Nu merge forumul deloc

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,180
Băi, RAID 5 e parfum. Săptămâna asta n-am făcut mai nimic, pentru că cineva s-a gândit să pună vreo 10 maşini virtuale pe care le foloseau zilnic vreo câteva sute de persoane pe un LUN RAID 0. Bineînţeles că unul din HDD-uri a crăpat, şi bineînţeles că n-avea nimeni backups, noroc că făcusem eu export la câteva VM-uri pe laptop pentru teste, le-am importat înapoi. Acum mă uit dacă nu există permisiuni în management-ul SAN-ului ca să împiedici lumea să creeze discuri virtuale RAID 0, că altfel se va întâmpla iar.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Exista setarea aia, se numeste controlled access - au acces la interfata de management doar aia care trebuie.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
...cineva s-a gândit să pună vreo 10 maşini virtuale pe care le foloseau zilnic vreo câteva sute de persoane pe un LUN RAID 0. Bineînţeles că unul din HDD-uri a crăpat, şi bineînţeles că n-avea nimeni backups...
Da mai, dar ce bine a mers pana s-a defectat hardul...:lol:
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Încă nu schimbăm hostingul - dacă mai e nevoie, mai cer o mutare pe un alt server. Temerea mea e că am un purcoi de ghinion, și dacă mă mut și pe un al treilea... îl bușesc și pe ăla :biggrin: Hai vedem cum merge ăsta, că și-a făcut deocamdată norma statistică de incidente pe un an întreg.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Hai vedem cum merge ăsta, că și-a făcut deocamdată norma statistică de incidente pe un an întreg.
De la 12:21 la 12:34 a mers enorm de greu. Încă merge greu; am dat referesh-uri peste refresh-uri şi o dată din 3 primeam eroare din browser, în rest îmi "desena" pagina fără butoane, fără formatare, ilizibilă. Şi în 5 minute per pagină.

Acuma se pare că şi-a revenit.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
13:09: grămezi de timeouts, "sending request...", apoi timeout, după nenumărate refresh-uri îşi revine... parţial, următorul click dă iar timeouts, refresh şi tot aşa.
În momentul scrierii acestui mesaj tot prost merge.
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Prietene, cred ca esti blestemat sa nu mai accesezi XF. La mine merge uns, fara pic de leneveala. Clicknet.
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
N-are treabă cu ISP-ul; şi de la lucru păţesc la fel uneori, cu proxy de UK, US, AU... la alegere :smile:
În altă ordine de idei, urăsc răspunsurile de genul "doesn't happen to me", care implică "U SUCK".
Nu-s tâmpit, ştiu şi eu să verific dacă e de la mine când nu merge un site. Şi n-am un singur ISP.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Si eu am probleme din cand in cand in ultimele 2-3 saptamani si asta cu 3 provideri, din care unul corporate.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
La mine a mers bine de cateva ori cand am intrat azi, acum seara in schimb merge mai mult nu :smile:, provider RDS (desi nu cred ca asta e important).
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
În altă ordine de idei, urăsc răspunsurile de genul "doesn't happen to me", care implică "U SUCK".
Iar eu urasc generalizarile de genul "Daca mie nu-mi merge atunci sigur e o problema si sigur problema nu e in ograda mea". :goofy:
 

Quark

Zis și Brucan
Sugar daddy
Joined
Nov 6, 2003
Messages
13,433
Personal nu am fost / nu sunt / nu voi fi niciodata implicat absolut cu nimic in administrarea / sustinerea financiara / moderarea XF. Deci nu inteleg pe cine te razbuni.
 

SCViper

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
1,573
Kids, behave, ideea e ca daca merge cuiva cel mai probabil (si logic) nu e de la forum, deci nu inteleg de ce va certati aici :smile:
 

radul

Membru Senior
Joined
Sep 8, 2004
Messages
2,158
Clicknet și confirm și eu ce spune war4peace, exact același comportament și la mine.
Ințial am crezut ca e din cauza de FF4, am revenit la 3.6.17. Folosesc open dns, probabil ca asta este cauza, nu am stat să verific și să fac teste, pentru mine nu e chiar atat de important, cert este că omul nu bate câmpii.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,248
Nu zic că nu cred problemele raportate, da' unul din criteriile de acceptare a unui tichet este ca problema să poată fi repetabilă. :wink: Iar în asemenea situații punctuale, e greu de identificat sursa problemei.

Pe serverul celălalt erau picaje ce le vedea și serviciul ăla de monitorizare a serverului din 'jde locații din lume. După mutare, a mai piuit doar când a picat RAID-ul; de-atunci, pace. :|
 

Jaffar

Wizard
Joined
Oct 20, 2003
Messages
904
war, in momentul in care iti merge greu, incearca un winmtr sau un ping plotter. Probabil e vreun router pe drum, si asa te prinzi imediat care.
 
Top Bottom