Nu mai intra in Windows... :(

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Ma intorc si eu temporar pe meleagurile acestea cu o problema, fiindca nu cred sa primesc sfaturi mai bune prin alte parti.
Dupa ceva vreme de cand nu l-am folosit, am scos laptopul si l-am pornit. Lenovo Vantage afisa un update de BIOS disponibil. M-a mancat ca pe Zambilica si i-am dat sa-l faca (din Vantage e floare la ureche, asa am facut de inca 3 ori). Problema e ca, dupa ce l-a facut, a ramas intepenit la ecranul cu optiunile de boot si nu trece mai departe. In BIOS pot intra, am setat Load Defaults si tot nu trece. Stiu, nu trebuia sa ma scarpin, in primul rand, insa ce-ar trebui sa fac (daca se poate asa ceva) inainte de a-l trimite la service (mai are si garantie).
Laptopul e un Lenovo 15ARE05 cu Ryzen 4500U, 8GB RAM si SSD NVMe.

Cam asa face, cum se vede in clip:

 

Attachments

  • IMG_20211005_171715.jpg
    IMG_20211005_171715.jpg
    79.4 KB · Views: 27
  • IMG_20211005_171735.jpg
    IMG_20211005_171735.jpg
    85.7 KB · Views: 32
Cum e configurația la storage, e AHCI sau RAID? Pune pe AHCI dacă s-a schimbat pe RAID.

La pornire, când afișează logo-ul Lenovo, apasă Enter ca să oprești secvența de boot. Ar trebui să îți arate un meniu cu tastele pe care le poți folosi - BIOS, diagnostic, poate e și un BIOS recovery mode. Din păcate nu văd la Lenovo pe site fișierul de imagine BIOS în format img sau ceva, să-l pui pe stick și să folosești recovery flash din meniul ăsta de pornire. E doar versiunea Windows, care nu știu dacă are opțiunea și doar să extragă imaginea pentru a fi pusă pe un stick.
 
Mie mi se pare ca ai o problema cu HDD-ul. Ori problema hardware, ori ti-ai sters MBR-ul / boot record-ul. Ai incercat sa bootezi de pe stick sau CD?
 
Vezi ca probabil s-a schimbat modul de accesat HDD, incearca sa schimbi din BIOS in UEFI sau Secure Boot on/off si vezi daca poti boota.
 
O sa verific si o sa va spun imediat ce rezolv niste chestii.
De UEFI stiu ca e default. La Secure Boot am dat si on si off, tot aia e.
N-am incercat sa bootez de pe stick, sa caut unul bootabil si verific.
Verific si ce-a spus puterfixer, dar odata ce am dat Load Defaults, cred ca ar fi trebuit sa mearga. :frown:
 
Pare că nu îți vede ceva controller pe acolo. Nu m-aș mira dacă e problemă cu update-ul de BIOS.

Ai încercat să pui la loc BIOS-ul vechi?
 
Cum sa fac asta?

In plus, am incercat sa bootez de pe un stick cu Win10 pe el si, desi in vede, nu trece de BootMenu.
 
Vezi ca in functie de Secure Boot enabled/disabled, stick-ul trebuie sa fie format cu FAT32/NTFS. Poti sa incerci sa faci un stick nou cu Rufus si Win10PE SE (ca asta sigur nu necesita spargerea WIM-ului de peste 4GB din kit-ul Windows in SWM-uri mai mici).
 
Cum sa fac asta?

In plus, am incercat sa bootez de pe un stick cu Win10 pe el si, desi in vede, nu trece de BootMenu.
Ce versiune de BIOS ai acum? Dacă ai noroc, nu e cea din august de pe lenovo.com.
 
Last edited:
Se vede cumva in poza din primul post? Sau trebuie sa mai uit altundeva. E ultima versiune care mi-a aparut in Vantage (mama ei!).
 
Se pare ca n-am decat optiunea de a-l trimite la service. :frown:
Mai astept un raspuns de la un tip de la Lenovo si apoi il expediez.
 
Am zis sa las un ultim mesaj aici... poate ajuta si pe altii.
Minune mare sau, cum sa zic, incurcate sunt caile boot-arii. Am luat legatura pe Facebook cu un tip de la Support de la Lenovo, tocmai din Filipine, baiatul. Amabil, de fapt, asta e motivul pentru care tot cumpar Lenovo de ani buni, ca au suport excelent.
Mi-a zis sa dau F9 apoi F10 din BIOS. Ciudat e ca a mers din prima, desi aceleasi chestii le-am facut si eu din meniu. Adica Load Defaults si Save and exit. Poate folosirea tastelor F are efect mai la low level?
Cert e ca a intrat in Win10. Me happy!
 
Back
Top