct conexiunea TCP cu netcat. Dacă TCP merge, IP merge, cui îi pasă de ICMP.

Revoltător că trebuie să dau detalii irelevante despre ce am făcut când e foarte clar ce am spus în primul post (doar și tu ai înțeles).

Revoltăror că-mi dă cineva lecții de rețelistică chiar în momentul în care portez un driver de rețea de pe NetBSD pe Solaris :biggrin:.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Problema poate fi de la solutia de virtualizare, probabil ceva free gen openvz, la care daca se ajunge la incarcare maxima se incepe blocarea containerelor. Depinde cata incarcare are serverul respectiv. Serverul raspunde la ping, ca doar ala e IP-ul serverului fizic, care nu pica...
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
O sa-ti explic mai tarziu de ce vorbesti prostii, nu am nici timp nici chef acum. Citeste RFC2616 intre timp.
 

jarod

Super Moderator
Sugar daddy
Joined
Nov 27, 2003
Messages
1,576
Io n-am mai auzit până acuma niciodată ca TCP/IP să însemne altceva decât suita de protocoale TCP/IP. Că tu le separi e strict treaba ta, dar e aiurea să ai pretenţia ca toţi să o facă.
 

bausto

The year of grace, 2007
Joined
Nov 17, 2004
Messages
2,527
Lol. Experți pe Internet.

Revoltăror că-mi dă cineva lecții de rețelistică chiar în momentul în care portez un driver de rețea de pe NetBSD pe Solaris :biggrin:.
Revoltator e si modul in care incerci tu sa te integrezi in societate :smile:. Nu am comentat nimic pana acum, daca spuneam ca e doar o chestiune de timp zicea lumea ca-s intolerant, desi de cand ti-ai facut noul user puteam sa fac pariu ca aici se va ajunge.

Legat de subiectul de fata, teoria ca teoria, dar practica ne omoara. Asa e, aia care lucreaza zi de zi cu ceva anume nu mai stau cu definitia din manual in cap, ca un student.

P.S. [retoric+troll mode]Cand spui ca portezi un driver vrei sa spui ca iei un driver deja facut pentru NetBSD si il faci sa mearga si pe Solaris?[/retoric+troll mode]
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
HTTP în nici un caz nu face parte din TCP/IP.
Serios? Read more. Evident ca ma refer la TCP/IP model. Si tu cand scrii TCP/IP te referi la acelasi lucru. TOATA lumea cand scrie TCP/IP se refera la modelul TCP/IP.

Eh, uite că nu-s întreruperi pe țeava altora. Acum 3 minute site-ul nu a mers, probabil pentru mai puțin de 5 minute dar serverul răspundea la ping. Problema era la HTTP nu la TCP/IP.
Tu ai spus ca ai testat cu PING, esti amnezic? D-asta ti-am spus ca te referi probabil la ICMP. Cand spui ca problema este la HTTP si nu la TCP/IP spui o aberatie atat de mare incat e inutil sa incerc macar sa-ti explic.

Dacă TCP merge, IP merge, cui îi pasă de ICMP.
Tie. Iar esti amnezic. Vezi mai sus.

Nimeni n-a zis prin ce funcționează traceroute, ce legătură are cu discuția asta?
W4P a testat cu tracert, care in windows functioneaza default prin ICMP.

Eu am făcut direct conexiunea TCP cu netcat
WOW. Si la ce concluzie ai ajuns?

Mai departe nu are rost sa discut, cum am zis mai devreme, ai lacune grave in domeniu si eu nu mai am rabdare. Portezi drivere? E revoltator :biggrin:

L.E. Si mie mi-a mers greu in jurul orei 11:45, pentru cateva minute. Suspectez, dupa cum spuneam, o problema la serverul de HTTP si nu de comunicatie.
 
Top Bottom