Nu mă pot conecta la router

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Am o problemă care nu-mi dă pace de vreo două zile. Și mi se pare imposibilă. O să vedeți de ce.
În ideea de a nu mai întinde un maț până la PC-ul fiică-mii din camera ei, am cumpărat un mic adaptor wireless Tenda. Montat într-un USB, mergea cam greu. Motiv: ecranare. Am folosit un cablu USB, mufă tată spre PC, mufă mamă spre Tenda. Băgat drăcia, scos afară, în loggie, pentru vizibilitate directă. Rezultatul: semnal țuț. Routerul configurat la semnal maxim, 4-5 liniuțe@150Mbps, chipurile. Oricum, netul zbârnâia! Aveam 40-50 Mbps curent, în condițiile în care am 95 Mbps pe cablu@speedtestnet@rds.
Acum vreo două zile avuserăm o pană de curent. De atunci nu mai vede AP-ul/routerul (TP-LINK WR1042ND). Paranormal? Verificat cu telefonul, dus lângă Tenda, semnal ultra strong. Restart router, toate device-urile WiFi merg perfect, numai PC-ul fiică-mii, nu. Vede o mulțime de rețele din vecini, numai pe-a mea, nu, deși semnalul alei mele e incomparabil mai mare, cum o arată telefoanele ce le avem. Routerul e setat corect, discover SSID, nik! M-a exasperat. Am dat la refresh-uri la wireless networks de m-am acrit. Nik!

Cum pot să-i dau de cap?
PC-ul cu problema are XP pe el.
 
Incearca sa schimbi canalul din router.
Sterge vechea configuratie wireless de pe XP.

Am avut o problema asemanatoare cu laptopu' asta nou al fetei dar la mine s-a rezolvat cu un restart de router.
 
Canalul e pe Auto.
Configurația, bănuiesc că e ștearsă, dacă e vorba de rețelele preferate.
 
Am io așa o impresie că routerul tău știe 13 canale și adaptorul USB doar 11 (fiindcă Murica). :smile:

Pune pe smartphone WiFi Analyzer ca să vezi care canale sunt aglomerate și care mai libere. Vezi dacă routerul tău e pe canalul 12 sau 13, ca să confirme ipoteza mea de mai sus. Apoi pune manual access point-ul din router pe unul din canalele cele mai puțin ocupate, în loc să-l lași pe Auto, și vezi dacă laptopul vede rețeaua.
 
Da, uitasem sa-i multumesc lu' pufi pentru Analyzer ala. L-am pus mai demult pe smartfonu' meu si bineinteles ca acel Auto din router era pe canalul cel mai aglomerat. :zbang:
Am selectat manual pe ala care zicea Analizeru ca-i cel mai tare din parcare si nu stiu daca e mai bine sau nu dar macar sunt cu sufletu' impacat. :biggrin:
 
Lol, la fel și la mine, burebista. Chestia e că aveam instalat WiFi analyzer, dar nu m-a dus bila. Eu îl foloseam doar pentru puterea semnalului.
Mulțumesc, puterfixer (și burebista), schimb pe alt canal îndată. Mai mult ca sigur asta e, fiindcă acum e pe 13. Îl pun pe 4.

EDIT: asta era. :smile: Mulțumiri, încă o dată!
 
Last edited:
Back
Top